hotspot Stek Gent

Hi iedereen!

Op deze zondag vuur ik nog eens een Sharing Sunday op jullie af. Dit keer een exemplaar met uitsluitend Gentse must-visits. Deze zomer nog een uitstapje gepland naar onze binnenstad en benieuwd wat reilt en zeilt onder de hotspots? Lees dan zeker verder!

Hotspots

Stek

Een tijd geleden al schreef Louise een hotspot over Stek. Toen stond het concept nog in z’n kinderschoenen maar waren we al behoorlijk enthousiast. Sindsdien is er het één en ander veranderd. Ik ging er afgelopen week nog eens langs en merkte bijvoorbeeld dat ze nu ook toasts als ontbijt serveren. Looks good, right? Was het ook!

Alice Magasin

Alice is voor velen de Gentse brunchplek bij uitstek, als ik eens navraag bij vrienden. De positieve stemmen gaan niet zelden over het sprookjesachtige interieur. Goed nieuws voor de fans, want Alice opent een tweede zaak, waar allerlei tafeldecoratie in diezelfde sfeer te koop is. Daarnaast ook patisserie, quiche en brood om mee te nemen. Maar mijn favoriet? De belegde pistolets, bijvoorbeeld met huisgemaakte tonijnsalade, aan een zeer democratisch prijsje.

 

Hooked Doughnuts

Eén van de betere herinneringen uit mijn Antwerpse studententijd zijn zonder twijfel de vierkante zaligheden van Hoeked Doughnuts. Ze zijn niet alleen een plaatje voor de Instagram-fanaten onder ons, maar ook écht heel lekker. Omdat ze in Gent niet te vinden waren, passeerde ik er dan ook nogal regelmatig. Toen de donuts met een pop-upbar richting de Gentse Feesten trokken, was mijn vreugde natuurlijk groot. Maar da’s niet alles, want vanaf september settelen de vierkante lekkernijen zich voorgoed in onze geliefde stad. Yes! En dat in het pand op de Groentenmarkt dat je ziet op onderstaande foto. Niet het meest fancy beeld maar zo weet je meteen waar het te doen is!

Vinden jullie het plezant dat de Sharing Sundays vaker focussen op één categorie? Of toch maar de goeie ouwe met veel verschillende onderwerpen? Laat maar horen! 

x Layla

Share:
Layla
Written by Layla
Hi! Sinds kort huur ik samen met mijn vriend ons eerste appartementje, in het schone Gent! Vandaar pendel ik naar Antwerpen, waar ik een master volg. Verder ben ik gefascineerd door tekst op alle manieren, kritisch en nieuwsgierig. In combinatie met koffie, taart of sushi minder kwetsbaar. - Layla