Hi all! Hier ben ik weer met een verse batch Sharing Sunday voor jullie! Vandaag heb ik het over lekker guiltfree eten, een update over m’n weightloss journey, een nieuwe high-end lip stain en wat niet mag ontbreken, is de beste christmas playlist op Spotify. Enjoy!

Food

Guiltfree Toast Champignon

Sharing Sunday 3

De laatste weken probeer ik een beetje te experimenteren in de keuken en daarom maakte ik zaterdagavond een heerlijke toast champignon klaar, helemaal guiltfree! Oké, je kunt nu misschien zeggen dat alles van eten guiltfree moet zijn, maar dat geldt enkel voor mensen die het perfecte lijntje hebben! Overal zag ik recepten waarbij er keiveel boter aan te pas komt, maar in mijn recept gebruik ik geen gram boter, beloofd!

Ik zweer bij m’n Kitchenaid anti-kleefpannen en daarin bak ik eerst een pakje (70 gram) kalkoenspekjes van Dindesse. Eens die enkele minuten zijn gebakken, voeg ik er een klein bakje (250 gram) bruine kastanjechampignons aan toe en laat ik ze meebakken met de spekjes. Eens de champignons gaar zijn, blus ik het geheel met een eetlepel witte wijn. Ik voeg er light room aan toe (80 – 100 ml), peterselie en ik laat het geheel mooi uitkoken. Natuurlijk kruid ik het geheel af met peper en zout. Ondertussen stop ik twee boterhammen in de broodrooster en dan serveer ik het geheel op een groot bord. Heerlijk, simpel én vullend!

 

Halo Top Creamery

Sharing Sunday 2

Ik weet nog goed dat ik als kind op dieet nooit kon genieten van een heerlijk ijsje, ik weet ook nog dat ik tijdens een ander dieet wel al eens een ijsje kon eten, maar dat was precies bevroren water met een vervaagde chocoladesmaak. Neen, niet echt smakelijk én al zeker geen goed alternatief voor traditioneel roomijs! En neen, sorbet is ook niet noodzakelijk een gezonder alternatief, want daar wordt vaak ook erg veel suiker aan toegevoegd.

Nu zijn er in het laatste jaar enkele merken op de markt gekomen met guiltfree ijs en eerlijk, ze zijn best goed! Maar ik zag online altijd maar mensen spreken over Halo Top. Een heuse rage in de Verenigde Staten, waar het ijsmerk wel meer dan 20 soorten guiltfree ijs verkoopt, ook dairy free smaken! Nu was ik vorige week aan het winkelen bij Albert Heijn en plots zag ik Halo Top in de vrieskast staan! Bij Albert Heijn in Bredene verkopen ze voorlopig 3 smaken: chocolade, cookie dough en caramel. Ik ging voor de cookie dough, want de andere merken die ik al getest had, bieden deze smaak niet aan. Amai! Dit ijs is serieus overheerlijk! Voor mij een waardig alternatief voor Ben & Jerry’s!

 

Beauty

YSL – Tatouage Couture

https://www.instagram.com/p/BkXXz7qge_v/

Zaterdag was het de Nationale Ninadag waarbij je in tal van winkels kon genieten van mooie kortingen! Ici Paris XL deed er ook opnieuw aan mee en ik kocht een nieuwe lip stain van Yves Saint Laurent! Ik vind een goede lip stain superhandig, vooral als ik naar een pretpark ga! Je hebt zo toch een kleurtje op je lippen, maar dan zonder dat je het om de zoveel tijd opnieuw moet aanbrengen. Nu moet ik wel zeggen dat ik al vaak teleurgesteld ben geweest door lip stains, maar deze kreeg heel goede beoordelingen én ik zal’m dus uitgebreid testen in Walt Disney World, waar de lip stain zon, regen, wind, zweet en een vochtig warm klimaat zal moeten doorstaan! Stay tuned!

 

Health

Weightloss struggles

 

Sharin Sunday 1

In maart begon ik aan de spannendste en meest succesvolle weightloss journey van m’n leven! Ik verloor vrij vlot 20 kilogram, maar de laatste 5 maanden was ik een beetje op de sukkel ermee. Afgelopen vrijdag bereikte ik eindelijk de langverwachte 25 kilogram. Ik heb dus 5 maand gedaan over die laatste 5 kilo.

De impact van de zomer heb ik toch echt wel onderschat. Ik hield zoveel meer vocht op, ik werkte ook veel meer, waardoor er minder tijd over was om te gaan sporten en zelf m’n eten klaar te maken, dus rekende ik voor m’n eten weer op mensen uit mijn omgeving. Het lukte ook niet om alles steeds strikt bij te houden en ik begon soms wat te hervallen in oude eetgewoonten (ik begon dus weer te eten zoals de gemiddelde Belg 😉 ). Ik kwam niet bij, maar viel ook niet meer af.

Nu heb ik onlangs de teugels weer in eigen handen genomen. Ik maak zelf opnieuw m’n eten (en vries enkele porties in), ik ga opnieuw sporten en ik noteer weer goed wat ik in m’n mond stop! Wat voor mij extra motiverend werkt, is foto’s vergelijken van mezelf, zoals die hierboven. Zie jij veel verschil?

 

Music

Spotify- Christmas Classics

‘Tis the Season, y’all! Ja, op 1 november begon ik al naar kerstmuziek te luisteren. Ik kan er niets aan doen, ik hou er gewoon zoveel van! Eigenlijk hou ik meer van de aanloop naar kerstmis, dan van kerstmis zelf. Ik vind het fantastisch om naar kerstfilms te kijken, kerstmuziek te luisteren in de auto of terwijl ik kook, ik hou van de sfeer in de winkelstraten, ik hou ervan om samen met mijn mama de kerstboom te versieren en al onze mooie ornaments erin te hangen,…

 

Ben jij ook al in christmas mode of wacht je liever nog wat af?

xxx Floriane

 

Share:
Floriane
Written by Floriane
Hoi! Ik ben Floriane. Ik ben een Ostendaise die haar hart verloor aan Gent, Londen en Disneyland Parijs. Ik leef op koffie, lekker eten, goed gezelschap en goede boeken.