Garnier BIO

Zondagen zijn voor klusjes, skeeleren, lang ontbijten en ook Sharing Sundays! Vandaag steek ik van wal met Electric Ink, beauty voor getatoeëerde huidjes en vul ik met plezier aan met nog een Gentse shoptip en een kijktip! Klaar?

Electric Ink voor tattoo’s

Joehoe, eindelijk een merk bij Kruidvat die focust op huidjes met tatoeages! Tatoeages zijn kleine kunstwerkjes die zorg nodig hebben om mooi te blijven, want net zoals gewone inkt kan het vervagen. Ze vervagen sowieso een beetje, maar als je niet genoeg hydrateert en ze niet beschermt tegen de zon zullen ze veel sneller hun intensiteit verliezen.

Sinds twee maanden gebruik ik de daily moisturiser en vind hem superfijn in gebruik. Hij trekt snel in, ruikt heerlijk en hydrateert ook. Hij zou goed zijn tegen het vervagen, zorgt voor hydratatie en door UVA/UVB filters tackelt het beschadiging door de zon. Het serum gebruik ik niet elke dag, maar wel als ik voor net dat ietsje meer ga (denk: een avondje uitga, eens ga uiteten,…).

Electric Ink

Garnier BIO

Een paar maanden geleden kreeg ik een pakje van Garnier BIO om hun nieuwe producten eens te testen. Ze lanceerden een volledig nieuwe biologische lijn en ze beloven o.a. veganistische formules, gerecycleerde verpakkingen en eerlijke handel. Persoonlijk ben ik heel blij dat ook grote merken belang hechten aan zaken zoals duurzaamheid en vegan formules, maar ik hoor hier veel verschillende meningen over.

Vraag je je af wat een vegan beauty product inhoudt? Zelf ben ik hier totaal geen specialist in maar na wat research lijkt het te gaan om producten vrij van ingrediënten met een dierlijke afkomst. Ook wordt vegan beauty niet getest op dieren. Proeven op dieren voor cosmetica zijn in België sowieso niet toegestaan, maar China denkt daar blijkbaar anders over. Garnier zou dus geen dierenproeven meer doen, maar China doet dit wel nog op producten die bij hen verkocht worden 🙁 Graag meer weten, dan moet je hier zijn!

Ondertussen gebruik ik de producten zelf ook al een eindje. Mijn lievelingsproducten? De konjac spons en de lavendel gezichtsolie. De spons voelt leuk aan op mijn huid geeft me het gevoel dat mijn gezicht beter gereinigd wordt dan dat ik het enkel met mijn handen zou doen. Ik gebruik hem vaak in combinatie met de detox reinigingsgel. De gezichtsolie gebruik ik als ik wat vermoeider ben of mijn huid last heeft van droogte. Door de olie licht mijn huid weer op en heb je een subtiele glow.

Garnier BIOGarnier BIO face wash

Stradivarius Gent

New kid in town! Ein-de-lijk, Stradivarius landde in België en dan nog in het geliefde Gent 😀 Wanneer ik er eentje spotte in het buiten moest en zou ik eens binnen gaan en altijd vind ik wel iets dat ik meeneem naar huis. Enkele dagen geleden ging ik er binnen en vond ik na ettelijke mislukte pogingen eindelijk de perfecte (stretch)denim rok.

Steamywindows in Gent

Laatst ontdekten Bram en ik een dumpling bar in Gent, Hoogpoort. Met een grote vriendegroep moet je er niet komen, maar voor een lunchpauze is het ideaal. Het smaakte verrassend lekker en het was eens iets anders dan een broodje of een slaatje maar met enkel de dumplings heb je niet gegeten dus bestel zeker iets extra of gebruik het als een excuusje om nog ergens een dessertje te scoren 😉

Dumpling bar Gent

To watch: Big Little Lies

Big Little Lies is voor mij een beetje Pretty Little Liars voor volwassenen. Vijf moeders worden vriendinnen aan de schoolpoort en ook daarbuiten, uiteraard hebben ze elk hun geheimpjes en struggles. Alleen al de cast is subliem, denk aan Nicole Kidman, Reese Witherspoon, Zoë Kravitz,… en in seizoen twee ook Meryl Streep! En oh wat is Reese Witherspoon geweldig, ook hierin herken je haar sassy gedrag vanuit Legally Blonde and I love it! Een must watch voor zij die houden van drama 😉

Naar wat ben je het meest benieuwd?

Xje

Wendy

Share:
Wendy Troch
Written by Wendy Troch
31 - Ambitieus - Indonesische roots - Enthousiaste eeuwige twijfelaar Creatieveling met een full-time job in digitale marketing - Vult haar verlofdagen met reizen. Verliefd op desserts, all things aesthetic & mijn furry babies. Send me your love: wendy@shadesofghent.be