Nog helemaal in vakantiestemming, schreef ik een nieuwe Sharing Sunday voor je! Vandaag vertel ik je over dé nieuwe MAC collab waar ik iets té enthousiast over ben, mijn favoriete low calorie Starbucks drankje, chick-lits en nog veel meer!

Drinks

Starbucks Iced Americano

Sharing Sunday Starbucks

Een dag zonder koffie, is een dag niet geleefd! Vóór m’n weightloss journey – ik ben ondertussen dus al 22 kg afgevallen – dronk ik echt veel te vaak Starbucks. Op zich is er helemaal niets mis of ongezond aan Starbucks of koffie an sich, maar ik ging quasi altijd voor een frappuccino, iced caramel macchiato of caffè mocha… Tja, laat ons eerlijk zijn. Dat zijn eigenlijk gewoon caloriebommen. Nu ben ik helaas niet van m’n koffieverslaving afgeraakt, maar ik heb bovenstaande boosdoeners (die wel eens kunnen smaken als je jezelf wilt verwennen!) ingeruild voor een Florievriendelijker alternatief! Ik ga nu steevast voor een iced coffee of iced americano met suikervrije vanillesiroop. Hééééérlijk & zo verfrissend!

 

Beauty

Erborian Bamboo Matte

https://www.instagram.com/p/BjfVojbgSp1/?taken-by=erborian

In juni mochten the ladies van de blog naar de Ici Paris XL Beauty Day! We ontdekten er opnieuw superleuke dingetjes en de dag erna stond ik al in de winkel in Oostende om een nieuw product te kopen, nl. de Bamboo Matte crème van Erborian. Eerlijk? Ik kende het merk niet, maar toen ik de uitleg achter de ontwikkeling van het product hoorde, was ik meteen verkocht! De oprichtster van het bedrijf heeft een dochter met een gemengde tot vette huid en haar mama heeft dus een crème ontwikkeld die een vette huid blijft hydrateren terwijl het de huid matter maakt. Ik gebruik het nu meer dan 2 weken en m’n huid ziet er beter dan ooit uit en ik heb veel minder last van acne! Je koopt het al voor 24,50 euro!

Mac X Aaliyah

Sharing Sunday MAC 1

Even serieus, ik zat dus al meer dan een jaar te wachten op de release van de collab tussen MAC Cosmetics en R&B legende Aaliyah. Ik ben al jaren zot van Aaliyah’s muziek en het blijft vernieuwend en hip klinken, hoewel ze 17 jaar geleden, op 22-jarige leeftijd, stierf in een tragisch vliegtuig ongeluk. Haar broer werkte samen met MAC en de kleuren zijn geïnspireerd op de makeup die indertijd in Aaliyah’s cosmetica tasje zat. De collectie is zo 90s, zo sexy en gewoon zo Aaliyah. De meeste items kregen zelfs namen die verwijzen naar haar liedjes! Ondertussen is er al veel uitverkocht, maar geen nood! Bij Ici Paris XL kun je nog alles kopen, zelfs de items die op de website van MAC niet meer verkrijgbaar zijn!

Sharing Sunday MAC 2

 

Fashion

Prima Donna Lingerie

Sharing Sunday Prima Donna

Ongeveer 15 jaar geleden kreeg ik m’n eerste Prima Donna beha, en ik heb nooit meer iets anders gedragen! Voor vrouwen met een meer voluptueuze boezem is een kwalitatieve beha erg belangrijk. Maar ook voor ladies met kleinere borsten is het even belangrijk (hoewel je het soms nog niet beseft!). Je girlfriends krijgen meer ondersteuning en rugpijn wordt vermeden. Voor mij is het helemaal het duurdere prijskaartje waard.

Elk seizoen kijk ik uit naar de nieuwe brochure en naarmate ik ouder word (jeeeez, I’m growing up!), moeten mama en ik zelfs vooraf bepalen wie welke beha zal kopen! De nieuwe wintercollectie kun je nog niet online zien, maar de brochure kun je al ophalen in de lingeriewinkel. Mijn oog viel meteen op bovenstaand model van Prima Donna Twist, ik vind het detail ‘love’ een echte eye catcher én ik geloof dat ‘jezelf mooi voelen’ begint met een mooie beha waarin je je sexy, sensueel en vooral, jezelf voelt!

 

To Read

Paige Toon – Five Years From Now

https://www.instagram.com/p/Bk4kyKvDIXS/?taken-by=floriane_mary

Ook ik heb guilty pleasures. Eentje ervan is m’n zwak voor chick-lits. Sorry not sorry! Ik lees graag ontspannende boeken, we stressen al genoeg de hele dag door! Tijdens een uitstapje op reis, bezocht ik een van m’n favoriete boekhandels en ik kocht er naar goede gewoonte een nieuwe novel. Dit keer ging ik voor Five Years From Now van Paige Toon. Het boek gaat over Nell en Van die elkaar op hun vijfde ontmoeten via hun ouders. Vanaf dat moment zien we hen om de vijf jaar terug en je wordt gewoon meegezogen in hun verhaal. Je hebt zin om mee met hen te huilen, mee met hen te lachen en op het einde is je hart een beetje gebroken, maar ben je toch opgelucht en voel je je immens vredig. Paige Toon heeft nog enkele andere boeken en ze zijn allemaal hele leuke page-turners, ideaal om te lezen terwijl je op het strand ligt, in de trein zit of gewoon ’s avonds wilt uitblazen.

 

 

To Watch / Don’t Watch

Love, Simon

Love, Simon toont het verhaal van Simon Spier, een jongen op de middelbare school. Op zich is hij heel normaal, maar hij heeft een groot geheim, nl. dat hij homo is. Ik ben zó blij dat er eindelijk een film is uitgekomen die tegelijk de acceptatie als de harteloosheid van mensen laat zien. Jongeren (én volwassenen) kunnen zo hard zijn en als tiener heeft alles nog zo’n grotere impact, zeker omdat tieners nog zichzelf aan het zoeken zijn en nog bezig zijn met hun identiteit te vormen. Ik denk dat deze film een hart onder de riem kan zijn voor mensen die hetzelfde meemaken of meegemaakt hebben! Kortom, een zalige feelgood film!

Midnight Sun

Ja, vrienden, Patrick Schwarzenegger lijkt echt helemaal niet op zijn mega bekende papa Arnold. Thank god for that! Midnight Sun gaat over een meisje die nooit in de zon mag, omdat ze ervan kan doodgaan. Uiteindelijk wordt ze verliefd en riskeert ze haar gezondheid voor the boy… Ik was niet onder de indruk door de film. Het deed me eigenlijk denken aan een mash-up van Everything Everything en A Walk To Remember. Ik had gedurende de hele film het gevoel alsof’k het al eens gezien had. Gelukkig kon ik wel heel de film naar Patrick Schwarzenegger staren 😉

 

Tot de volgende Sharing Sunday!

xxx Floriane

 

Share:
Floriane
Written by Floriane
Hoi! Ik ben Floriane. Ik ben een Ostendaise die haar hart verloor aan Gent, Londen en Disneyland Parijs. Ik leef op koffie, lekker eten, goed gezelschap en goede boeken.