podcast

Ik kan ontzettend genieten van een goede serie. Spannende verhalen, boeiende documentaires of gewoon ’n goede komedie – heerlijk. Ik hou er niet alleen van om die interessante verhalen te bekijken op tv, maar ik hou er ook van om ze te beluisteren. Tijdens mijn dagelijkse wandeling naar het werk, in de auto of gewoon in de zetel. Meer over mijn 5 favoriete podcasts – in willekeurige volgorde – lees je hieronder.

Iemand – Radio 1

Elke aflevering van ‘Iemand’ vertelt het interessante verhaal van een persoon. Geen verhalen van BV’s of bekende personen, maar van personen die iets ongelofelijks hebben meegemaakt of mensen met een straf levensverhaal. Elke aflevering duurt ongeveer een half uurtje, en elke aflevering gaat over iemand anders. Boeiend, pakkend en soms vertederend.

Afbeeldingsresultaat voor iemand podcast

https://podcasts.apple.com/be/podcast/iemand/id1110331055

Serial – This American Life

De podcast ‘Serial’ is een echte hit en dus een must-hear. Het is een true crime-podcast waarin de moord op een schoolmeisje in 1999 wordt onderzocht. Voor de moord op Hae Min Lee kreeg haar ex-vriend Adnan levenslang. De podcast doet opnieuw onderzoek naar de losse eindjes van de zaak en Sarah Koenig neemt je mee in dit interessante, waargebeurde verhaal. Een beetje Making a Murderer, maar dan als luisterspel. Er zijn intussen drie seizoenen, dat zegt wellicht genoeg over de populariteit? 😉

Afbeeldingsresultaat voor serial podcast

https://podcasts.apple.com/nl/podcast/serial/id917918570

Extra Pack of Peanuts Travel Podcast – Travis Sherry

Voor iedereen die houdt van verre reizen en tijdens zijn dagelijkse woon-werkverkeer toch even wil wegdromen naar een exotisch strand. In de Extra Pack of Peanuts podcasts hoor je boeiende reisverhalen, handige tips voor verre reizen en interessante interviews met full-time reizigers. Heel interessant ook voor mensen die graag voor langere tijd op reis willen gaan. Pas op: de kans op travel-blues is bijzonder groot 😉

Afbeeldingsresultaat voor EPOP travel podcast

https://podcasts.apple.com/us/podcast/extra-pack-of-peanuts-travel-podcast/id641171423

Waarom – NPO Radio 1 / VPRO

Opnieuw een Vlaamse podcast die gaat over een persoonlijk levensverhaal. ‘Waarom’ gaat over een fatale vriendschap. De podcast gaat over de zelfdoding van de 18-jarige Bjorn. In de vijfdelige podcast gaat Eva Moeraert op zoek naar antwoorden over de dood van deze jongen. Haar heerlijk Gentse accent klinkt heel vertrouwd. Ik vond deze heel interessant en meeslepend.

Afbeeldingsresultaat voor waarom podcast

https://podcasts.apple.com/nl/podcast/waarom/id1457995933

Zero To Travel Podcast – Jason Moore

Dit is er nog zo eentje waarbij je instant op het vliegtuig wil springen. Vooral gefocust op digital nomadness en fulltime reizen, maar er komen ook geregeld interessante verhalen en podcasts met inspiratie voor je volgende bestemming online.

Afbeeldingsresultaat voor zero to travel podcast

https://podcasts.apple.com/us/podcast/zero-to-travel-podcast/id778339885


Alle podcasts zijn te vinden in de ‘Podcasts’ app van Iphone. Ze zijn allemaal gratis te beluisteren.

♥ Hanne

Share:
Hanne
Written by Hanne
Hoi! Ik ben Hanne. Catlover - dansgrage levensgenieter - foodie.