De paasvakantie is in zicht. Voor velen willen die twee weken zeggen: lekker bijslapen (na die vermoeiende schoolweken) en helaas voor sommigen onder ons ook blokken. Tijdens het blokken heb je natuurlijk ook nood aan ontspanning. Daarom wil ik graag vijf van mijn favoriete series met jullie delen voor de ultieme blokpauze.
Ik ben zelf niet de meest fanatieke seriekijker want ik kijk enkel series als qualitytime met mijn ouders of lief. Het is een echt familiemoment en vaak ook gespreksstof voor aan tafel. Verder probeer ik op die manier te vermijden dat ik een heel seizoen bekijk op één dag.

Enjoy☺

ps: Ik heb de series geordend. Degene met de beste score op IMDb staat bovenaan.

Game of Thrones

game-of-thrones-28657-2880x1800

Onlangs ben ik beginnen kijken naar Game of Thrones omdat deze Amerikaanse fantasy-televisieserie me door veel vrienden werd aangeraden. En ook IMDb raadt de serie aan met een score van 9.5/10. De serie is gebaseerd op de boeken van de Amerikaanse schrijver George R.R. Martin. Intussen zijn er al zes seizoenen verfilmd. We kunnen er zeker nog een paar verwachten want er zijn mogelijk acht of negen seizoenen nodig om de hele serie te verfilmen. Wat ik vaak van mensen hoorde, was dat iedereen in de serie doodging vanaf dat je ze leuk begon te vinden. En ja, ik moet toegeven dat ze gelijk hadden.

Ik ben momenteel naar seizoen 3 aan het kijken en ik verzeker je: de serie is zéér verslavend. Aangezien er meerdere verhaallijnen in de serie zitten, kan het af en toe ietwat ingewikkeld worden (zeker als je kijkt zonder, of met Engelse ondertitelingen). Ik ga nog niet te veel verklappen maar raad de serie echt aan.

 

Castle

pic_1431315

De Amerikaanse politie- en dramaserie Castle weet mij altijd te bekoren. En blijkbaar IMDb ook want daar krijgt de televisieserie een goede score van 8.2 /10. Het meeslepende verhaal van de beroemde detectiveschrijver Richard Castle en rechercheur Beckett startte in 2009 en er zijn intussen al acht seizoenen. De serie wordt geproduceerd door ABC Studios en bij ons in België spelen ze de serie op VIER. Ik bewonder de scenarioschrijvers want ik vind de verhaallijn, wendingen en humor in de serie buitengewoon geweldig. Ondanks dat je zou verwachten dat er geen fictie aan te pas komt, is er altijd voldoende verbeelding aanwezig door het personage Castle en zijn charismatisch karakter. Daarnaast vind ik het acteerwerk ook uitblinkend. Kortom, deze serie heeft het allemaal!

 

The Blacklist

NBC-Blacklist_S3_About_Image_1920x1080_CC

The blacklist is een Amerikaanse misdaadserie die 8.2/10 krijgt op IMDb. En terecht! Mijn ouders pikten de serie op en het werd al snel een vast familiemoment waar we met het hele gezin naar uitkijken. Intussen zijn er vier seizoenen. Nog niet zo zeer veel dus. Als het seizoen ten einde is, wachten we altijd met veel spanning af tot het volgende seizoen. Ook deze serie kan je zien tijdens de Crime Night op VIER.

Het verhaal gaat over de befaamde en meest gezochte crimineel Raymond Reddington (Red) en FBI-agente Elizabeth Keen (Liz). Ze leren elkaar kennen doordat Red zich op mysterieuze wijze over geeft aan de FBI om informatie te lekken van de blacklist, een lijst waar tal van terroristen en misdadigers opstaan. Liz komt veel in contact met Red want enkel met zijn hulp kan de FBI die criminelen onschadelijk maken. Natuurlijk zijn er nog ontelbaar veel vraagstukken aan verbonden. Enfin, een zeer spannend verhaal dat je zeker zal weten te boeien.

 

Da Vinci’s Demons

De serie Da Vinci’s Demons gaat vanzelfsprekend over de inspirerende duizendpoot Leonardo da Vinci. IMDb geeft de Amerikaans-Engelse serie een 8.1/10. And I couldn’t agree more!

De serie is geschreven door David S. Goyer en heeft ondertussen al drie seizoenen. Het verhaal bevat ook veel fictie maar is toch gedeeltelijk gebaseerd op historische feiten van het vroegere leven van ingenieur, kunstenaar, uitvinder en genie. De hoofdrol is voor acteur Tom Riley.

Da Vinci’s Demons speelt zich af in de vroege jaren van Renaissance. Da Vinci woont als bastaardkind, wiens vader in hoog aanzien staat, in Florence (intussen één van de bekendste cultuursteden van Europa). Hij werkt als veelzijdig kunstenaar. Later ook voor de familie ‘De Medici’, de heersers van Florence.

‘He struggles to live within the confines of his own reality and time as he begins to not only see the future, but invent it.’

Da Vinci’s Demons is een heel andere reeks dan al de series die ik hierboven heb aangehaald. Naast het feit dat het verhaal niet puur fictie is, vind ik het zeer fascinerend om te zien hoe de genie denkt en de wereld ziet.

 

Nikita

 

281317

Je herkent haar misschien van de film Divergent: Maggie Q is in mijn ogen een prachtvrouw en dat bevestigt ze in deze serie. Ze speelt Nikita (rechts), een spion en moordenares opgeleid door Division die weet te ontsnappen en uit is op wraak. De linkse vrouw op bovenstaande foto is de Russische Alexandra Udinov (Alex). Zij werd getraind door Nikita om te infiltreren in Division. De Amerikaanse televisieserie krijgt maar een 7.7/10 op IMDb, wat ik niet begrijp. Het is een heel spannende en meeslepende serie van intussen vier seizoenen. Het is een bloedstollend en sexy spionnenserie!

 

Welke series hebben jullie al gezien?

Veel kijkplezier!♥

 

xx Louise

Share:
Louise
Written by Louise
Veel leesplezier op onze blog! Liefs, Louise