Miss binge-a-lot is terug. Herfst en winter zijn dé beste seizoenen om heerlijk onder de dons te kruipen met een serie. Doel: alles zo snel mogelijk uitkijken. De uitspraak “alles met mate” is niet aan mij besteed als het gaat om leuke series. Hierbij mijn laatste favorieten.

The Haunting of Hill House

genre: horror drama

@Netflix

Wat?

Een horrorserie bestaande uit 10 afleveringen die het verhaal van het 7-delige gezin Crain vertelt. Een gezin koopt een groot oud huis dat ze willen renoveren en opnieuw verkopen. Al snel gebeuren er erg vreemde dingen, vooral Olivia (mama) en de jongste tweeling komen in contact met het paranormale (op een doodenge manier). We switchen tussen het verleden en het huidige leven van de immers (5) volwassen kinderen. Er gebeurde iets in dat huis wat heel de familie uit elkaar rukte… wat? Dat kom je beetje per beetje te weten.

Waarom?

Ik heb zelden zo’n goede horror gezien. Het is zo eng! But I love it! Echt een aanrader als je houdt van thriller/horror/mysterie en een goede portie familiedrama. Het camerawerk, de subtiliteit, de jumpscares.. zelfs Stephen King was onder de indruk als we zijn twitter mogen geloven!

Brooklyn Nine-Nine

genre: komedie politieserie

@Netlfix

Wat?

Flauwe plezante serie. Erg grappig, zeer licht en onschuldig. Je volgt de detective-afdeling van het Brooklyn 99 politiedistrict en hun dagelijkse avonturen en mopjes. De hoofdrol is Jake Peralta (Andy Samberg), een erg aimabele politiedetective die niks liever doet dan slechterikken arresteren, Die Hard naspelen en de held spelen. Mijn favoriete personage is de secretaresse, het meest cynische, ironische gemene personage ooit.

Waarom?

Je hecht je snel aan alle personages en ondanks dat het een “politieserie” is, speelt dit niet zo’n belangrijke rol. Seizoenen vol collegiale fun en simpele grapjes. Ik keek alle seizoenen en zou gerust nog 4 seizoenen kunnen zien. Dit wordt nooit oud.

The Chilling Adventures of Sabrina

genre: supernatural teenager

@observatoriodocinema

Wat?

Een nieuwe interpretatie van “Sabrina the teenage witch“. Dat zag je misschien vroeger op tv na de schooluren. Deze versie is een stuk wreder, bloediger en een beetje donker. Je volgt 16-jarige Sabrina, half heks half mens. De mensenwereld en heksenwereld horen gescheiden te blijven maar dat wil Sabrina niet, wat heel wat problemen met zich meebrengt.

Waarom?

Dit is voor een iets jonger publiek, tieners waarschijnlijk. Ik vind het erg entertaining, de actrice die Sabrina vertolkt, doet dat top! Alle demonen, rare wezens, heksenverhalen en tienerliefdes zijn leuk om bij weg te fantaseren.

American Horror Story: Apocalypse

genre: horror fantasy

@Vanity Fair

Wat?

Het achtste seizoen van American Horror Story én een vervolg op het derde seizoen (Coven). Dit is dus het allereerste seizoen van AHS dat je niet kan zien zonder het derde seizoen te zien. Normaal staat elk seizoen los van elkaar. Kort: de wereld is vergaan om dat de zoon van de duivel een nucleaire oorlog heeft losgelaten. Heksen (bad ass bitches) gaan dat oplossen.

Waarom?

De dochter van Carrie Fisher (Billie Lourd) heeft een grote rol. Ik ben fan! Seizoen drie was één van mijn favoriete seizoenen van AHS. Leuk om daar een (goed) vervolg van te zien.

Sharp Objects

genre: thriller whodunnit

@hbo

Wat?

Sharp Objects is een aanrader als je van een donker getint misdaadmysterie houdt. Een goed verhaal waar je elke aflevering denkt: “hmm wie is nu de moordenaar?” Je volgt Camille die terugkeert naar haar kleine thuisstad om een journalistiek verhaal te schrijven over de moord op twee jonge meisjes. Camille komt er oog in oog te staan met haar roots, donkere verleden en verschrikkelijke moeder.

Waarom?

De sfeer en opbouw zitten goed en Amy Adams (Camille), Eliza Scanlen (Amma) en Patricia Clarkson (Adora) zijn fenomenaal en perfect gematched met hun literaire vertolkingen. Het boek is een stuk beter maar toch raad ik deze serie te zeerste aan!

 

Share:
Flo
Written by Flo
Hi! Ik ben Flo, une petite Gantoise die behoorlijk veel passies heeft. Noem mij een beauty geek, & Other Stories addict, gamer en blogger. I love all of it!