What to watch

Met of zonder avondklok, een filmavondje is altijd fijn met je bubbel. Zie je door het bos de bomen niet meer? Wij helpen je een handje en delen met plezier onze favoriete films in deze What To Watch. 😉

Een filmavondje hoeft niet altijd binnenshuis te zijn. Wees inventief, want het is het ideale moment om eens je eigen outdoor cinema te installeren in je tuin, net zoals Wendy.

outdoor films

Christopher Robin

Onze eerste aanrader is Janneman Robinson & Poeh; een Amerikaanse film, geïnspireerd door de welbekende personages uit het boek Winnie de Poeh uit 1926. Deze Walt Disney Pictures productie combineert liveactionbeelden met animatie. Zo is Poeh uiteraard geanimeerd en Ewan McGregor zet een zeer sympathiek titelpersonage neer.

Het verhaal gaat, zoals de titel durft vermoeden, over Christopher Robin, het jongetje uit de Winnie de Poeh-verhalen. Opgegroeid tot een verantwoordelijke man is hij door de jaren heen zijn verbeelding kwijtgeraakt waardoor hij wordt opgezocht door zijn oude vriend Winnie de Poeh. Samen keren ze terug naar het Honderd Bunderbos om de verloren vrienden van Poeh-beer én het jongetje dat nog steeds ergens in Christopher Robin schuilt, terug te vinden.

Het is een film die ik zowel jong als oud kan aanbevelen. Want de film wekt nu eenmaal veel jeugdsentiment op voor de kijker die al wat langer met het beertje bekend is. Verder bevat de film een gezonde dosis humor, alsook ontroerende scenes zonder dat het overdreven sentimenteel overkomt.

Je kan de film bekijken via Telenet Play More.

Saving Mr. Banks

Het verhaal speelt zich af circa de jaren 1960. Walt Disney probeert al jaar en dag Pamela Lyndon Travers te overtuigen om de rechten van haar boeken over Mary Poppins te verkopen, zodat hij ze kan verfilmen. Het koppige personage geeft niet toe want ze is bang dat haar geliefde creatie compleet verscheurd zal worden door het Hollywoodsysteem. Emma Thompson zet hier echt een erg sterke rol neer want je gaat spontaan een lichte hekel aan haar krijgen. Door geldsnood reist ze ondanks alles toch af naar LA, waar de onderhandeling pas echt beginnen. Aan de hand van flashbacks wordt het langzaam duidelijk wat haar eigen verleden is met ‘Mr. Banks’ en Mary Poppins.

Je kan de film bekijken via Telenet Play More.

Unbroken

Deze oorlogsfilm vertelt het verhaal van Louis Zamperini, een veelbelovende olympische athleet die zijn sportcarrière noodgedwongen moest inruilen om mee te vechten in de Tweede Wereldoorlog.

Louis wordt heel erg op de proef gesteld. Eerst crasht hun vliegtuig waardoor ze met drie 47 dagen aan hun lot zijn overgelaten op een reddingsvlot. Na die ellenlange dagen drijven ze af en denken ze gered te zijn, tot ze door hebben dat ze bij de vijand Japan zijn terechtgekomen. Een redding is het dus allerminst, want ze belanden in een gevangeniskamp.

Voor wie van dramatische oorlogsfilm houdt, is deze film zeker een aanrader. Zeker omdat hij gebaseerd is op waargebeurde feiten. Nog een ander tof weetje; de film is geregisseerd door Angelina Jolie!

Deze film bekijk je via Netflix.

The boy who harnessed the wind

Ook deze film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. De film gaat over een gemeenschap in Malawi en focust op een gezin die het niet al te breed heeft. Vooral de 13-jarige William Kamkwamba staat in de kijker. Hij wilt heel erg graag gaan studeren en zit graag met zijn neus tussen de boeken. Door de extreme droogte krijgen ze echter te kampen met hongersnood. William moet zijn studeerdromen opbergen om zijn familie te helpen. Om te helpen gaat hij op zoek naar een oplossing in een boek en zo begint hij aan een uitvinding.

Een pracht van een film als je het ons vraagt! Het is mooi gebracht en zo sta je even stil bij het feit dat studeren niet zo vanzelfsprekend is, voor iedereen. Dat terwijl het voor ons de normaalste zaak van de wereld is.

Deze film bekijk je via Netflix.

Okja

Eerst vond ik deze film maar vreemd toen ik de trailer zag, want is dat nu een film over een gigantisch nijlpaard met konijnenoren?! Maar uiteindelijk vond ik het een prachtige film en bracht hij zoveel maatschappelijke problemen aan het licht. Okja gaat namelijk over een speciale diersoort die ze kweken om de mensen te voorzien van veel vlees en dus voedsel, zonder dat het grote ecologische voetafdruk nalaat. Maar hoe veelbelovend dat allemaal klinkt, het blijft een dier en al snel komen dierenliefhebbers in opstand tegen deze praktijken. Na het zien van deze film, sta je zeker eens stil bij je eigen vleesconsumptie.

Deze film bekijk je via Netflix.

Extremely wicked, shockingly evil & vile

Het moet gezegd, het eerste wat me aantrok was het feit dat Zac Efron meespeelde. Oh ja, sinds High School Musical blijf ik een zwak voor hem hebben… En ook waargebeurde verhalen lijken mij (Wendy) aan te trekken want ook deze is dat. De film gaat over de enige echte Ted Bundy, een seriemoordenaar die lang zijn daden heeft kunnen verstoppen. Hij kwam naar voor als een charmante jongeman, goedlachs en mooi om naar te kijken. Hij windt iedereen om zijn vinger, houdt de schijn op en het grote publiek lijkt van hem te houden. Bundy’s aanhouding had voor ophef in Washington gezorgd. Ze konden zich niet voorstellen dat hij schuldig was en vrijwel iedereen geloofde in zijn onschuld. Hij slaagt er zelfs in om zijn vriendin op een dwaalspoor te brengen.

P.S.: voor wie nog fan is van Zac Efron, reizen en het milieu; check zijn documentaire Down to Earth met Darin Olien! Lang dacht ik dat België eigenlijk wel goed bezig was op vlak van duurzaamheid en ecologie. Na het zien van de documentaire was ik daar niet zo zeker meer van…

Deze film bekijk je via Netflix.

Bird box

Sandra Bullock vertolkt in deze film de hoofdrol en voor het eerst zag ik haar eens niet in een komedie. Bij Sandra Bullock denk ik namelijk meteen aan Miss Congeniality en andere romcoms. Ik had dus geen hoge verwachtingen, als ik eerlijk moet zijn. Daarnaast had je ook nog eens dat gekke verhaal waarbij je jezelf moet verplaatsen met een blinddoek. Uiteindelijk was ik aangenaam verrast door deze mysterieuze thriller! Het was een origineel verhaal en naast Sandra Bullock prijkt ook Sarah Paulsons naam tussen de andere spelers. Je kan haar kennen van American Horror Story.

Deze film bekijk je via Netflix.

The blind side

The Blind Side is een ontroerende film die gebaseerde is op feiten. Het opmerkelijke verhaal van de Amerikaanse drama- en sportfilm is steunt op het boek ‘The Blind Side: Evolution of a Game’, geschreven in 2006 door Michael Lewis. De film bevat prima acteerwerk maar dat kan je dan ook verwachten als je weet dat Sandra Bullock de hoofdrol vertolkt.

Het verhaal volgt een dakloze puber genaamd Michael Oher. De jongen weet niet wat familie is. En al helemaal niet wat American football is. Tot hij de welgestelde Leigh Anne Tuohy leert kennen. Ze veranderen elkaars leven. Door de mix van keiharde actie en hartverwarmende emotie ga je helemaal op in dit waargebeurde verhaal over familie en over hoe Michael verandert in een veelbelovende football-ster.

Je kan de film bekijken via Netflix.


Keek jij deze films al? Of ga je een bekijken op ons aanraden? 

Voor meer what to watch kan je hier terecht.

Liefs,
Wendy & Louise

Share: