Een heerlijke tas chocomelk, in de zetel kruipen met dekentje (en optioneel: mijn lief) en dan één van mijn/onze favoriete series op televisie. Beter dan dat wordt het niet, nooit. U-ren en uren spendeerde ik al voor de buis, en ik vertel je daarom graag welke series ik de moeite vind en welke je beter skipt.

Ik volg niet echt een specifiek genre maar ben wel tamelijk kieskeurig in welke series ik kijk. Ook heb ik het moeilijk om te beginnen met een nieuwe serie, maar eens ik ‘in’ het verhaal zit,ben ik een echte addict.. Hier zijn enkele (verslavende) series die ik echt top vind/vond in willekeurige volgorde.

 

Homeland

 

In de eerste seizoenen van Homeland draait het vooral om de teruggekeerde Amerikaanse soldaat Brody waarvan gedacht werd dat hij in Irak vermoord was. Hij wordt met open armen onthaald maar de CIA-agente Carry vermoedt dat hij in werkelijkheid lid is van Al Qaida en van plan is een terroristische aanval te plegen.
Ik vind dit echt een heel goede serie, Carrie is een heel apart en onvoorspelbaar personage en het thema interesseert me ook. Ik hou wel van CIA- en politieseries en als je ook houdt van wat drama gemixt met actie, zit je hiermee helemaal goed. Vooral het vierde seizoen vond ik fantastisch (het verhaal verandert ook sterk in dit seizoen) en ik wacht vol ongeduld tot in het najaar van 2015 seizoen 5 wordt uitgegeven. Mijn vriend vindt dit ook een heel goede serie en zeker geen melige meisjesserie. Op IMDB krijgt Homeland zo maar eventjes een score van 8,5 dus echt een aanrader, dit!

 

Sherlock

 

De excentrieke privédetective uit Londen is terug en lost de meest complexe misdaden op. In eerste instantie klinkt dit misschien een beetje flauw of denk je misschien dat je zoiets al wel gezien hebt maar wauw, deze serie vind ik echt fan-tas-tisch. Het verhaal zit ZO goed in elkaar, het is ontzettend grappig en Benedict Cumberbatch en Martin Freeman spelen echt heel erg goed. Je ‘ziet’ hoe Sherlock denkt en kan al zijn stappen volgen, maar toch verbaast hij je keer op keer. Sherlock scoort nog beter dan Homeland op IMDB, 9.3, en is zijn score meer dan waard. Ik kan hier eigenlijk niet veel over zeggen behalve: DIT MOET JE ZIEN!

 

Grey’s Anatomy

 

Voor mij dé dramaserie der dramaseries: Grey’s Anatomy. In het eerste seizoen van Grey’s Anatomy zien we 5 net afgestudeerde chirurgen die hun zware opleiding verderzetten in het Seattle Grey’s ziekenhuis. Langzaamaan leren we hen beter kennen en tussen de zware ongevallen door leven we met hen mee. Tranen met tuiten, soms van het lachen maar soms ook van het huilen. De knappe mannen McSteamy en McDreamy zorgen ervoor dat je aan het scherm gekluisterd blijft en af en toe wel eens je vriendje zou willen inruilen… Grapje! Van Grey’s Anatomy wordt momenteel het 11e seizoen uitgezonden in Amerika. Ieder seizoen is goed voor 23 afleveringen van ongeveer 50 minuten en zal je dus heel wat kijkplezier bezorgen!

 

House of Cards

 

House Of Cards is een tamelijk recente, Netflix Original serie. Ze gaat over de Amerikaanse genadeloze politicus Francis (Frank) Underwood, die kostte wat het kost de politieke top wil bereiken en niets in zijn weg laat staan. Overspel, intrige, moord en drama: in House of Cards komt het allemaal aan bod. Mijn vriend en ik vinden dit allebei een zeer goede serie, we zijn nochtans niet echt in politiek geïnteresseerd. Soms is het wat moeilijk te volgen maar Frank is zo’n goed en onvoorspelbaar personage dat je blijft kijken. Op IMDB krijgt deze topper zomaar eventjes 9,1. Op 27 februari wordt het hele derde seizoen van House of Cards op Netflix vrijgegeven, dat wordt voor ons dus een weekendje voor de buis…

 

 

Suits

 

Last but zeker not least: Suits. Deze serie gaat over de New Yorkse juristenwereld en in het bijzonder de topjurist Harvey Specter. Mike, een ongeschoolde maar superslimme jongen, wordt aangenomen als ‘associate’ door Harvey maar samen moeten ze zijn gebrek aan een diploma verbergen. Dit onoverwinnelijke duo lost de meest complexe zaken op en red het kantoor keer op keer. Ook deze serie krijgt een erg hoge score op IMDB, namelijk 8.8. Het 4e seizoen van Suits wordt op dit moment uitgezonden en de komst van een 5e seizoen is bevestigd. Yes!

 

Moest jij nog op zoek zijn naar een nieuwe serie om te kijken, dan hoop ik dat ik je wat heb kunnen inspireren. Kijk vooral de pilot van één van deze 5 series eens, ik weet zeker dat je er ook enthousiast van zal worden!

Wat zoek jij in een goede serie? Heb je nog aanraders?

XX Hanne

Share:
Hanne
Written by Hanne
Hoi! Ik ben Hanne. Catlover - dansgrage levensgenieter - foodie.