Na een vermoeiende dag op school is er niets leuker dan even te ontspannen met een leuke serie. Daarom wil ik graag een aantal van mijn favoriete series met jullie delen.

Unbreakable Kimmy Schmidt

Unbreakable Kimmy Schmidt is de nieuwste Netflix Original Series en bestaat uit dertien afleveringen. Je kan nu al het volledige eerste seizoen bekijken op Netflix en op IMDb behaalt het momenteel een score van 8,5/10! Deze nieuwe serie is een creatie van de getalenteerde Tina Fey (bekend van Mean Girls, Date Night en 30 Rock). Unbreakable Kimmy Schmidt vertelt het verhaal van Kimmy Schmidt, die samen met drie vrouwen vijftien jaar lang in een bunker vastzat. Ze dachten al die jaren dat de wereld was vergaan en de bunker de enige veilige plaats op de wereld was. Nadat de vrouwen bevrijd worden, verhuist Kimmy naar New York City om er een nieuw leven te beginnen. Ze vindt meteen een job als kinderjuf en ze wordt de nieuwe huisgenoot van de theatrale Titus.

Het is echt enorm grappig en verslavend! Ik ben er zeker van dat Kimmy Schmidt (gespeeld door Ellie Kemper) ook jullie hart zal veroveren.

Bored To Death

Ik heb Bored To Death leren kennen via mijn lector Engels en ik was eraan verslaafd vanaf de eerste aflevering. Deze serie heeft drie seizoenen en liep van 2009 tot 2011 en werd daarna stopgezet, ondanks de serie zeer populair was en een score heeft van 7,9/10 op IMDb. Maar…er zijn plannen om een film te maken! Jonathan Ames is een auteur (die trouwens maar één boek geschreven heeft) die gedumpt wordt door zijn vriendin en een advertentie op Craigslist plaatst. Jonathan wil graag privé-detective worden. Tijdens de drie seizoenen volgen we de komische avonturen van Jonathan en zijn twee beste vrienden Ray en George.

 

The Fall

The Fall is een Britse televisieserie die zich afspeelt in de Noord-Ierse hoofdstad Belfast. De hoofdrollen worden gespeeld door Gillian Anderson en Jamie Dornan. Het vertelt het verhaal van detective Stella en moordenaar Paul Spector. Het eerste seizoen werd geregisseerd door de Vlaamse Jakob Verbruggen (bekend van Code 37 en Zuidflank), maar hij keerde niet terug naar Ierland voor het tweede seizoen.  Het eerste seizoen telt vijf afleveringen en het tweede seizoen telt zes afleveringen. Een aflevering duurt ongeveer een uur. Deze spannende thriller werd razend populair in het Verenigd Koninkrijk en won reeds verschillende prijzen. Op IMDb behaalde The Fall een score van 8,3/10.

Paul Spector ziet eruit als de doorsnee getrouwde man. Hij heeft een vaste job als therapeut en heeft twee kleine kinderen samen met zijn vrouw, maar Paul leidt ook nog een mysterieus leven.

Als je zin hebt in iets spannend is dit de serie voor jou! Ik zat in elk geval op het puntje van mijn stoel tijdens het kijken!

The Big Bang Theory

Oké, dit is inderdaad niet één van de allernieuwste series, maar het is wel één van de allerleukste series en helemaal niet alleen voor nerds! Al sinds de eerste aflevering ben ik een enorme fan van Sheldon. Hoewel Sheldon het type ‘nerd’ is waaraan ik me in het echte leven nogal zou ergeren, ben ik toch gevallen voor zijn charme. Acteur Jim Parsons speelt deze rol dan ook fantastisch! Penny (Kaley Cuoco) en Leonard (Johnny Galecki die trouwens in België geboren is) zijn er bij vanaf de eerste aflevering. Ze worden in elke aflevering bijgestaan door Rajesh en Howard. De serie evolueert door de jaren heen wel enorm, maar het blijft nog altijd even goed. De meisjes spelen nu een veel grotere rol, zowel in de serie als in het leven van de vier mannelijke personages. Een aflevering duurt ongeveer 20 minuten, dus het is ideaal om even te ontspannen! Deze serie heeft een terechte score van 8,6/10 op IMDb.

 

Veel kijkplezier!

Share:
Floriane
Written by Floriane
Hoi! Ik ben Floriane. Ik ben een Ostendaise die haar hart verloor aan Gent, Londen en Disneyland Parijs. Ik leef op koffie, lekker eten, goed gezelschap en goede boeken.