Sinds het terug school is ben ik weer volop begonnen met series kijken. Ja dat betekent dat ik al sinds september aan het bingewatchen ben. No shame. Ik besloot enkele van mijn favorietjes met jullie te delen vandaag! Een kleine waarschuwing: ik heb nogal een speciale smaak en heb het enorm voor “lugubere” series en verhalen. Dus hier zijn ze dan in volgorde van ‘helemaal niet eng’ tot ‘hier gaan m’n haren van rechtstaan’!

How I met your mother

how_i_met_your_mother_by_sziszif1-d59ah7n

Ok het is een klassieker en al veel mensen hebben HIMYM gezien maar het is ook gewoon te goed om niet te vermelden! De serie heeft 5 hoofdpersonages maar focust zich grotendeels op Ted. We volgen Ted terwijl hij op zoek is naar ware liefde. Hij wordt dan ook vaak verliefd en is een hopeloze romanticus. De serie is erg komisch maar ik geef toe dat ik af en toe wel eens een traantje moest wegpinken..
Het klinkt misschien wat overdone maar dat is het echt niet, er is een bepaald surrealisme, dat het zo ongelofelijk grappig maakt! Ook het personage Ted heeft een bepaalde warmte waar je echt van gaat houden. De acteurs spelen hun rol dan ook perfect. Mijn favoriete personages zijn Marshall en Barney, zij zijn iets minder realistisch en ik vind hen gewoon te grappig. Een echte aanrader als je goed wilt lachen en ontroerd wil zijn! HIMYM scoort 8.4 op IMDB.

 

Sense 8sense8_wallpaper_by_alexlima1095-d8xiqy9

Sense 8 is een Netflix Original en ik ben er helemaal dol op! Ik kan echt niet wachten tot seizoen 2 er is. Sense 8 vertelt het verhaal van 8 mensen die op een bepaalde manier verbonden zijn en in contact met elkaar staan, wat voor heel intense situaties kan zorgen. Het hoe en wat ga ik natuurlijk niet verklappen, daarvoor moet je zelf kijken! Het is echt de moeite waard dat beloof ik je, zeker als je van fantasy houdt. De personages in Sense 8 vind ik ook echt geweldig, ze zijn zo verschillend waardoor je echt wilt blijven kijken. Je wilt hen allemaal leren kennen, want elk personage heeft een bepaald talent dat ze kunnen delen met één van de anderen in noodsituaties. De serie heeft actie, humor, liefde en drama. Wat wil je nog meer? Sense 8 heeft een score van 8.4 op IMDB.

 

Orphan Black

AA_orphanblack_thumbnail_s2_02_web

Orphan Black is mindblowing. De serie gaat over klonen en alle intriges er rond. Maar alle klonen worden door dezelfde actrice, Tatiana Maslany, gespeeld. Iets wat ik in het begin niet helemaal doorhad omdat ze het gewoon zo goed doet. Ik heb deze serie heel hard gebinged en zag alle 4 seizoen op 2 weken, het was te goed om nog buiten te komen en een sociaal leven te hebben. Ik vind het een fantastisch verhaal dat je zo meeneemt en meesleept dat het verslavend wordt. Er is ook wel wat mannelijk schoon aanwezig (Michiel Huisman, omg). Orphan black heeft een score van 8.4 op IMDB.

Penny Dreadful

pennydredPenny Dreadful is een thriller/horror dramareeks die bekende legendes of figuren in een samenlopend verhaal verwerkt. Zo doet er een weerwolf mee, Dr. Frankenstein en zijn monster en Dorian Gray. De fantastische Eva Green speelt Vanessa Ives, een medium met een donker verleden, waar je natuurlijk alles over te weten komt als je kijkt! Eva Green is dan ook het hart van de serie, elke aflevering was ik opnieuw onder de indruk van haar. Deze serie is erg donker en een beetje luguber maar ik ben daar grote fan van! Josh Hartnett in victoriaanse kledij zien is ook erg leuk om naar te kijken 😉 Penny Dreadful scoort een 8.2 op IMDB.

 

American Horror Story

ahscoll

Het huiveringwekkende American horror story bestaat ondertussen uit 5 seizoenen : Murder House, Asylum, Coven, Freak Show en Hotel. Elk seizoen wordt er een nieuw horrorverhaal vertelt in een bepaalde setting met mysteries die tijdens de serie ontrafeld worden. Als je niet goed tegen enge en bloederige dingen kunt is dit geen serie voor jou. Ik raad jullie ook af om te eten tijdens het kijken van AHS, ik spreek uit ervaring. Wat ook uniek is aan AHS is dat er altijd terugkerende acteurs zijn. De grote ster was Jessica Lange, een superbe actrice en vrouw! Maar in het laatste seizoen is de grote dame niemand minder dan Lady Gaga! Die het tot mijn grote verbazing echt goed doet! Ik vind de sfeer en setting die AHS kan creëren uitzonderlijk, zo meeslepend! Mijn favoriete seizoen is Asylum! AHS heeft een score van 8.3 op IMDB.

 

Natuurlijk zijn er nog andere series waar ik grote fan van ben (Orange is the new black, The walking dead, Friends, Once upon a time) maar dit zijn reeksen waar ik op slag verliefd op was! Hebben jullie al één van deze series gezien? Of heb je nog aanraders voor mij?

XX

Flo

Share:
Flo
Written by Flo
Hi! Ik ben Flo, une petite Gantoise die behoorlijk veel passies heeft. Noem mij een beauty geek, & Other Stories addict, gamer en blogger. I love all of it!