Wist je dat dit al mijn derde what-to-watchpost is? Ik denk dat ik een probleem heb. Tijdens examenperiodes heb ik verdacht veel meer zin in series dan anders. Nu zit er niets anders op dan mijn ontdekkingen en recensies met jullie te delen!

 

Girls

maxresdefault

Terwijl ik deze blogpost aan het schrijven ben, staat aflevering 1 van seizoen 4 op pauze. Ik liet al enkele tranen bij Girls, zowel van het lachen als van ontroering. Sommige afleveringen zinderen nog steeds na in mijn bovenkamer. Eens je 21 voorbij bent, daalt er een bepaalde realiteit neer op je leven die snel, hard en ongecensureerd op je afkomt. Dit is de beste tijd van je leven, maar ook erg verwarrend en ingewikkeld. Girls beeldt al die goede en moeilijke momenten van een groep twentysomethings uit met een stevige portie humor.

Ik ken weinig series die zo herkenbaar zijn. Seriekijkers die van Sex in the city hielden, kunnen zeker ook genieten van het ietwat realistischere Girls. De serie speelt zich ook af in New York. Dit is zonder twijfel één van mijn all time favorites.

 

The Night Manager

the-night-manager-jonathan-pine-tom-hiddleston

Hallo Tom Hiddleston. Moet ik nog meer schrijven? Ok, een beetje meer info dan als je nog niet overtuigd bent. The Night Manager is een mini TV-serie met zes afleveringen. We volgen de knappe, mysterieuze night manager in een Egyptisch hotel. Per toeval en door een knappe vrouw (duh) raakt hij verzeild in illegale wapenhandel. Het loopt slecht af en hij laat het achter zich. Maar 5 jaar later wordt hij herinnerd aan zijn verleden. Deze keer besluit hij actie te nemen. Zei ik al Tom Hiddleston?

 

Victoria

mas_victoria_s01-ingested

Wie houdt van Britse geschiedenis, romantische Victoriaanse kledij en een lichte serie, geniet ongetwijfeld van Victoria. Wanneer koning William IV overlijdt, wordt de 19-jarige Victoria gekroond tot koningin van Engeland. Het land leiden als een tiener blijkt toch iets moeilijker dan Victoria eerst voor ogen had. Ze moet zich aan het land, haar moeder en haar adviseurs bewijzen als een verstandige vorstin.

Jenna Coleman speelt de rol perfect en ze is daarnaast nog mijn girl crush. Er wordt ook vaak gespot met queen Victoria’s hoogte, hmm voelt herkenbaar, dus ik heb best wel wat sympathie voor haar.

 

Westworld

westworld-extra-0

Enkele maanden terug ging iedereen over zijn toeren over deze serie. Toen ik aan een vriend vroeg waar het over ging, antwoordde hij kort: seks, geweld en games. Meer had ik niet nodig om de eerste aflevering op te zoeken. Ik werd meteen in het futuristische verhaal gezogen en ging meteen aan iedereen verklaren dat ze het moesten zien zodat ik erover kon praten.

Westworld is een game park waar rijke mensen op vakantie gaan. In het park wonen er robots die wel héél menselijk zijn. De omgeving is gebaseerd op het Amerikaanse wilde westen. Als je in het park verblijft ben je vrij. Volledig vrij om de robots te vermoorden, te mishandelen of braaf opdrachten (quests) te vervolledigen. Al snel blijkt er heel wat mis te zijn met het park…

 

Heb jij nog aanraders voor mij? Laat gerust een bericht achter!

Veel liefs

Flo

Share:
Flo
Written by Flo
Hi! Ik ben Flo, une petite Gantoise die behoorlijk veel passies heeft. Noem mij een beauty geek, & Other Stories addict, gamer en blogger. I love all of it!