Ik heb een Netflix-abonnement genomen. Na enkele intensieve weken series kijken, zijn de eerste zonnestralen doorgebroken én heb ik genoeg materiaal om over te bloggen. Bij deze een hele pak aanraders!

Maniac

genre: dystopie drama

Maniac

www.netlfix.be

Wat?

Maniac is scherp, hilarisch, pijnlijk realistisch en zo meeslepend, je weet niet waar je aan begint. Maniac speelt zich af in “de nabije toekomst”, technologie is er vergevorderd maar heeft een 90’s look. Denk: massieve computers en floppy disks. Een dystopie als duidelijke satire op onze huidige maatschappij. We volgen twee mentaal getroebleerde millennials, Owen en Annie. Zij nemen deel aan een futuristisch experiment dat depressie zou genezen. Het experiment katapulteert hen steeds naar alternatieve realiteiten en identiteiten. De serie begint enorm verwarrend, je weet niet wat er aan de hand is, en eigenlijk wordt dat nooit 100% duidelijk, maar dat is een van de redenen waarom ik verliefd ben op Maniac.

Waarom?

Een cast om U tegen te zeggen, Jonah Hill en Emma Stone zijn enkele van mijn persoonlijke favorieten. Beide acteurs krijgen in Maniac ook de kans om hun talent van A tot Z uit te spelen. Maar het is hun interactie met elkaar, de pijnlijke momenten die ze beiden ondergaan en de absurde momenten die mij volledig meenemen. De humor is donker en droog, niet voor iedereen, soms vergezocht en soms slapstick. Alles wordt voor mij mooi samengeknoopt op het einde. Een serie die ik absoluut nog 5 maal zou kijken.

Queer Eye

genre: make-over

Queer eye

Queer eye @ www.netflix.be

Wat?

De beste feel good serie on the fucking planet. Ik wou dat ze hier 20 seizoenen van hadden in plaats van drie. Queer Eye is een reality make-over reeks die vijf queer mannen op pad stuurt om een hetero-man te helpen. Tan, Karamo, Bobby, Antoni en Jonathan helpen de man in kwestie met zijn looks, zelfvertrouwen, woonsituatie en kooktalent. Het gaat natuurlijk over veel meer dan dat, alle mannen proberen op hun manier iemand te helpen. Een serie die puur geluk en positive vibes oproept.

Waarom?

Als ik een slechte dag heb, is Queer eye voor mij een verademing. De liefde en moed die deze mensen uitstralen, de grapjes en de lichtzinnigheid van de serie, ontroeren mij steeds opnieuw. Ik ga telkens een beetje meer geloven in de goedheid van de mens. Ik maak hierbij ook even een oproep aan alle hetero-mannen die dit lezen. Dit is geen programma enkel voor vrouwen of de LGBTQ-community. Geef het een kans, je houdt er meteen van.

YOU

genre: Thriller drama

YOU

You @ netflix.be

Wat?

De ergste nachtmerrie en guilty pleasure van elke social mediaverslaafde millennial wordt angstig weergegeven in YOU. Een Netflix-serie over een knappe jonge booknerd, Joe, die.. ook een obsessieve stalker is. Joe kiest op wie hij verliefd wordt en doet alles, naar eigen zeggen, uit liefde en goodwill voor zijn slachtoffer. Dat meisje wordt volledig onder een digitale loep genomen. Bah! Spannend, een beetje vies en very entertaining.

Waarom?

YOU voelt heel vreemd aan. Ik vond de eerste aflevering een beetje..”cringe“. Dat is ook de bedoeling. De twee hoofdpersonages, Joe en Beck, zijn imperfect. Enorm imperfect, wat ze ook menselijk maakt. Elk personage heeft geheimen, en een voor een worden die ontrafeld door stalker Joe. Een interessante point of view om uit te gluren.

 

The People vs OJ Simpson

genre: waargebeurd

The People vs O.J. Simpson

The People vs O.J. Simpson @netflix.be

Wat?

True crime is een Wikipediagat waar ik makkelijk drie uur in kan speuren. Dat, info over wasberen (don’t ask)  en overleden artiesten. Netflix maakte een reeks over Amerika’s meest beruchte rechtszaak, The People VS O.J. Simpson, een zaak waar iedereen de uitkomst van kent. En toch is het spannend, tijdens het kijken, geloof je soms dat de uitkomst anders gaat zijn. De aanklacht tegen O.J. was zo solide, dat het niet kon mislopen. Hier zie je wat er gebeurd is, wie er allemaal betrokken was en waarom dit geschiedenis werd.

Waarom?

In de mix: geschiedenis, wetgeving, geschiedenis en een topcast. De uitkomst is een serie die boeit, educeert en entertaint! Ik was zo onder de indruk van de zwaartekracht die deze rechtszaak had op Amerika, iets waar ik voordien maar weinig benul van had. The People VS O.J. Simpson legt heel wat geschiedenis in perspectief.

Pose

Pose

Pose @ netflix.be

genre: drama

Wat?

Pose is een Netflix-reeks over een uniek gebeuren in de jaren 80, de opkomst van de LGBTQ-community in al zijn fantastische glorie, creativiteit en donker verleden. De serie schetst de harde realiteit en het leven van transgenders, drag queens en anderen die niet in het hetero-plaatje passen. Glamour, stijl, creativiteit en muziek gaan gepaard met discriminatie, prostitutie, AIDS, geweld en armoede. Pose neemt je mee naar een andere tijd en laat je alle hoeken door de ogen van de meest extravagante personages.

Waarom?

Persoonlijk ben ik betoverd door alles wat schoonheid is en kan zijn. De “balls” die de community houdt zijn ongelofelijk, een gegeven dat ik met veel plezier in levende lijve bijwoon. Pose toont al die glamour en glitter maar de rauwe realiteit eromheen houd je aandacht, het is opnieuw een stukje geschiedenis waar veel mensen vandaag weinig van weten. Ik ben gewoon erg nieuwsgierig naar alles wat ik niet ken of ben.

 

Keek jij deze series al? Of ga je een bekijken op mijn aanraden? 😉

Veel liefs,

Flo

Share:
Flo
Written by Flo
Hi! Ik ben Flo, une petite Gantoise die behoorlijk veel passies heeft. Noem mij een beauty geek, & Other Stories addict, gamer en blogger. I love all of it!