Hello! Onlangs bestonden we alweer een jaar en intussen is er al heel wat veranderd. Zo staken we veel energie in een goed uitgebouwd Instagramaccount en werd de WoW-rubriek een vaste waarde van de website. Maar daar houdt het niet op, want op deze zonnige zondag presenteren wij jou onze nieuwe rubriek: Sharing Sunday! Ik had het er al over in mijn laatste WoW, onze nieuwe baby zit er dus al een tijdje aan te komen. En dat betekent dan ook meteen: niet drie, maar vier posts per week! YAY! Op Sharing Sunday zal vanaf nu telkens een van de SOG’ers jou proberen te inspireren met laatste vondsten, handige tips en leuke ideeën. Klaar? Komt ie!

De aanzet van deze eerste Sharing Sunday kwam tot stand in de trein. Ik pendel elke dag heen en weer naar Gent. Meestal is dat het ideale moment om mijn beentjes te laten ontspannen en zo even tot rust te komen. Én -als mijn hoofd geen al te grote waas is- kan ik ook best geïnspireerd geraken, door alle leventjes met bijhorende unieke verhalen te zien voorbij razen, of door een fijn tijdschrift te lezen.

Food

Hotspots

bron: Facebookpagina Ganzerik

Een plek die al even bovenaan mijn lijstje staat, is Ganzerik. Even buiten het centrum, maar blijkbaar beland je er echt tussen de locals. Fijn extraatje voor de boyfriends: je vindt er maar liefst twaalf tapkranen!

bron: Facebookpagina FranzGustav

Ook nieuw in Gent: FranzGustav. Volgens De Morgen Magazine drink je er de beste koffie van Gent! Weer even buiten het centrum (nog voorbij Dampoort), maar best een ommetje waard, als je het mij vraagt. Ik voel een blogpostje aankomen!

Geproefd

1-DSC_0033

Voor mijn bachelorproef ondervroeg ik onder andere startende ondernemers. Een van hen stelde voor om een eindejaarscadeautje op te sturen. Daar zei ik natuurlijk geen neen tegen! En zo geschiedde: een weekje later vond ik deze proevertjes van Chalo Chai Latte in de bus! Ik ontving de smaken cardemom, lemongrass, masala en vanilla. Die laatste probeerde ik alvast. Het idee van water én melk in één drankje blijft voor mij wat gek, maar de smaak kon me wel bekoren. Misschien ook blogmaterial?

Recept

2-DSC_0070

Gisteren slaagden mijn vriend en ik erin zó’n heerlijk en eenvoudig dinertje op tafel te toveren. Dat resulteerde dan ook in talloze high fives. We maakten een sneetje in de kipfilets en vulden die op met kruidenkaas, pesto en zongedroogde tomaatjes. Omwikkeld met pancetta gingen ze de oven in (30 minuten op 180 graden). Geserveerd met pasta en een simpel groentensausje en klaar!

Social

Blog

Een blog die ik absoluut met jullie wil delen, is die van Dagmar Valerie. Ze schrijft erg luchtig over heel wat onderwerpen, zoals boeken, reizen en beauty. Wat haar verhaal zo uniek maakt, is haar positieve blik ondanks CVS en Fibromyalgie. Zelf leef ik nog steeds in een nasleep van een stevige klierkoorts, wat resulteert in korte dagen, weinig concentratie, pijntjes op de gekste plaatsen en een immuunsysteem dat het wel eens laat afweten. Ik herken me dan ook vaak in Dagmar’s persoonlijke posts (zoals in deze en in deze). De positiviteit die in andere posts naar voren komt, met haar gezondheid slechts als een detail, is dan ook een echt voorbeeld.

storytel-wr

Wat voor de rest blogposts betreft, las ik over iets heel fijn op de blog van Iris: Storytel. Ik probeerde nooit eerder luitsterboeken uit, maar dit is misschien wel het moment. Via de blog krijg je namelijk de kans om Storytel een maand gratis te proberen! Het lijkt mij zo fijn om bijvoorbeeld te kunnen opruimen of koken terwijl je een boek ‘leest’. Nu alleen nog even pluizen of je ook vanuit België van deze aanbieding kunt profiteren.

Facebook

11825627_1617143701871606_8333056044163437299_n
bron: Facebookpagina Tasty

Onlangs ontdekt: de filmpjes van Tasty en Proper Tasty op Facebook! Zeer Amerikaans, lees: kaas, tomaten, dipsausjes en àlles met deeg. Maar heel tof om ideetjes op te doen! 

Instagram

bron: Instagram sielvhm
bron: Instagram sielvhm

Het Instagramaccount van Sielvhm bruist van de quotes, waarin ik mezelf best vaak herken. Er is ook een Tumblrpagina

Shop

Ik wil al superlang eens goed gaan shoppen, maar op een of andere manier komt het er maar niet van. Online shoppen lijkt een oplossing, maar op dat vlak lijd ik een beetje aan het windowshopsyndroom: online rondkijken en heel wat naar het winkelmandje verplaatsen, maar niets kopen.

Sharing Sunday

Deze items staan zowat het hoogst op mijn verlanglijstje. Het groene kleedje is van MANGO. Ik zag het al in real life en de stof is de max. De rest vond ik via ASOS (Grijs en blauw kleedje, blauwe bomber jacket).

bron: Facebookpagina Komono Store Gent
bron: Facebookpagina Komono Store Gent

Over shoppen gesproken, KOMONO opende een tweede permanente winkel in België. Hoera hoera voor ons: in Gent! Ik kocht mijn KOMONO horloge al een tijdje geleden in een gewoon verkooppunt. Nog steeds ben ik dolverliefd op die Estelle Classic Burgundy! Toch was ik onlangs te vinden in de store op de Kortemunt in Gent, want ook mijn vriend wou zijn exemplaar bemachtigen. Het horloge in de etalage (Winston Blue Cognac), was al meteen prijs en ging even later in een zalige totebag (die ik mijzelf heb toegeëigend) mee naar huis.

Quote

grow.:
bron: motopresse.tumblr.com

Deze periode uit mijn opleiding kan ik niet bepaald omschrijven als de plezantste in tijden. Ik heb het gevoel dat het tijd is voor iets nieuws en hoop dan ook dat de stage die er aan zit te komen, daar een antwoord op kan bieden. Ook wanneer ik denk aan mogelijke vervolgopleidingen, krijg ik al kriebels in mijn buik. Ondertussen omring ik mij zoveel mogelijk met mijn liefste (blog)vriendinnetjes en mijn geweldig lief. Bij dat alles vind ik bovenstaande quote heel goed passen! 

Geniet nog van jullie zondag en aan al degenen die, net zoals ik, nog niet helemaal klaar zijn voor de nieuwe week: ik wens jullie liters straffe koffie maandagochtend!

Tot de volgende!

x Layla

Share:
Layla
Written by Layla
Hi! Sinds kort huur ik samen met mijn vriend ons eerste appartementje, in het schone Gent! Vandaar pendel ik naar Antwerpen, waar ik een master volg. Verder ben ik gefascineerd door tekst op alle manieren, kritisch en nieuwsgierig. In combinatie met koffie, taart of sushi minder kwetsbaar. - Layla