Hey peeps! Tijd voor mijn tweede Sharing Sunday. Afgelopen dagen waren het persdagen en daar deed ik de meeste inspiratie op voor vandaag 😉

Geproefd

Tony’s Chocolonely

Vrijdag kwam er een pakje toe van D-Drinks. Niets zo leuk als pakjes krijgen! Ik kreeg Vitamin Well en Tony’s Chocolonely toegestuurd. Louise zei het ook al in haar Sharing Sunday, de drankjes zijn lekker. Ideaal voor als je iets fris wilt, maar niet naar suikerbommen wilt grijpen. Maar nu over naar het leukste, chocolade! Dit is mijn eerste Tony’s Chocolonely ever. Shame on me, I know.  Ik kreeg de variant pure chocolade met amandelen en zeezout en eerlijk: het is heerlijk! Ook vriendlief heeft al heel wat stukjes verorberd. Daarbovenop is het ook eerlijke chocolade waarbij de cacaoboeren een eerlijk loon krijgen. What’s not to like?

ddrinks
Geschonken door D-Drinks

Strange Donkey Gin

Vorige week waren het persdagen in Antwerpen en ik ging naar eentje van Savvy. Het was mijn eerste keer dat ik zo’n persdag meemaakte, heel leuk. Ik ontmoette er de lieve bloggers Julie (Cocktails & Heels), Evy (My life on sneakers) en Jolien (That girl with her blog). Altijd leuk om andere bloggers eens in het echt te zien i.p.v. op sociale media :p Maar daar ontdekte ik ook Strange Donkey Gin. Een lekkere gin uit Antwerpen met citrus en andere botanicals. Nee, de gin-trend is nog steeds niet aan zijn einde toe!

Strange Donkey Gin

Want

Anne et Maman sweater

Bij Savvy viel mijn oog ook op deze prachtige sweaters van Anne et Maman uit Roeselare. Je kunt er sweaters bestellen met heerlijke West-Vlaamse woorden op zoals hieronder. Zelf ben ik geen West-Vlaamse, maar ben wel eerst verliefd geworden op mijn vriendje zijn West-Vlaamse accent en niet op zijn ogen. Ook al plaag ik hem er veel mee, stiekem vind ik zijn taaltje leuker dan de mijne…

Anne et Maman

Tip: to-do

Fietstocht

Donderdag was het Hemelvaart, de reden waarom het feestdag is interesseert mij bitter weinig, maar dat ik vrijaf krijg des te meer! Het werd ook nog eens goed weer dus deden we een fietstochtje. Dé ideale uitstap op een mooie lentedag: je bruint, je sport en je spendeert quality time met je lief op een leuke manier. Wij fietsten van Eke naar het Donkmeer in Oudenaarde en eerlijk: ik wist niet dat Oudenaarde zo mooi kon zijn! Voor wie het ook wilt uitproberen: Start in Eke bij MacPudding (een tea-room), zo langs De Pinte, Gavere, Zingem en eindig in Oudenaarde. Op internet vind je de verschillende knooppunten van de fietsroute. Heen en terug deden wij iets tussen de 40 en 45 km. Sporty couple over here!

Fietstocht

Helmut Newton – A Retrospective

A Retrospective is het resultaat van een samenwerking tussen een Oostenrijks luxemerk genaamd Wolford, het Amsterdamse Fotagrafiemuseum FOAM en de fotograaf Helmut Newton. De tentoonstelling start vanaf 17 juni tot 4 september. Ik ga graag naar musea, maar wel met een paar voorwaarden: 1. Het moet een stijl zijn die mij aanspreekt. Zo zal je mij eerder zien geeuwen bij de barokstijl en gefascineerd zien kijken naar een werk van René Magritte. 2. Niet te duur, please! #student 3. Ook het thema moet interessant zijn. Deze tentoonstelling lijkt mij dus een leuk uitje wanneer je een weekendje Amsterdam hebt gepland!

Wat mij zo aansprak bij deze tentoonstelling? Het feit dat Newton voor Wolford al eerder een fotoreeks maakte geïnspireerd door de vrouwenemancipatie van de jaren ’90. Hij legde een krachtig beeld vast van de moderne vrouw (lees: zelfverzekerd, onafhankelijk, vastberaden en tijdloos). Iets wat ik alleen maar kan toejuichen!

Wolford, Monaco, 1995 © Helmut Newton Estate / Maconochie Photography
Wolford, Monaco, 1995 © Helmut Newton Estate / Maconochie Photography

Bloemenmarkt Gent

Nog een uitstapje om samen met je lief te doen of met je vriendin in Gent city! De bloemenmarkt staat elke zondag op de Kouter van 7 uur tot 13 uur. Ik vind het heerlijk om rond te struinen op de bloemenmarkt als de zon goed schijnt. Een paar jaar geleden zou er geen haar op mijn hoofd denken om daarvoor speciaal op te staan, maar nu kan ik daar wel van genieten. #gettingold. Ook als kotstudent vind je hier wel wat wils. Fleur je kot op met een verse boeket tulpen of pioenrozen, je kamer ziet er een stuk frisser en meer levendig uit 😉 Oh ja, misschien ook een bezoekje waard als je nog niets voor je mama hebt voorzien!

Tulpen

Geniet nog van deze zonnige zondag en heb jij tips voor mij? Laat het mij zeker weten!

Xje

Wendy

Share:
Wendy Troch
Written by Wendy Troch
31 - Ambitieus - Indonesische roots - Enthousiaste eeuwige twijfelaar Creatieveling met een full-time job in digitale marketing - Vult haar verlofdagen met reizen. Verliefd op desserts, all things aesthetic & mijn furry babies. Send me your love: wendy@shadesofghent.be