Hé daar!

Vorige keer stond mijn Sharing Sunday helemaal in het teken van onze trip naar Thailand. Als de travellover die ik ben, staat ook deze Sharing Sunday in het teken van reizen. Woensdag vertrek ik namelijk voor 8 dagen naar het (nu althans) zonnige New York, mijn all-time favorite stad in de wereld. Heb jij ook een tripje naar the Big Apple op de planning staan? Dan zal deze post je hopelijk inspireren!

Food

Hotspot: Shake Shack

Eén van de bekendste hamburgerrestaurants in de wereld is ook mijn favoriete fastfoodrestaurant. De hamburgers zijn gewoonweg to die for en van hun cheese fries ben ik al weken (maanden…) aan het dromen. Mijn favoriete plekje om Shake Shack burgers te eten? Het restaurant (eigenlijk eerder een kraampje) in Madison Square Park waar het allemaal begon. Dat is een tijd lang dicht geweest voor renovatie, maar nu eindelijk weer open. Kom maar op met die burgers!

CollageSS

Shop

Want

Al heel het jaar kijk ik uit naar de reis van Amerika en denk ik ‘nee Hanne, niks kopen! Je moet sparen voor in New York’ en nu kan ik eindelijk mijn zuurverdiende centjes uitgeven. Op mijn wishlist? Hou je vast!

  • Mineral Powder Foundation van BareMinerals of Everyday Minerals
  • Zowat alles van NYX (al hebben we tegenwoordig ook een winkel in eigen stad!)
  • Jeans van Levi’s
  • Sneakers! Aangezien NYC sneakerheaven is, wil ik zeker een paar van Nike, Adidas en/of Vans kopen.
  • Een designertas van Rebecca Minkoff. Vooral de (mini) MAC tassen hebben mijn hart gestolen
  • Verzorgingsproducten & een nieuwe Chubby Stick van Clinique
  • Lingerie van Victoria’s Secret
Collage Shop Want

Travel

Stay: Airbnb

Mijn vriend en familie gaan dit keer ook mee naar de USA. Aangezien in een wereldstad als New York de hotels gigantisch duur zijn, kozen we dit keer voor een huisje via Airbnb. We verblijven niet in NYC maar in New Jersey, dat op een kwartiertje rijden van Times Square ligt. De metro komt er niet, maar er zijn erg handige busjes (jitneys genaamd) die je om de paar minuten voor 3$ naar the City brengen. Het huis ziet er erg ruim uit, met drie aparte slaapkamers, een vleugelpiano in de living en zelfs een tuintje. Daar betaal je in Manhattan de hoofdprijs voor, maar via Airbnb vielen de kosten best mee. De reviews waren alleszins meer dan positief, maar of wij ook enthousiast zijn kan ik jullie pas volgende week vertellen! Wordt dus vervolgd 😉

https://www.airbnb.be/rooms/661367
https://www.airbnb.be/rooms/661367

Tip: New York Pass

Om echt alles uit onze vakantie te halen, overwegen we om een New York Pass aan te schaffen. Hiermee kan je gedurende een bepaalde tijd (1, 2, 3, 5 of 7 dagen) zo goed als àlle betalende attracties in NYC bezoeken. Museums zoals het MoMa of Met en attracties zoals Top of the Rock of de Circle Line Cruises zitten inbegrepen in de pass én er is vaak een fast track voor New York Pass houders zodat je minder lang in de rij hoeft te staan.
Zelfs de Hop On/Hop Off bussen en verschillende Walking Tours kan je gratis meepikken!

Aangezien zo’n pas absoluut niet goedkoop is (zo’n 200 euro per persoon voor 3 dagen), willen we er natuurlijk alles uithalen. Daarom mijn vraag naar jullie toe: heeft iemand al eens gebruik gemaakt van zo’n pass? Vond je het de moeite? Welke bezienswaardigheden heb je ermee bezocht?

NYCFlickrGroter
Foto: Thomas Hawk via Flickr

Zoals je ziet was deze Sharing Sunday ook voor mij een beetje inspiratie opdoen! Uitgebreide reviews & tips voor een citytrip naar NYC zullen zeker nog aan bod komen in een volgende travelpost. To be continued, dus! 😉

Hebben jullie nog tips voor onze trip? Lekkere restaurantjes, mooie plekjes en/of echte must-do’s in the City that never sleeps? Laat ze me gerust weten in de comments, ik kijk er naar uit!

Xx

Hanne

Uitgelichte afbeelding: Thomas Hawk via Flickr

Share:
Hanne
Written by Hanne
Hoi! Ik ben Hanne. Catlover - dansgrage levensgenieter - foodie.