Joepie, zondag! Veel zon is er helaas nog niet aan te pas gekomen. Maar daar trekken we ons niets van aan want deze namiddag trekken we de Gentse Feestenzone in. Met mijn beperkte conditie zit uitgaan tot vroeg in de ochtend er niet echt in, maar gelukkig is er ook overdag heel wat te beleven… !

Hotspot

Gisteren keek ik alvast even uit waar we zoal konden passeren. Maar telkens werd mijn aandacht afgeleid door pop-ups voor food en drinks, oeps. Wat volgt, is dus een -niet zo gevarieerd- overzicht van wat mij de moeite lijkt:

Beeld: Facebook Church

  • Church, in de Sint-Jacobskerk. Coeur Catering zorgt er voor Biobrunch all day long! Verder ook muziekskes én rondleidingen (stiekem vind ik het een schande zo weinig Gents schoon van dichtbij gezien te hebben)
  • Parking Petanque, op de parking van de voormalige rechtbank, vlakbij de Vlasmarkt en Baudelo (Oude Schaapmarkt 22). Denk: palmbomen, strandstoelen en gezelligheid.
  • Barbiet, Baudelostraat 3. Nog een pop-upbar tijdens de Gentse Feesten. Ziet er wel erg gezellig uit! Ook gespot op de Facebookpagina: geitenkaaskroketten. Yes please!

Beeld: Facebook Holy Food Market

  • Holy Food Market aan de Ottogracht. Hier gaan we sowieso heen. 12 ramen bemand door Gentse horecazaken in een supergezellige setting. Doet me een beetje denken aan de Time Out Mercado da Ribeira in Lissabon, waar ik vorig jaar was. En dat betekent: hoge verwachtingen!

New in

Sharing Sunday 18

Het kleedje links is van Vila en shopte ik bij Zalando. De sandalen eronder, van Bershka, zijn net wat ik zocht: simpel, elegant en toch comfy! Het kleedje was een echt koopje bij Stradivarius. Ik betaalde denk ik nog zo’n 12 euro. Het stofje is superfijn en draagt gemakkelijk. De platte sandaaltjes zijn van Vero Moda! (Help: dit is de eerste keer dat ik outfits -en bij uitbreiding ook geposeerde foto’s van mezelf- plaats. Awkward pinguin modus aan.)

13689649_10210266769771542_753152524_n

En toen ik dit bericht zag verschijnen op Guts & Gusto was ik niet meer te houden. Ik had sowieso nog een paar sneakers nodig en had een soortgelijk paar al langer op het oog. Deze cuties in het lichtgrijs zijn onderweg naar Deinze, hihi.

Blog

Deze taboulé kan mij wel krijgen! - beeld: Blissful Basil

Deze taboulé kan mij wel krijgen! – beeld: Blissful Basil

Dinsdag is het alweer mijn eerste werkdag als vakantiejobber bij The Fat Lady, waar ik stage liep. De opdrachten die ik er krijg en de fijne werksfeer, zijn echt een cadeau. Om de dagen nog aangenamer te maken, probeer ik zo vaak mogelijk een gezonde, lekkere lunch te voorzien. Daarvoor vond ik tonnen inspiratie op blissfulbasil.com!

Travel / Festival

En na een eerste werkweerkje, er meteen weer tussenuit! Vrijdagavond vertrekken richting een van mijn favoriete steden: Amsterdam. We zetten er ons tentje op om de volgende dag de stad in te trekken. Maar het absolute hoogtepunt is voor zondag: Liquicity festival (in het Diemerbos, oosten van Amsterdam)! Zoooo veel zin in, hoho.

 

Tips voor 24 uur Amsterdam? Lekkerste koffie en beste cocktails, bijvoorbeeld? 

En hebben welke toffe plekken en pop-ups bezochten jullie al op de Gentse Feesten? Laat het ons weten! 

 

Tot de volgende

x Layla

 

 

Share:
Layla
Written by Layla
Hi! Sinds kort huur ik samen met mijn vriend ons eerste appartementje, in het schone Gent! Vandaar pendel ik naar Antwerpen, waar ik een master volg. Verder ben ik gefascineerd door tekst op alle manieren, kritisch en nieuwsgierig. In combinatie met koffie, taart of sushi minder kwetsbaar. - Layla