Liefste lezers, hier ben ik met de tweede Sharing Sunday ♥
Vorige week gaf Layla het startschot en lanceerde op die manier onze vierde post van de week. Vandaag ben ik aan de beurt en ook ik hoop jullie veel nieuwtjes bij te brengen. Veel leesplezier ☺

 

Food

Hotspots

Den hoek af
Den hoek af

Den Hoek af is een gezellig koffiehuis / ontbijt- en brunchrestaurant in de Vlaanderenstraat in Gent. Het is elke dag open van 8 tot 20 uur behalve op zondag, dan opent de zaak om 9 uur. Er is zowel plaats binnen als buiten om er te genieten van de lekkere koffies.  Zo zijn de latte speculoos of latte cookie zeker de moeite. Verder heb ik er ook al een zéér lekkere zelfgemaakte iced tea en een vers geperst fruitsapje gedronken.

Zonder twijfel een bezoekje waard!

 

Recept

PicMonkey Collagefood

Ik heb een receptje voor een nieuwe groene smoothie geprobeerd. Het receptje stond op een zakje Kale van de Delhaize. Kale is boerenkool en is rijk aan vitamine A en K, foliumzuur en calcium.

Verder was het een nieuw product met het blauwe ‘extra‘ label.

De ingrediënten voor de groene shake:

  • half zakje kale van 45 g
  • een stukje venkel
  • één komkommer
  • een halve avocado
  • een stukje gember
  • 1 of 2 glazen water of kokoswater
  • citroen

Je doet al de ingrediënten een blender en je hebt een gezonde smoothie.

 

Social

Shop

Shop

 

Ik kocht onlangs een nieuwe gsm via bol.com. Het was niet de eerste keer dat ik bij ‘de winkel van ons allemaal’ iets bestelde. Zo heb ik al boeken en make-uppenselen van Real Techniques via bol.com aangekocht. Een pluspunt van bol.com is voor mij hun uitgebreid aanbod en de gratis verzending vanaf 20 euro.

Verder zijn er twee mooie online shops, waar ik al zeer lange tijd iets op wil bestellen.

Een eerste webshop is Mura Boutique(Je spreekt Mura uit als Mew-Rah). De Online Fashion Boutique heeft PRACHTIGE kleedjes, maar is Australian based en daarom heb ik me er nog nooit aan gewaagd om te bestellen.

De tweede is de juwelenshop van Zora by L. De juwelenshop bestaat al sinds 2003 en is opgericht door twee vriendinnen. Er is een winkel in Waterloo, maar je kunt ook via de webshop je favoriete juwelen bestellen.
Ik heb ooit via Instagram een wedstrijd gewonnen van Zora by L daardoor mocht ik voor 50 euro juweeltjes bestellen. Ik verzeker je dat het moeilijk was om te kiezen. Ik had namelijk een winkelmandje van het tienvoud. Ik ben wel zeer blij met de armbandjes en ik draag ze ook veel omdat ze mooi passen bij mijn horloge. (zie foto’s in collage)

 

Instagram

De twee webshops hierboven hebben allebei een zeer mooie Instagram:

 

Blog

Nog even over Instagram: ik ben er intussen een aantal jaar actief en ik heb er zeer lang over gedaan om de perfecte look voor mijn feed te creëren. Ik probeerde vaak foto’s met een witte achtergrond te gebruiken. Maar dat was niet altijd zo evident door schaduw of de soorten wit die te verschillend waren. Instagram was voor mij niet echt ‘instant’ foto’s posten. Ik wou altijd de achtergrond bleker maken en dat deed ik via photoshop, een heuse omweg dus. Totdat ik een post las van Sofie Senden op haar blog Basimella. In die post legt ze uit hoe ze haar foto’s bewerkt voor Instagram. Ik was al zeer lang fan van haar prachtige feed dus ik was zeer benieuwd naar en blij met haar tip. Sofie gebruikt namelijk een betalende applicatie om haar achtergrond witter te maken. Aangezien ik geen zin had om geld te geven aan een applicatie, ging ik opzoek naar een gratis alternatief. Ik kwam terecht bij Airbrush en kan nu niet meer zonder.

 

Film

revenant

 

Woensdag ging ik naar de Kinepolis. Na lang twijfelen, kozen we voor ‘The Revenant’. De film had namelijk een 8.2/10 op IMDb. De film was 1,50 euro duurder omdat hij een speelduur heeft van 2 uur 36 minuten. De filmzaal zat propvol!
Over de acteerskills van het hoofpersonage Leonardo DiCaprio hoef ik je waarschijnlijk niet meer overtuigen want met deze rol heeft hij, na zes nominaties, eindelijk zijn eerste Oscar beet. Verder vind ik de verfilming op ijskoude locaties adembenemend (zeker de moeite om in de cinema te bekijken)! Wat ik mooi vond, was dat Leonardo de klimaatverandering waarmee hij tijdens de opnames werd geconfronteerd, vermeldde in zijn dankwoord tijdens de Oscars.

Het verhaal over de bikkelharde survivalist is waargebeurd en zeer meeslepend. Ik kan het echter wel simpelweg samenvatten met de woorden ‘wraak’ en ‘overleving’. Het verhaal is, in vergelijking met bijvoorbeeld ‘Inception’, geen verhaal waar ik ’s nachts wakker van kan liggen.

 

Muziek

packshot

 

Ik ben sinds kort een heel erg grote fan van OH WONDER. De groep bestaat uit Josephine en Anthony, twee klassiek geschoolde multi-instrumentalisten met prachtige muziek. Ik vind dat de stijl van het koppel Londen Grammar en the XX achterna gaat.

Een tijdje terug waren ze zelfs in de AB maar dat heb ik jammer genoeg gemist.

 

 

Quote

Quote

 

Ik wens jullie allemaal een fijne zondag ♥

xxx Louise

Share:
Louise
Written by Louise
Veel leesplezier op onze blog! Liefs, Louise