Zondag, dus speciaal voor jullie een nieuwe Sharing Sunday! Vandaag breng ik je foodporn, versterk ik je drang om wéér te gaan shoppen en stel ik antidepressiva voor die je niet in de apotheek zult vinden 😉

Food

Lunchen bij Nunchi

Bento is een nieuw principe overgewaaid uit het verre Azië. Hierbij krijg je een maaltijd voor je neus die bestaat uit groenten, koolhydraten en proteïnen. Er zou van elk deel net genoeg moeten zijn om tot een gezonde portie te komen, die ook de honger stilt. Bij Nunchi werken ze ook, zoals bij Gust, met een menukaart die wekelijks vernieuwd wordt. Je zult het dus niet snel beu geraken. Ik ben er nog niet geraakt, maar ben wel heel erg benieuwd naar dit nieuwe foodprincipe!

Je vindt deze lunchplek in de Baudelostraat 37. Ben je van plan binnenkort eens te gaan? Gebruik dan zeker onze hashtag #ShadesofGhent zodat ik kan meegenieten van al dat lekkers in de tussentijd 😀

 

Shades of Ghent in Aalst

Wijnbar Piazza

Wie mij al een tijdje volgt weet dat Aalst mijn hometown  is en ik laat jullie dan ook graag wat kennismaken met deze gezellige stad. Het is namelijk meer dan alleen Oilsjt Carnaval! Begin deze week ontdekte ik ook wijnbar Piazza op het Vredeplein. Het is de ideale plaats om nog eens gezellig bij te kletsen met je vriendinnen. Je kunt er op het terras zitten met een dekentje, maar ook binnen zijn er twee verdiepingen voorzien van gezellige zitplaatsen. Maar versta me niet verkeerd, want gezellig staat hier zeker niet gelijk aan oubollig! Je nestelt je in modern design en hun mooie verlichting maken je stante pede hebberig. Ik betaalde voor een lekker glaasje 4,50 euro en we kregen er gratis ook wat versnaperingen bij. Mij kom je hier zeker nog eens tegen!

 

Shop

Een hele tijd geleden kon je al een OOTD spotten met een strikje van Bowking. Eerst kon je Bowking enkel online vinden, maar nu hebben ze dus ook een eigen winkel! Je vindt de Bowking shop in Kortrijk, in de Lange steenstraat 45. Ik ben nog altijd heel erg blij met mijn twee vlinderstrikjes van Bowking en draag ze bijna altijd als ik een hemdje draag. Je hemdje krijgt in een wip een gesofisticeerde upgrade. Misschien een leuk ideetje voor onder de kerstboom? Ook in Gent zijn er heel wat verkooppunten waar je de strikjes in levende lijve kan passen. Meer info daarover hier.

 

 

Want: Tezenis

Ik ben eigenlijk nog nooit in een winkel geweest van Tezenis. Het leek me een lingeriewinkel met te dure prijzen en daar paste ik liever voor. Maar onlangs kreeg ik een persbericht van Tezenis en zag onderstaande prachtige dingen! Wat een toffe exemplaren en beter nog, aan redelijke prijzen! De twee bovenste bralettes zijn 9,90 euro, de onderste 12,90 euro en de body kost 16,90 euro. En je moet weten dat ik heel erg crush op bralettes, want ze zijn comfy maar toch elegant! Check die prachtige onderste bralette! Toch maar eens een bezoekje brengen aan Tezenis, me dunkt.

 

Tezenis

New in: Eau Good

Misschien zag je het wel in Flo’s WoW, maar wij bezochten in Brussel de giftshop Hopono. Daar ontdekte ik ook Eau Good van black+blum. Daarmee wil het merk mensen aanmoedigen om meer kraantjeswater te drinken en de verkoop van plastic flessen ontmoedigen. Elk jaar worden er wereldwijd meer dan 22 miljard plastic flessen zomaar weggegooid en als we de Leo moeten geloven met zijn documentaire ‘Before the flood’, dan is dat niet al te best… Maar nu, wat is er zo speciaal aan Eau Good? Ze hebben namelijk niet alleen een mooie designfles, maar verkopen ook een staafje Binchotan houtskool. Je steekt dat staafje in je waterkaraf of -fles, giet er je water in en na een uur is het klaar om te drinken. Deze houtskool vermindert chloor, mineraliseert het water, balanceert de pH en zou je leidingwater ook lekkerder laten smaken. Geen reden meer dus om nog meer vervuilend plastic in huis te halen! Meer uitleg vind je hier!

 

To watch

Kortfilm ‘Piper’

Pixar strikes again! Deze keer met de kortfilm geschreven en geregisseerd door Alan Barillaro. Op 23-jarige leeftijd slaagt Pixar er nog steeds in mijn hart te stelen met hun tekenfilms. En ik ben er zeker van dat ik niet de enige volwassene ben die ze zonder problemen kunnen inpalmen. Piper gaat over opgroeien, grenzen verleggen, falen en terug opstaan. Bekijk de volledige kortfilm hieronder en laat je inpakken door schattigheid. Instant happiness, check!

EP-release Pavlove in Charlatan Gent

Wie mijn laatste WoW las, zag deze Aalsterse knallers van Pavlove al passeren. Deze vierkoppige band brengt indie-pop en werden bij StuBru ook al genomineerd voor de Nieuwe Lichting van 2017. Ik zou je graag nog meer willen vertellen over Pavlove, maar eigenlijk doen ze dat zelf veel beter!

*What is Pavlove?*

A stress-relieving & fever enhancing band.
Pavlove is used to treat many conditions such as uncontrollable limbs, heartbreaks & headaches.
Pavlove may also be used for other purposes not listed in this medication guide.

Voor wie getriggerd is om ze in real life te leren kennen, kan op 13 november afzakken naar Charlatan in Gent. Hun EP-release is dé perfecte manier om je verlengde weekend in stijl af te sluiten 😉

 

Pavlove

Geniet nog van deze zondag en laat je mood niet beïnvloeden door het sombere weer!

Xje,

Wendy

 

Share:
Wendy Troch
Written by Wendy Troch
31 - Ambitieus - Indonesische roots - Enthousiaste eeuwige twijfelaar Creatieveling met een full-time job in digitale marketing - Vult haar verlofdagen met reizen. Verliefd op desserts, all things aesthetic & mijn furry babies. Send me your love: wendy@shadesofghent.be