Genoot je afgelopen week ook heerlijk van de (eerste) zonnestralen? Ik wel! Gisteren zat ik nog lekker de hele dag in de tuin, waardoor mijn Sharing Sunday dus een dagje later komt.

Ik deel mijn favoriete (zomerse) items met jullie, want ik vertrek overmorgen voor een paar dagen naar de zon. Heerlijk niksen, lezen en vooral genieten van het mooie weer op de Canarische eilanden. Ik heb er zin in!

Food: Courgetti & bloemkoolrijst

Ik ben er me van bewust dat zowat heel België deze ‘spaghetti van courgette’ al geproefd heeft, maar ik kon toch echt niet achterblijven. En ik ben echt, echt, echt heel erg overtuigd. Zo overtuigd dat ik meteen zo’n gekke schiller heb besteld. Ik at de courgetti met bolognaisesaus en miste de pasta absoluut niet. Geen bloated gevoel achteraf, makkelijk om te makken en vooral überhealthy. Yes!

Wie nog geen spiraalsnijder in huis heeft, heeft twee opties. Optie één is om zelf een courgette te schillen, zo krijg je allemaal kleine (platte) sliertjes. Laat de zachte binnenkant wel voor wat ‘ie is of maak er lekkere soep van, want dat stuk is niet ideaal om courgetti van te maken. Leg deze sliertjes op een keukenhanddoek, strooi er voldoende zout op (zo gaat het vocht eruit) en dep goed af. Hoe droger de sliertjes, hoe lekkerder straks. Optie twee is om de courgetti gewoon te kopen in de winkel. Onder andere bij Albert Heijn kan je ’n bakje voorgesneden courgetti kopen. De courgetti wok je in een beetje olie, vergeet niet voldoende te kruiden (eventueel met een héél klein beetje groentebouillon). Smakelijk!

Nog zo’n mooie carb vervanger is bloemkoolrijst. Ik kocht onlangs een bakje bij Albert Heijn, en ook deze vermomde groente kon me wel bekoren. Opnieuw wokken in de pan met een beetje olie (en kruiden!). Jum!
Je zou deze bloemkoolrijst ook makkelijk zelf kunnen maken door een rauwe bloemkool in de blender te doen, dat probeer ik een volgende keer. Dan maak ik er een pizzabodem van, ik ben benieuwd.

Shop

New in: Kobo Aura One

Ik ben een e-readerfan van het eerste uur. Ik lees nu zo’n 4 jaar op een e-reader, en ik wil echt nooit meer terug. Honderden (wat zeg ik, duizenden) boeken op een toestel dat makkelijk in je hand past en geen halve kilogram weegt. Daarbij vind ik het ook erg fijn lezen op een e-book. Waar een tablet erg vervelend leest, vind ik een e-reader perfect.

Na zo’n 4 jaar plezier te hebben gehad van mijn eerste e-reader, de Kobo Touch, werd het nu toch wel tijd voor vervanging. Ik twijfelde sterk tussen de Kobo Aura 2 of de Kobo Aura One. Die eerste had hetzelfde formaat als mijn huidige e-reader, en leek niet echt een grote upgrade. Aangezien ik (vooral op vakantie) erg veel lees, besloot ik daarom om het meteen goed te doen en de Kobo Aura One te kopen. Het was geen goedkope aankoop, want de e-reader is met 195 euro behoorlijk prijzig. Deze e-reader is een pak groter dan mijn vorige exemplaar, heeft een speciale soort achtergrondverlichting, is ultralicht én waterdicht. Ik neem ‘m deze week mee op vakantie en laat jullie binnenkort weten wat ik ervan vind!

 

Oh trouwens, Kobo en Bol.com hebben samen een e-bookabonnement gelanceerd. Voor €9,99 per maand mag je onbeperkt boeken downloaden uit hun aanbod. Niet alle boeken doen eraan mee, maar het aanbod lijkt me toch best groot. Ik heb ’n proefabonnement genomen en kan de dienst 30 dagen gratis uitproberen. I’ll keep you posted 😉

 

Want: zwart badpak

Ik ben al even op zoek naar een elegant zwart badpak, maar heb tot op heden nog steeds niet ‘het’ exemplaar gevonden. Ik wil graag een klassiek, elegant zwart badpak, maar met een speciale rug. Daarnaast moet het goed passen, makkelijk zitten én liefst minder dan €50 kosten. Deze twee modellen heb ik alvast besteld bij Zalando, we’ll see. 

 

 

Travel: Cuba

Zoals je misschien al gezien hebt op mijn Instagram, hebben mijn vriend en ik onze zomervakantie geboekt. Onder het mom ‘nu het nog kan’ gaan we eind september 18 dagen naar het ongetwijfeld mooie Cuba. Opnieuw rondtrekken met de rugzak, want zoals je hier al kon lezen, is me dat vorige keer erg goed bevallen. Op het eiland is weinig tot geen WiFi, wat voor een planner als ik een beetje spannend is. We kochten al twee reisgidjes, een Lonely Planet en een Trotter, maar ik ben toch erg benieuwd naar jullie tips. We willen alleszins verblijven in casas particulares (de plaatselijke B&B’s) en willen misschien afsluiten met een paar dagen strand. Heb jij nog tips voor ons? Ze zijn meer dan welkom! Ik ben benieuwd naar jullie must-sees, favoriete casas particulares, restaurantjes en noem maar op.

 

 

Geniet van deze zonnige week!

Xx

Hanne

Share:
Hanne
Written by Hanne
Hoi! Ik ben Hanne. Catlover - dansgrage levensgenieter - foodie.