Joehoe, verlengd weeeeekend! Komt dat even goed uit want die extra dag was zeker welkom. Ik had zaterdag namelijk een dagje homeworking en twee verjaardagsfeestjes van mezelf op de planning! Hierbij nog eens een dikke dikke merci aan al mijn vrienden, een van mijn grootste inspiratiebronnen. Maar nu tijd om zelf inspirerend te zijn op deze maandag die aanvoelt als een zondag!

Food

Proeven: Djar Gent

Ik had nog niet de kans om het eens te proeven, maar ik hou enorm van het concept! Djar brengt je op het werk een gezonde lunch in een potje. Dat saaie broodje of die ongezonde pizzadag kun je deze keer dus vervangen door wat gezond lekkers! Momenteel leveren ze alleen in en rond Gent, maar van mij mag daar zeker verandering in komen!

 

Hotspot: Spice Bazaar

Ik hou wel van speciale niche winkeltjes! Zo haal ik mijn vers zakje gemalen koffie altijd in de Or winkel in Aalst, maar nu ontdekte ik ook een kruidenwinkel in Gent. Je komt er binnen en waant je even in Marrakech met al die geuren die je neus tegemoetkomen. Maar je vindt er niet alleen kruiden om je eten die extra toets te geven, die worden ook nog eens mooi verpakt. Je kunt er kruiden in zakjes kopen, maar ook in een soort van proefbuisjes. Het staat dus prachtig in je keuken! Voor de grote proefbuisjes schommelen de meeste prijzen tussen 1 en 2 euro, maar dat valt natuurlijk te zien welke kruiden je wilt. Logisch dat je voor saffraan wat meer op tafel moet leggen, dan voor currypoeder. Het is ideaal om als cadeautje te geven aan die ene foodporn loving person!

 

Shop

New in: Sandalen – Zalando

Met Indonesië in zicht had ik nog een paar stevige sandalen nodig om rond te flaneren en ook nog eentje die wel een beetje avontuur kan smaken. Ik koos dus op Zalando twee paar uit, die ik dan cadeau kreeg van mijn ouders voor mijn verjaardag. Ik koos voor een plateauzool, want hallo comfy sandalen die je net wat extra lengte meegeven! Sandalen in een nude roos tintje had ik niet dus ik wist vrijwel meteen dat ik deze wou! Voor het avontuurlijkere deel van mijn reis koos ik deze Teva’s. Ik had echt geen zin om de hele tijd met gesloten sportschoenen rond te lopen, dus ik had écht wel nog stevige sandalen nodig. Ik koos voor een teenslipper model omdat ik na de trend toch nog mijn twijfels heb bij het gewoonlijkere model. Het lijkt wel alsof je heeeel erg lange tenen hebt, of misschien is dat gewoon iets raars in mijn hoofd, dat kan ook.

Gent: Helen B

Deze shop is dé place to be als je nog een fijn cadeautje nodig hebt.Je vindt er de meest prachtige stationary en andere leuke hebbedingetjes. Alleen al snuisteren in deze winkel geeft mij een klein gelukmomentje!

 

To watch

Serie: 13 reasons why

Deze serie heeft al heel wat hetze veroorzaakt en is zéker stof tot discussie. In de serie volg je een meisje die je 13 redenen geeft waarom ze een einde maakte aan haar leven. Aan de ene kant drukt het je met je neus op feiten die we liever niet zien terwijl ze er wel zijn. Aan de andere kant is het misschien een trigger voor tieners en een ‘inspiratiebron’ om dat bepaalde idee wél door te zetten. Ikzelf vond de tijd nog niet om ernaar te kijken maar ben zeker van plan om er tijd voor te maken!

 

Film: Guardians of the Galaxy volume 2

Van heel tragisch gaan we over naar heel grappig. Samen met enkele medebloggers mocht ik deze film in avant-première in iMax aanschouwen, & I loved it <3 Wij bekeken hem in 3D en dat was toch wel een meerwaarde! De film was grappiger dan de eerst en bracht mij ook deze keer aan het huilen, cry baby, I know. En ouh, wat is die kleine Groot een schatje! Een echte aanrader als je het mij vraagt!

 

 

To listen

Een van mijn lijfliedjes de laatste tijd is deze van AJR. Het is catchy en zegt je dat het oké is om ook zwakke momenten te hebben. Ik word graag gezien als een sterke onafhankelijke vrouw, maar geef ook graag toe aan verleiding. Zwakheden zijn menselijk en zorgen ervoor dat je jouw sterke momenten nog intenser beleeft!

I’m weak and what’s wrong with that.

 

Wat zijn jullie verdere plannen nog op deze tweede ‘zondag’?

 

Xje,

Wendy

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Share:
Wendy Troch
Written by Wendy Troch
31 - Ambitieus - Indonesische roots - Enthousiaste eeuwige twijfelaar Creatieveling met een full-time job in digitale marketing - Vult haar verlofdagen met reizen. Verliefd op desserts, all things aesthetic & mijn furry babies. Send me your love: wendy@shadesofghent.be