Hoi! De zesde sharing sunday is er ééntje van mij! Om eerlijk te zijn was ik een beetje bang voor deze rubriek, ik wist niet meteen wat ik zou kunnen delen en stelde het schrijven van mijn eerste Sharing Sunday-post dan ook een beetje uit…
Toen ik eenmaal begon, bleek het toch een makkelijkere opgave dan gedacht. Bij deze: mijn eerste selectie dingen die ik met jullie wil delen!

Food

Geproefd: Philips Soupmaker

Het eerste item dat ik met jullie wil delen, is sinds kort niet meer weg te denken uit mijn leven. Zoals jullie wellicht weten, ben ik de laatste tijd wel een fan van koken. Door het hectische en drukke studentenleven (of nu: leven als stagiair) komt het er echter niet altijd van. Voor wie toch wat gezond(er) probeert te eten, is dit mijn oplossing voor een gezonde en snelle lunch: soep. Soep? Ja, soep! Uit de soepmaker van Philips. Layla noemt dat een ‘luie-wijven-apparaat’, maar ik gebruik ‘m met trots. Sinds kort staat er iedere middag een verse pot dampende soep op me te wachten, en ik moet er echt een minimum aan tijd aan spenderen.
Wat nu zo speciaal is aan de soepmaker van Philips? Wel, een hoop dingen! Als eerste moet je niet ‘bij’ je kookpotten blijven. Zet de soepmaker op en ga gerust douchen, opruimen, tv-kijken of weet ik veel. Dat brengt me tot het volgende voordeel: hij is erg snel! Na 20 minuutjes heb je een lekkere lunch. En als laatste is hij ook heel erg makkelijk in gebruik én is het een ideale manier om de restjes in je koelkast op te maken. Gooi gewoon al je overschotjes (groenten dan, weliswaar) in de soepmaker, doe er een bouillonblokje bij, vul de soepmaker met water tot aan het streepje en kies wat voor soep je wil (gemixt of met stukjes).
Oh ja, je kan er ook smoothies en compotes (appelmoes!) mee maken, maar dat heb ik nog niet geprobeerd. De soepmaker is trouwens ook heel makkelijk af te wassen! Een pak minder werk dan aan de slag gaan met kookpotten, mixers en co!

Echt goedkoop is ‘ie niet, je koopt hem voor ongeveer 70 euro. Maar alleszins echt een aanrader!

soepmaker Philips
bron: philips.be

Zelf zijn we ook fan van de soeppakketten van Albert Heijn, probeer zeker het ‘zoete aardappel soeppakket’ eens!

AHI_434d50323334363039_2_LowRes_JPG
bron: ah.be

Hotspot: Alice (Gent)

Iets wat ik heel graag maar veel te weinig doe, is ‘uit’ gaan ontbijten. Op mijn lijstje? Alice in Gent! Onder anderen ook aangeraden door Hanne van Snowwhiteglamour in haar post over ontbijten in Gent. Je kan er in de week ‘à la carte’ ontbijten (keuze tussen verschillende menuutjes), maar op zondag is er een uitgebreid buffet. Hier moet ik echt eens tijd voor maken, want ik ben ontzettend benieuwd!

alice hotspot
bron: Alice Gent

Shop

Want: Nike Internationalist Premium Suede / Gold Grain

Ik wil al een hele tijd nieuwe sneakers (voorkeur voor Nike’s), maar ik ben het ideale paar nog niet tegengekomen.
Of ja, toch wel, maar ze zijn nergens meer te vinden. Snif! Om jullie ook even verliefd te maken (én mij te helpen zoeken naar een webshop die deze wel nog in voorraad heeft): Nike Internationalist Premium Suede / Gold Grain

nike sneakers
Nike Internationalist Premium Suede / Gold Grain bron: zalando.be

To watch

Serie: Blindspot

Dat ik een echte serie bingewatcher ben, vertelde ik jullie al in mijn vorige ‘what to watch’-post.
Binnenkort zorg ik voor een update, want er zijn nog een heleboel series bijgekomen die echt de moeite waard zijn.
Eén van mijn recentste ontdekkingen is de serie ‘Blindspot‘. De serie gaat over Jane, een vrouw die naakt gevonden wordt op Times Square en haar geheugen kwijt is. Niemand weet wie ze is of wat ze doet, maar haar lichaam blijkt van top tot teen getattoeerd. De mysterieuze tatoeages blijken aanwijzingen te zijn die haar en FBI-agent Kurt Weller helpen bij het oplossen van verschillende misdaden in mijn favoriete stad, NYC.

Fan van spannende misdaadseries met een snuifje actie? Binnen enkele afleveringen ben je hooked, echt waar!

Jammergenoeg staat deze serie (nog) niet op Netflix, maar ik denk dat iedereen daar wel een oplossing voor kent.

Bron: nbc.com

To listen

Nummer

Lost Boy – Ruth B.

Dit nummer heeft niet veel uitleg nodig. Fan van Birdy, Emma Bale & co? Luister gewoon eens, ik ben alvast fan van dit nieuwe talent!

Zo, genoeg gedeeld. Hopelijk worden mijn favorieten ook jullie favorieten. Laat gerust iets weten als jullie nog leuke nummers, series, receptjes of sneakers weten, daar ben ik namelijk altijd naar op zoek – hihi!

Xx

Hanne

Share:
Hanne
Written by Hanne
Hoi! Ik ben Hanne. Catlover - dansgrage levensgenieter - foodie.