Hey you! Het is al even geleden dat ik nog eens een sharing sunday schreef. Deze wordt er meteen eentje met toch wel een persoonlijk kantje. Geniet ervan!

New in

Rains Raincoat & Primark Rugzak

€90

Ik wil al langer een regenjas van het minimalistische merk Rains. Ik weet dat ze Rains verkopen bij Shelter in Gent maar vond toch nooit echt die ene juiste. Tot op een dag in de solden ik deze pastelroze schoonheid spotte. We zijn onafscheidelijk sinds.

Ook het witte rugzakje van Primark en ik zijn een vast duo. Zo handig, zeker als 3/4 van je kleerkast pastelgekleurd is 😉

 

Urbanears Powder Pink Humlan

€49

Meer roze… Nadat mijn allerliefste puppies aan de haal gingen met mijn vorige koptelefoon was het tijd voor een nieuwe. Geen zorgen hij was al 4 jaar oud en zeer versleten. Mijn vorige koptelefoon was ook van het merk Urbanears en ik ben altijd erg tevreden geweest. Deze keer koos ik voor het minimalistische Humlan design in poederroze. Een echte aanrader als je op zoek bent naar een betaalbare koptelefoon!

To watch

Film: Manchester by the sea

Verdiende Casey Affleck die Oscar voor Manchester by the sea? Ja, de film is steengoed. Manchester by the sea draait rond het verwerken van een sterfgeval. Lee (Casey Affleck) krijgt een telefoontje dat zijn broer in het ziekenhuis ligt in kritieke toestand, in zijn thuisstad. Lee spoedt zich erheen maar zijn broer blijkt al overleden. Nu moet Lee de begrafenis regelen en voor de tienerzoon, die zijn broer achterliet, zorgen. Doorheen dit proces komen we meer te weten over Lee’s donkere verleden en waarom hij al enige tijd niet meer in zijn geboortedorp woont. Dankzij de uitmuntende vertolkingen van de acteurs worden we helemaal meegenomen in het verhaal. Maar er is meer dan dat, de sfeer die de regisseur creëert is zo realistisch en wordt toch nooit zwaarmoedig. Ga hem zien!

Serie: Big Little Lies

Reese Witherspoon? Girlcrush! Nicole Kidman? Girlcrush? Shailene Woodley is ook wel cool. Plaats deze 3 klasse actrices samen en er kan alleen maar vuurwerk ontstaan. De volledige cast is trouwens dik in orde. De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Liane Moriarty en geeft ons een blik in het dagelijkse leven van een groep vrouwen in het Californische Monterey. Al deze vrouwen blijken ook nog betrokken te zijn bij een sterfgeval op een trivia night van een school. Verwacht geen zachte verfilming van een chicklit. Deze serie is interessant, meeslepend en aangrijpend om het minste te zeggen.

To listen

Album: Khalid – American Teen

Ok, tijd om even wat persoonlijker te worden. Ik ging even terug door een nogal… lastige break up. Het is een beetje een ingewikkelde situatie, rommelig. Dat maakt heel wat emoties los. Khalid helpt me door die emoties. Deze jonge Amerikaan heeft het hard te verduren gehad, denk ik. In heartbreak we’re kindred spirits. Ik weet niet hoe het anders zeggen in het Nederlands. Zijn rasperige diepe soul stem ondersteund door elektronische muziek zijn hypnotiserend. Het album is niet per se triest maar vertelt wel hoe hij zijn pijn ervaart en verwerkt. Geef hem een kans, ik bekeerde al menig man en vrouw tot Khalid!

Mijn favoriete nummers zijn American Teen, Another Sad Love Song, 8teen, Shot Down, Coaster en Angels (bijna het hele werk dus). Zeker Coaster heeft een speciaal plaatsje in mijn hart. Soms kan je zo hard je best doen, zoveel liefde geven maar mag het niet zijn. Soms hoor je gewoon niet bij elkaar.

Album: The Beatles – Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band

On a happier note. The Beatles! Lucy in the sky with diamonds geeft me kippenvel, hypnotiseert me, neemt me mee op een psychedelische reis (ik denk ook dat dat de bedoeling is). Maar ook de rest van het album is het luisteren waard. Ook She’s leaving home, Sgt. Peppers lonely hearts club band, Getting better, When I’m sixty four en With a little help from my friends zijn enkele van mijn favorieten.

Festival: Dour

Wie zich eens (letterlijk) goed wil smijten, kan terecht in Dour. Naast de occasionele moshpit, is iedereen aan het dansen, springen, experimentele moves aan het uittesten. Dour was ongelofelijk. Ik kon wel huilen van geluk toen Mome speelde, en ik kon al helemaal niet geloven dat ik Die Antwoord heb gezien. Dour, wij zien elkaar terug!

To read

Rupi Kaur – Milk and Honey

Even terug naar dat emotiesgedoe. Rupi Kaur’s dichtbundel Milk and Honey roept ook dat beestje genoemd gevoelens op. Het boek is verdeeld in The Hurting, The Loving, The Breaking en The Healing. Elk hoofdstuk bespreekt een soort pijn, verlangen, liefde, verlies etc. Prose waarvan je zegt; ja dat gevoel ken ik. Soms kan het goed doen al die ingewikkelde emoties verwoord op papier te zien staan.

Fijne zondag nog!

Veel liefs

Flo

Share:
Flo
Written by Flo
Hi! Ik ben Flo, une petite Gantoise die behoorlijk veel passies heeft. Noem mij een beauty geek, & Other Stories addict, gamer en blogger. I love all of it!