Eindelijk nog eens een zonnige zondag! Zomer hebben we namelijk al een tijdje niet gezien in België 🙁 Maar ja, Belgium will be Belgium. Terwijl ik deze zin typ zie ik het buiten alsmaar grijzer worden. Gelukkig kun je lekker binnen blijven en hier meteen wat inspiratie op doen.

Food

Geproefd: Yogi tea – Green tea matcha

Een thee-merk naar mijn hart is Yogi Tea. Je vindt het vooral in biowinkels en heb je in verschillende smaken. De nieuwste die ik probeerde is de smaak ‘Green tea matcha’. Matcha zie je momenteel écht overal! Je hebt ze ook bijna in elke vorm; latte’s, ijscrème, ijskoffie en natuurlijk ook als thee. Matcha zit boordevol antioxidanten en is een Japanse groene thee vermalen tot poeder.

Yogi tea is niet een van de goedkopere, maar nog steeds betaalbaar, maar heeft wel een leuk extraatje. Zo heb je bij elk theezakje een quote staan. En als quote lover betaal ik hier graag een beetje meer voor.

Hotspot: BiBB fusion tapas & cocktailbar

Een pop-up die ik jullie zeker niet wil onthouden is deze rooftop tapasbar in Gent. Rooftop en tapas? Wij zijn verkocht! Foodporn à volonté, maar ook fancy drankjes zijn van de partij. De cocktails worden geshaket door Matthias Soberon, die daarnaast ook schrijver is. Maar ik ken hem in de eerste plaats als mijn leerkracht muzikale opvoeding in het middelbaar! Nog een reden meer voor mij om eens binnen te springen.

Nu we het toch hebben over muziek en jong geweld. Bij BiBB kun je ook genieten van muziek gedraaid door getalenteerde jonge dj’s. Bar, Beats & Bites, yes please!


Copyright: Julie Rommelaere

Shop

Koop tweedehands

Ik denk dat we het er allemaal over eens zijn als ik zeg dat er te veel afval in de wereld is. Vandaar wil ik een shoutout doen voor tweedehands spulletjes! Vintage is terug in, dus op wat zou je nog meer wachten? We kopen met z’n allen altijd nieuwe dingen waardoor ‘oude rommel’ op de afvalberg terechtkomt. Maar als je goed zoekt kun je ook ‘oude’ zaken een tweede leven geven, in je interieur bijvoorbeeld. In Aalst is er bijvoorbeeld de ‘Kilomeet’. Daar betaal je per kilogram en per meter voor tweedehandsgoederen. Ik tikte er al verschillende pareltjes op de kop, die je hieronder kunt spotten. Zo kocht ik een glazen fles die nu dienst doet als vaas, een schattig potje met een schildpad erop dat nu een juwelendoosje is en als laatste mijn prachtige kleine kastje met zwarte poten. De twee eerste kreeg ik mee naar huis voor minder dan een euro en de kast hangt rond de twee euro!

Maar ook op rommelmarkten vind je vele juweeltjes. En zeg nu zelf, rondkuieren en snuisteren op een rommelmarkt is toch ideaal tijdsverdrijf!

Primark Prism

Primark lanceerde eventjes geleden de beauty lijn ‘Prism’. Noem het gerust heel erg vrolijk, eclectic, kleurrijk en vooral festival proof! Flo en ik maakten er kennis mee op Dour en worden instant happy van zoveel kleur!


Clouds of Fashion

Ik hoorde er al veel van en zag online dat er heel wat rond te doen was. Maar vorig weekend bracht ik de shop in Gent eindelijk eens een bezoekje. Ik was op zoek naar een kleedje dat ik kan dragen op een trouw en vond hier mijn gading! De winkel alleen al is een plezier om rond te lopen omdat het interieur echt subliem is. Maar integenstelling tot wat ik dacht vallen de prijzen ook goed mee! Zo nam ik een kleedje mee voor ongeveer 40 euro 😉

Tada!

Laatst kreeg ik een busje ‘Tada!’ om uit te testen. Ik was eerst nogal sceptisch, want een spray die een strijkbeurt vervangt? Maar ik kan nu met volle overtuiging zeggen dat het een life saver is! Zéker wanneer mijn luiheid het eens overneemt. Zo sprayde ik heel mijn beddengoed kreukvrij, want eerlijk, wie strijkt er die dingen nu graag :p Voor wie het niet gelooft, bewijs hieronder!


Je vindt het busje voor € 4,79 bij Delhaize, Carrefour, Match, Makro, Colruyt en Di!

Must read

The World Book of Love

Als iemand die liefde heel erg belangrijk vindt kon ik niet anders dan dit boek meenemen naar huis. Verwacht geen cheesy romantische anekdotes, maar een boek vol psychologische theorieën en inzichten van mensen die liefde onder de loep namen. Het is vooral een leerrijk boek, die je confronteert met jezelf. Ik stak er al heel wat van op en raadt het iedereen aan! Want uiteindelijk is liefde het meest elementaire uit ons leven.

At home with plants

Woon jij ook redelijk in het centrum van je stad? Stond je er al eens bij stil hoeveel schadelijke stoffen er in de lucht hangen? En dat je die allemaal inademt? Don’t panic, want lang leve planten die de lucht voor je zuiveren! Zelf heb ik een grote liefde voor planten en bloemetjes omdat ze je huis zoveel levendiger maken. De natuur in huis halen geeft een rustgevend effect, maar ze verzorgen en zien bloeien behoren voor mij tot de kleine dingen in ’t leven. Dit boek kocht ik in Urban Outfitters en helpt je wanneer je door de planten het bos niet meer ziet, saw what I did there? :pNog ne goeie zondag!

Xje,

Wendy

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Share:
Wendy Troch
Written by Wendy Troch
31 - Ambitieus - Indonesische roots - Enthousiaste eeuwige twijfelaar Creatieveling met een full-time job in digitale marketing - Vult haar verlofdagen met reizen. Verliefd op desserts, all things aesthetic & mijn furry babies. Send me your love: wendy@shadesofghent.be