Hi iedereen!

Misschien lazen jullie het al tussen de lijnen door, maar ondertussen woon ik ein-de-lijk in Gent! We verhuisden een dikke maand geleden. Ondertussen heb ik al enkele fijne verhuistips, nieuwe meubeltjes en andere toffe spullen verzameld, waarvan ik er graag enkele met jullie deel.

Food

Recept: restjespasta

Maar eerst… Een receptje dat ik jullie niet wou onthouden! Want alleen wonen, betekent ook op je eigen benen staan én zelf voor de kost zorgen. Stiekem één van m’n favoriete elementen, trouwens. Maar wie een beetje op het budget let, kookt met restjes. En zo toverde ik deze pasta op tafel!

Wat heb je nodig? (voor 1 persoon) 

  • Penne
  • Een teentje look, fijn gesneden
  • Rode ui, fijn gesneden
  • 2 tomaten, in blokjes
  • Een handvol spinazie
  • Een eetlepel zure room

Zo gemaakt!

Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Stoof de ui met de look aan. Voeg er de spinazie en daarna de tomaatjes aan toe. Roer enkele minuutjes tot het sap van de tomaat voor een sausje zorgt. Voeg er op het einde nog een lepel zure room aan toe. Kruid naar smaak en klaar is kees!

Drinks

Dolce Gusto: Cortado

Bij de aankoop van onze ‘uitzet’ ruilde ik mijn oud verkalkt koffie-apparaat in voor een nieuwe Dolce Gusto. Enthousiast als ik was, kocht ik meteen een hele voorraad aan verschillende capsules aan, maar de enige smaak die ik al kende, bleef mijn favoriet: cortado! Het is een espresso macchiato, goed straf, maar ook zacht door het melkschuim. Yum!

Interior

Kunst in Kaart

Yup, here we finally are: Ghent <3. Daar worden we natuurlijk telkens aan herinnerd wanneer we ons appartement uitwandelen, maar ook binnen kon een aanwijzing niet ontbreken. Ik ben helemaal dol op deze kader die ik van Kunst in Kaart mocht uitkiezen!

Fauteuil oker velours

Jee wat ben ik blij met deze fauteuil! Het opvallende kleur zal een accent zijn in ons interieur, dat eerder wat zwart – grijs is. De velours stof zorgt dan weer voor wat warmte binnen de industriële look die we proberen te creëren. Helemaal geweldig: mijn lieve zus zorgt voor kussenslopen in ongeveer dezelfde stof, die in onze grote sofa moeten belanden. Joepie!

Verhuistip

Kodibox

En tot slot de ultieme verhuistip die ik absoluut met jullie wil delen. In plaats van de onhandige, vervelende, ellendige, slappe, … (en zo kan ik wel nog even doorgaan) kartonnen dozen, gebruikten wij verhuisdozen van Kodibox. Het idee is simpel. Een koerier levert het gewenst aantal dozen op je oude adres en twee weken later (of op een ander moment, als je dat wenst) worden de dozen op je nieuwe adres opgehaald. Handig, vlot én ecologisch. Maar wat ik nog het meest geweldig vind: Je kunt de dozen geen eeuwigheid houden, waardoor je wel moét uitpakken en je spullen dus niet voor altijd in een muffe doos verstopt blijven.

Also, de dozen doen perfect dienst als gordijn, in afwachting van…

én als tafel!

 

Dat was ‘m alweer, merci om te lezen en tot snel!

x Layla

 

Share:
Layla
Written by Layla
Hi! Sinds kort huur ik samen met mijn vriend ons eerste appartementje, in het schone Gent! Vandaar pendel ik naar Antwerpen, waar ik een master volg. Verder ben ik gefascineerd door tekst op alle manieren, kritisch en nieuwsgierig. In combinatie met koffie, taart of sushi minder kwetsbaar. - Layla