Golf Vlaanderen

In tijden van staycations en lockdowns, hebben we allemaal wat meer vrije tijd. Daarom is het de ideale timing om een nieuwe sport te leren ontdekken. Dankzij ‘Start to golf’ maakte ik samen met mijn vriend op een professionele en budgetvriendelijke manier kennis met de golfsport. In deze blogpost vertel ik je graag over mijn ervaring!

Starten met golf doe je best via een startpakket. Dan hoef je nog geen lid te worden van een club of materiaal aan te kopen en ontdek je in enkele lessen of de golfsport jouw ding is.

Golf Vlaanderen

Start to Golf

‘Start to Golf’ is een project van Golf Vlaanderen om het voor iedereen mogelijk te maken kennis te maken met golf. Heel wat golfclubs in Vlaanderen doen enthousiast mee aan dit initiatief om beginnende golfers in enkele lessen de basistechnieken aan te leren. Tijdens zo’n golfinitiatie krijg je een woordje uitleg over de sport en leer je de basic kneepjes van het vak onder begeleiding van een golf pro.

start to golf

Wij hebben één les gehad op Drie Eycken Golf Club, gelegen in Edegem vlakbij Antwerpen. Maar alle andere lessen volgden we in Golf Club Beveren, met ervaren golfpro Patsy als onze lesgeefster.

Golf

Wat houdt Start To Golf exact in:

  • voor € 80 per persoon ben je
    • 1 maand lid van de club naar keuze
    • krijg je 4 uur les (elke week 1 uur) in groepjes met maximaal 4 personen (bubble-proof dus 😉 )
  • Huur materiaal inbegrepen
  • Voordelige upgrade naar lidmaatschap
Golf Vlaanderen

Mijn ervaring

Je kent de vooroordelen wel…Dat het bijvoorbeeld te moeilijk is, enkel voor de happy few, of voor het oudere publiek,.. Ik kan ze niet volledig ontkrachten, maar ik kan wel uit mijn eigen ervaring spreken en zeggen dat iedereen het waarschijnlijk kan. De kans is ook groot dat je het leuk zal vinden. Je brengt namelijk heel wat tijd door in de natuur, en doet ook serieus wat stappen tijdens golf!

Golf Vlaanderen

Starten met golfen kan het hele jaar door

Slecht weer, donker…het is allemaal geen probleem. Dankzij een overdekt en verlicht oefenterrein, ook wel een driving range genoemd, waar zich meerdere afslagplaatsen naast elkaar bevinden om je slag te oefenen. Daarnaast kan je natuurlijk ook altijd oefenen op een putting green. Een putting green bestaat uit één green die meestal 18 holes heeft.

En eigenlijk is deze periode ideaal om je klaar te stomen tegen de start van het nieuwe zomerseizoen.

Golf Vlaanderen

Mijn ervaring

Het doel van golf? De bal in zo weinig mogelijk slagen in de hole krijgen. Maar zoals je misschien kan raden, was mijn vriend er sneller mee weg dan mij…maar gelukkig kunnen we in de toekomst wel nog altijd met elkaar spelen dankzij het handicapsysteem. Handi-wat? De handicap is een cijfer dat het spelniveau van een speler weergeeft. Hoe langer, hoe beter de speler. Heb je een handicap 36 en speel je tegen iemand met een handicap 18 dan mag jij op elke hole één extra slag doen om toch dezelfde score te behalen. Dankzij dit systeem kan iedereen met elkaar golfen, want golf is nu eenmaal een sociale sport en zeer geschikt om met je vrienden te beoefenen.

Ik vind golf heel leuk want je hebt meteen een gezonde dosis beweging en ontspanning, want je wandelt buiten. Daarnaast vind ik dat golf echt wel het strategisch denken stimuleert. Uiteraard heb ik het zelf nog niet echt moeten doen tijdens de vier lessen, maar in een spel ga je het automatisch doen.

Er komt wel meer bij kijken dan je zou denken. Voornamelijk door de golf etiquette, maar dat laat ik jullie graag zelf ontdekken.
Een leuk weetje: het is aangeraden om een polo te dragen. De reden? Je beschermt zo je nek tegen de zonnenbrand door de kraag recht te zetten.

Golf

Zou jij graag leren golfen?

Alle info per club over Start To Golf vind je hier. Of lees je liever over mijn training voor een 1/4 triatlon?

Liefs,
Louise

Share:
Louise
Written by Louise
Veel leesplezier op onze blog! Liefs, Louise