Flo en Wendy blogden enige tijd terug over hun bezoek aan de tattooconventie in Hamme en vertelden je in geuren en kleuren over hun ervaring. Mijn post gaat ook over tattoos maar naalden komen er hier niet bij kijken.

Over tattoos

In mijn ogen zijn tatoueurs echt talentvolle artiesten die adembenemende kunstwerkjes maken. Ik kan een mooie tattoo zeker en vast appreciëren. Maar zo’n sieraad laat je natuurlijk niet zomaar zetten. Mijn persoonlijke smaak varieert te veel, waardoor ik overtuigd ben dat een tattoo laten zetten een slechte keuze is voor mij. Daarbij zou ik, als eeuwige twijfelaar, in geen duizend jaar de perfecte tattoo vinden, maar daarvoor ontdekte ik de ideale oplossing.

EVA_2

© Eva Beeusaert photography

Mon tattoo

De tattoos van ‘Montattoo‘ zijn tijdelijke tattoos die je online kan bestellen. Onder tijdelijke tattoos versta ik een pijnloos alternatief dat het mogelijk maakt om zoveel te experimenteren als je wil. In de ogen van echt tattoolovers zijn dit echter maar “stickers”…

Ik ben alleszins fan van dit alternatief. Er zijn bovendien verschillende collecties te verkrijgen, dus er is voor ieder wat wils. De ontwerpen zijn gemaakt door verschillende ervaren artiesten. Zo heb je de Lisa D., Toyah D., Dries V. en de gouden collectie. Elke collectie bestaat uit vier sheets. (Behalve de PLAY,daar heb je maar twee opties.)

Elk vel tattoos kost 9,95 euro! Momenteel is er trouwens een summer sale met 5 euro korting op je derde aankoop.

SO WHAT ARE YOU WAITING FOR?

IMG_6346bew

Mijn ervaring

Naamloos-1
Montattoosheets

Ik ontving twee mooie enveloppen met mijn gekozen vellen: N° 4, 6, 14, 15. Ik garandeer je dat een keuze maken niet zo evident is!

Bij nummer 4 spraken vooral de uil en de veer mij aan. Ik kan dan ook niet wachten op het geschikte moment om ze te gebruiken. Nummer 6 heb ik gekozen omdat ik op de foto’s zag hoe mooi dat pointillisme was als tattoo. Je kan het hieronder ook zien op de foto van Eva.

20150716-DSC_9288

CaptureDe gouden collectie is ook gekend als flash tattoos, een zeer gekende hype dit jaar. Deze bleven bij mij zeer lang onbeschadigd (zelfs na een douche en me in te smeren met bodylotion). De zwarte tattoos waren de volgende dag al heel erg vervaagd.

Ik heb de de Montattoo-stickers voor verschillende gelegenheden gebruikt o.a. de Gentse feesten, Tomorrowland en Wouterland. Ik vind ze een echte meerwaarde voor je summer/festivallook.

Mijn voorkeur gaat naar de armbandjes of de andere tattoos die je als een sieraad draagt. Ik heb er veel veel complimentjes over gekregen en velen hadden niet eens door dat het om een tattoo ging.

WISHLIST: N°13

Ik droeg meestal eentje aan mijn pols en één aan mijn bovenarm (niet altijd even gemakkelijk om zelf te plaatsen).

De zeer grote mandala’s vind ik ook prachtig! Deze tattoo is zeer mooi om te plaatsen op je rug tussen je 2 schouderbladen.

Tip: als je het ook niet zo evident vindt om te kiezen waar je welke tattoo best kan plaatsen: zoek dan ook regelmatig wat inspiratie online of kijk eens naar de lookbook / instagram.

 
Hoe ga je te werk?

Je knipt je favo tattoo uit en haalt de doorschijnende folie eraf. Je plakt het op de gekozen plaats met de witte zijde naar boven en bevochtigt het met een nat washandje. Na 30 sec deppen, zie je het papier er al snel af glijden.

Wanneer je de tattoo beu bent, kan je hem simpelweg verwijderen door erover te wrijven met een beetje bodylotion of een ander olierijk product. Ik heb er ook één weggewreven met mijn scrubhandschoen.

OF bekijk mijn laatste tutorial hieronder.

Ik leg daarin een zeer easy en lichte summer look uit. Verder in het filmpje laat ik ook zien hoe je de tattoos kan aanbrengen.

Bij deze make-up look mag je zeker niet vergeten nog wat mascara aan te brengen en eventueel een wit lijntje oogpotlood. Het was zo standaard dat ik het ben vergeten. << EXCUSIE >>
Ik heb zeer bewust gekozen voor de zachtheid van deze look. Ik vind het een uitdaging om iemands naturelle schoonheid onopvallend te accentueren. De kans is tevens groot dat  je make-up bij warm weer enkele uren later al verpest is door te zweten etc.

=> Keep it easy breezy beautiful ( Covergirl – voor allen die graag naar  America’s Next Top Model keken )

Laat ons weten wat jij ervan vond!

Veel plezier!!

Meer over tattoo’s?

xxx

Louise

Share:
Louise
Written by Louise
Veel leesplezier op onze blog! Liefs, Louise