Het gezoem van naalden, de geur van ontsmettingsalcohol, leren jacks en gevaarlijk ogende mannen. Kan je raden waar Wendy en ik naartoe geweest zijn? Nee, niet naar de tandarts met een leren jack, maar wel naar de tattooconventie in Hamme!

Toen Wendy vroeg of ik mee wou gaan naar de tattooconventie, heb ik geen moment getwijfeld! Zelf heb ik er (nog) geen, maar ik ben wel erg nieuwsgierig naar tattoos. Mijn verwachtingen waren erg hoog, ik volg meerdere tattoeurs op instagram en verwachtte heel wat moderne en jonge artiesten. Bleek dat ik het een beetje verkeerd had ingeschat. Het was er behoorlijk… “ruig”.

Toch heb ik me geamuseerd en het was heel interessant om een echte tattoeur aan het werk te zien. Ik heb een vijftal kaartjes meegenomen, want je weet maar nooit! Voor Wendy was de tattoobeurs misschien toch wel wat intenser.. lees zeker verder!

XX

Flo

Tattooconventie Hamme

Tattooconventie Hamme

 

Wendy’s nieuwe accessoire

Oorspronkelijk wou ik geen nieuwe tattoo omdat zoiets veel geld kost. Maar toen ik zag dat mijn vriendje een leuke tattoo kreeg en ik niet, werd ik een beetje jaloers. Ik had vooraf op de site geen enkele artiest gevonden die ik interessant vond maar op de conventie zelf kwam ik er toch één tegen. Ik had al eerder tattoos op Pinterest zien passeren die eruit zagen als waterverfkunstwerkjes. Ik had niet gedacht dat er iemand op de conventie zou zijn die gespecialiseerd was in deze stijl, maar dat was wel het geval!. Ik liep meerdere keren langs het standje van Shennaki en ben uiteindelijk gezwicht. Nu heb ik mijn eerste tattoo met kleur!

 

Shennaki's visitekaartje

Shennaki’s visitekaartje

 

Ik koos er dus uiteindelijk voor om een tattoo te laten zetten door Shennaki, een 19-jarige tattooeur uit Nederland. Ze is misschien nog jong maar ze had al een heel mooi portfolio en was heel professioneel. Ze was spontaan en stelde mij op mijn gemak. Tot op de dag van vandaag heb ik nog steeds geen spijt. Ik koos voor een waterverfvlek met als hoofdkleur roze. Yes, I’m a typical girly pinklover! Ik koos voor deze tattoo omdat ik het mooi vond. Er zit geen betekenis achter, want ik vind niet dat achter elke lichaamsversiering een verhaal moet zitten. Zoals je hier beneden kan zien, zit de tattoo een stuk op mijn schouderblad. Ik ga niet liegen, het deed soms echt heel veel pijn. Maar het was het waard!

 

Genezen tatoeage

 

Links zie je mijn nieuwe tattoo, later vertel ik je ook meer over mijn twee andere tattoos. Ik vertel je meer over hoeveel pijn het deed, hoe mijn ouders reageerden, waar ik mijn inspiratie haal en hoe ik een artiest kies.

Wat vind jij van waterverftattoos? Iets voor jou?

 

Xje Wendy

Share: