Netflix

Series bingewatchen is zeker tijdens de corona-periode niets nieuws en is bijna routine geworden :p Ik heb er dus aardig wat op mijn palmares staan. Ik kijk meestal series met mijn vriend, maar wanneer hij al vroeg onder de wol kruipt, start ik wel eens alleen aan een serie. Het liefst ga ik op zoek naar een feelgood serie met wat girlpower. Jij ook? Dan deel ik met plezier enkele toppers!

Streamz via Telenet

Mijn Slechtste Beste Vriendin

Op het eerste zicht wist ik niet goed wat ik hiervan moest denken. Ik was een beetje bang dat het een en al cliché zou zijn met een zwak verhaal. Maar ik was aangenaam verrast. Oké, zo’n diepgaand verhaal is het niet maar deze serie is zo herkenbaar! Ik durf te wedden dat je sowieso enkele dingen herkent en kan linken aan je eigen vriendinnengroep. Er is altijd wel iemand bij die de clue altijd wat later snapt, of die ene vriendin die zo eerlijk is dat ze soms grof overkomt… Al moet ik toegeven dat sommige personages en hun verhaallijnen wat overdreven zijn, zo hard dat het niet meer geloofwaardig is. Maar desondanks dat element heb ik heerlijk afgelachen! Ideaal voor wie houdt van Belgische makelij, Maaike Cafmeyer en verstand op nul.

Netflix

Firefly Lane

Ook hier herkende ik superveel vriendinnen-elementen! Firefly Lane vertelt het verhaal van twee hartsvriendinnen Tully & Kate. Twee vrouwen die helemaal niet op elkaar lijken, maar wel complementair lijken te zijn. Ze leerden elkaar kennen als pubers en wijken tijdens het opgroeien niet van elkaars zijde. De serie kenmerkt zich door flashbacks waardoor je deze twee personages en hun relatie met elkaar gaandeweg meer leert kennen. Als iemand die heel veel waarde hecht aan loyaliteit en vriendschap vond ik deze serie geweldig en kan dan ook niet wachten tot het tweede seizoen uitkomt.

The Bold Type

De trailer zag er niet echt veelbelovend uit. Ik verwachtte een zwakke tienerserie à la Emily in Paris. Oppervlakkig en volgestouwd met saaie clichés, maar niets is minder waar! The Bold Type gaat over drie vriendinnen die elkaar leerden kennen op de werkvloer van een gerenommeerd tijdschrift. Het zijn drie verschillende types met elk hun eigen herkenbare struggles, maar ook hedendaagse maatschappelijke thema’s zoals racisme en seksisme komen hier aan de beurt. Daarnaast staan er ook meerdere seizoenen live op Netflix dus je kan naar hartenlust bingewatchen!

Sex and The City

Oké, de kans is groot dat je deze al kent en al gezien hebt maar ik heb Sex and The City herontdekt op Netflix. Ik heb de serie nooit gezien als tiener toen hij op TV kwam. Vorig jaar startte ik aan deze serie naar aanleiding van de vele toffe quotes die op Instagram circuleerden uit de serie. Ik voelde me een cultuurbarbaar omdat ik een van de bekendste series aller tijden niet gezien had. De films daarentegen heb ik wel gezien en die kon ik smaken dus dan zou de serie ook wel iets voor mij zijn, toch? Aangezien de serie dateert uit de jaren 90 was ik mij er uiteraard van bewust dat bepaalde zaken niet meer zouden passen in de hedendaagse tijdsgeest. Zo wordt er crazy veel gerookt en dan zwijg ik nog over de outfits. Maar chapeau voor de makers, want er zit zoveel girlpower in en ze zijn erin geslaagd om het sekstaboe te doorbreken. Eindelijk geen macho’s die het hebben over lekkere wijven, maar nu zijn de rollen omgedraaid en gaat het over wat vrouwen leuk vinden.

Sweet Magnolias

Weer een portie mooie vriendschap waarvan je helemaal warm wordt vanbinnen! Samen stampen deze vriendinnen een nieuwe zaak uit de grond en starten ze samen aan een nieuw hoofdstuk in hun leven. Maar dat is niet de enige grote verandering die ze trotseren, want zo komt er ook een echtscheiding aan te pas en andere drama. Het is niet het sterkste verhaal, maar wel ideaal als je eerder iets luchtig wilt.

Plan Coeur

Dit is aanvankelijk een Franse serie, maar in het Engels vind je ‘m onder de naam The Hook Up Plan. Mijn tip? Bekijk de serie in het Frans en niet in het Engels. De Franse taal past helemaal in de sfeer van de serie en maakt sommige scènes nog intenser, in het Engels zou dit écht niet hetzelfde overkomen. De serie focust zich grotendeels op de liefde, maar daarnaast gaat het ook over drie beste vriendinnen. Ze proberen op hun eigen manier de best mogelijke vriendin te zijn voor elkaar, maar uiteraard gaat dat niet altijd zoals gehoopt. Zo regelt een van de vriendinnen een gigolo om haar single vriendin op te peppen. Alleen de gedachte al schreeuwt d-r-a-m-a…

En nog iets; de serie heeft een geweldige soundtrack! #onrepeat

Nog meer bingewatchen?

Xje,

Wendy

Share:
Wendy Troch
Written by Wendy Troch
31 - Ambitieus - Indonesische roots - Enthousiaste eeuwige twijfelaar Creatieveling met een full-time job in digitale marketing - Vult haar verlofdagen met reizen. Verliefd op desserts, all things aesthetic & mijn furry babies. Send me your love: wendy@shadesofghent.be