Het is alweer een tijdje geleden en daarom zorg ik vandaag voor een nieuwe dosis Disneyland nieuws. Vandaag neem ik je mee in de wondere wereld van de jaarabonnementen bij Disneyland Parijs (of de jaarpaspoorten zoals ze het daar noemen)!

Een aantal weken geleden ging ik opnieuw naar Disneyland en ik kocht er eindelijk een annual passport. Iedereen verklaarde mij wel volkomen gek! Maar eigenlijk heel onterecht, want op jaarbasis is dit eigenlijk helemaal niet zo duur!

dlp

 

Soorten jaarpaspoorten

Bij je Disneyland Parijs kun je kiezen tussen drie jaarabonnementen. Classic kost 135 euro, maar deze is echt het kopen niet waard, aangezien je de twee dagen na de aankoop er al niet mee in de parken kunt en het geeft je maar 290 dagen toegang tot Disneyland. Bij dit abonnement zit geen gratis parking inbegrepen. De twee duurdere abonnementen – Fantasy en Dream – zijn een veel betere keuze en hieronder geef ik mijn favoriete voordelen mee!

FANTASY (€ 179)

 • 320 dagen toegang
 • – 10 % in de Disneyland shops
 • – 10 % in de Disneyland restaurants
 • – 25 % in de Disney hotels
 •  -10 % op de tickets die je voor vrienden/familie aan de ingang koopt
 • Gratis parking
 • Extra Magic Hours

DREAM (€ 223)

 • 365 dagen toegang
 • – 20 % in de Disneyland shops
 • – 10 % in de Disneyland restaurants
 • – 35 % in de Disney hotels
 • – 20 % op de tickets die je voor vrienden/familie aan de ingang koopt
 • Gratis parking
 • Extra Magic Hours

Ik kocht het Fantasy jaarpaspoort en hiermee kan ik dus 320 dagen in de parken en het is echt ideaal voor mij, want ik moet sowieso mijn tripjes naar Disneyland Parijs op voorhand plannen. De jaarkalender met de restrictiedagen (de dagen waarop je dus niet in de parken kunt), zit bij je jaarpaspoort, maar kun je ook online raadplegen.

Nog niet helemaal overtuigd? Je wint een Dream Jaarpaspoort eigenlijk al helemaal uit door 3 dagen naar Disneyland Parijs te gaan.

dlp3

Met Marie op de foto! Ohja, mijn jaarpaspoort hangt aan mijn lanyard (vergeef me, ik vind nergens een geschikte Nederlandse term hiervoor, maar het hangt dus rond mijn nek)

Waarom raad ik een jaarpaspoort aan?

Omdat ik het gewoon helemaal super vind dat je echt veel geld kunt uitsparen en naar hartenlust naar Disneyland kunt gaan. Wist je dat je alleen al voor de parking telkens 20 euro moet neerleggen? De korting in de shops en restaurants lijkt misschien niet veel, maar je merkt al snel dat je toch wel centjes gaat uitsparen. Daarnaast is de korting bij de hotels ook zeker de moeite waard! Sowieso ligt de prijs al lager, doordat je in je arrangement geen tickets meer moet betalen, maar als jaarpaspoorthouder kunnen de kortingen oplopen tot 55 %.

Tip: Soms is er een actie dat je vrienden kunt meenemen naar Disneyland Parijs voor 35 euro voor een dag. Dat is dus de helft van de prijs! Wie heeft er zin om mee te gaan?

dlp2

Annual Photopass

Yes! Oké, het is geen geheim dat ik dol ben op alle personages en ze dan ook allemaal graag ontmoet! Maar dankzij een jaarpaspoort kun je een exclusieve Photopass kopen voor een volledig jaar aan 55 euro. Bij alle spannende attracties kun je dus je foto laten maken en je foto’s met de personages komen allemaal op je account te staan en je moet niet meer klungelen met je smartphone. Photopass heeft trouwens een applicatie! Hooray! De fotografen laten je vaak wat extra foto’s nemen met de personages en dat is ook leuk meegenomen, hihi.

Waar kun je een jaarpaspoort aankopen?

In het Disneyland Park, naast de ingang van Discoveryland is het Bureau Passeport Annuel. Tijdens de week is er een korte wachtrij en ben je binnen het halfuur weer buiten, maar in het weekend kan er al eens een lange wachtrij zijn. De prijs van je toegangsticket wordt van de prijs van je jaarpaspoort afgetrokken, wat ook echt een mooi gebaar is (let op, als het ticket in je arrangement zit, betalen ze het niet terug!).

 

Wat denk je ervan? Gaan we binnenkort eens een dagje naar Disneyland Parijs?

xxx Floriane

 

Share:
Floriane
Written by Floriane
Hoi! Ik ben Floriane. Ik ben een Ostendaise die haar hart verloor aan Gent, Londen en Disneyland Parijs. Ik leef op koffie, lekker eten, goed gezelschap en goede boeken.