Rooftop Barcelona

Zoals je al eerder las in mijn Sharing Sunday, gingen de meeste van ons onlangs naar Barcelona. Vandaar dat de gewoonlijke WoW deze keer een Travel Diary wordt met een verzameling van de leukste momenten!

Heel vroeg in de ochtend vertrokken we naar de luchthaven om richting Spanje te vliegen. Iets voor 14 uur kwamen we goed en wel aan op onze Air bnb en natuurlijk ging als eerste de TV aan om te checken hoe onze Rode Duivels het deden.

Na de match gingen we meteen richting food en zagen we onze Erasmus vriendin eindelijk terug! Daarna kuierden we wat rond in het centrum en vonden een gezellige wijnbar.

Dag 1 BarcelonaDag 1 Barcelona

Living the good life in Barcelona

Op dag 2 gingen we naar Barceloneta om onze voeten in het zand te steken en te genieten van de zon. We eindigden onze dag op ‘de Bunkers’ om er te genieten van al de lichtjes die Barcelona voorziet.

Dag 2 BarcelonaDag 2 Barcelona
Dag 2 Barcelona

They see me rollin’

Dag 3 was wat anders dan niksen op het strand en veel actiever! We huurden allen een fiets om door Barcelona te cruisen en het eens op een andere manier te ontdekken. Wij huurden onze hippe cruisefietsen bij Cruising Barcelona, zeker een aanrader! Om een prachtige cruiser te huren voor 1 dag betaal je € 12. Je kunt ook verzekeringen erbij nemen en dan kan er € 5 bijkomen, wat ook niet het einde van de wereld is! Vraag zeker ook aan hen een route als je zelf nog geen route uitstippelde 😉

Cruising Barcelona

Ook gingen we de befaamde Sagrada Familia (lees: nope, is nog steeds niet af) eens van dichtbij bekijken! Tip: bedek je schouderbladen als je gaat of je komt er niet in! En ja hoor, ook binnen is het werkelijk prachtig en zoals we van Gaudi gewoon zijn vind je hier ook amper hoeken en scherpe kanten, maar zijn het allemaal vloeiende ‘natuurlijke’ lijnen.Sagrada FamiliaSagrada Familia BarcelonaDag vier startten we met hemels ontbijt bij Bar Limón om erna een hele dag te chillen op het strand. We hebben eens goed gezwommen, babbelden erop los en genoten van de zon. Al deden we dat laatste misschien te hard want velen van ons gingen lichtjes roodgetint naar de Air Bnb. Dus mannekes en vrouwkes, altijd goed insmeren hè!

En psst, valt het je op dat Flo en ik hetzelfde dragen :p We kregen alle twee dezelfde kaftan en trokken die voor Barcelona speciaal uit de kast! #TwinningisWinningTwinning Barcelona De avond zetten we in met een rooftopbar die uiteindelijk duurder en decadenter bleek dan verwacht, oeps :p Om je een beeld te geven; mocassins en witte broeken waren er gretig aanwezig en een cola kostte 7 euro! Maar het uitzicht was natuurlijk prachtig.Rooftop Barcelona
Helaas komen er aan alle mooie verhalen een einde en dat was bij ons dag 5. Zulke dagen zijn altijd wat hectischer dan andere, want je maakt je klaar, pakt alles terug in, checkt duizend keer of je slaapkamer wel écht leeg is. Gelukkig hadden we pas in de late namiddag onze vlucht waardoor we nog wat activiteiten konden doen.

Omdat het merendeel van de andere vriendinnen Casa Batlló al eens zagen, besloot ik die dag er alleen op uit te trekken omdat ik deze echt niet wou missen. En wauuuuw, de pracht van het huis maakte mijn eenzame momenten al snel goed!
Casa BatlloCasa Batllo
Na het bezoekje ging ik nog even aan sneltempo naar de winkels en dan was het tijd om onze Erasmus’er Liesbeth achter te laten in het zonnige Barcelona.

Hotspots coming up!

Je misschien al afgevraagd waarom er zo weinig plaatjes zijn van eten en drank? Dat is omdat we samen, alle bloggende Barcelona girls, een blogpost schrijven met onze favoriete hotspots in Barcelona. Benieuwd? Houd dan zeker de blog in de gaten 😉

Hebben jullie ook een cityctrip op de agenda staan?

Xje

Wendy

 

Share:
Wendy
Written by Wendy
Hi you! Ik ben Wendy, een ambitieuze twintiger met Indonesische roots waar ik heel trots op ben. Noem mij een eeuwige twijfelaar die veel lacht, ik vertoef het liefst in creatieve buien en hou van reizen. Ik ben verliefd op desserts, fashion, koffieschuim en mijn furry babies. Send me your love: wendy@shadesofghent.be