Het is zomer! Het seizoen van vakantie, cocktails, de Gentse Feesten en lekker aan het strand/zwembad liggen met een goed boek. Voor mij hoeft dat goed boek niet al te serieus te zijn, ik lig het liefst met een vlotte chicklit te genieten in het zonnetje. Mijn persoonlijke favorieten:

1. Alles van Sophie Kinsella

Je kent deze Britse schrijfster wellicht van haar ‘Shopaholic’-reeks. In deze reeks heeft ze een nieuw boek, namelijk Shopaholic naar de sterren. Een beetje een laatkomertje aangezien de andere boeken reeds lang uit zijn maar ideaal voor deze zomer!

Ook haar andere boeken zoals ‘Mag ik je nummer even?’ kunnen me wel bekoren. Kinsella schrijft ook onder haar pseudoniem Madeleine Wickham, maar van die boeken ben ik minder fan.

 

2. Dagboek van een Nanny – Emma McLaughin

Een verhaal over het leven van een Nanny in mijn lievelingsstad: New York. Ze werkt er voor de rijke familie X. Nanny zorgt er niet alleen voor het kind van het gezin, Grayer maar eigenlijk ook voor de lichtjes gestoorde moeder, Mrs X. Een topper die ik lang geleden las, maar nu opnieuw meeneem op vakantie!

 

3. Buikgevoel & Babypraat – Risa Green

‘Buikgevoel & Babypraat’ zijn eigenlijk 2 verschillende boeken, maar aangezien het ene op het andere volgt werden ze ook samen in 1 boek uitgebracht. Een hele dikke kanjer van een boek maar dan kom je er tenminste de hele week mee door ;-).  In het eerste boek, Buikgevoel, heeft Lara Stone (het hoofdpersonage) als opleidingsadviseur elke dag met rijke, verwende kinderen te maken. Een baby past voor haar (nog) niet in het plaatje, maar haar man denkt daar anders over. In Babypraat is Lara net bevallen en slaan thuis de twijfels toe. Zoals elke jonge moeder twijfelt ze aan zichzelf, en dan loopt alles in haar leven ook nog eens mis…

Zelf vond ik dit een heel goed boek, totaal niet herkenbaar maar dat hoeft ook niet. Het leest vlot en is wat in de stijl van ‘Dagboek van een Nanny’, waarmee je bij mij al goed zit.

4. Aupairanoia – Nicky Huisman & Leonie Verbeek

Ik zou de titel van deze post misschien beter veranderen in ‘De beste nanny- & aupairboeken voor aan het zwembad’, want ook op nummer 4 én op nummer 5 staat zo’n boek.

Aupairanoia gaat niet over het leven van een nanny of au pair, maar over de zoektocht naar een goede hulp. Het leven van Milou en Paul is erg druk, met vier kinderen en een hond wonen ze sinds kort in het Gooi. Daar loopt niet altijd alles op rolletjes, en al zeker niet door het komen en gaan van verschillende (gekke) au pairs…

 

5. Dagboek van een Manny – Holly Peterson

Zoals beloofd, nog een boek over Nanny-Manny-Au pairs! Dit boek gaat over Jamie, moeder van drie kinderen die woont in de buurt van Park Avenue, in New York. Als ze hoort van de nieuwe rage om een mannelijke nanny in te huren, laat ze haar oog vallen op Peter. Hoewel haar man het hier niet mee eens is, blijkt hij een ware redder in nood – op meerdere fronten. Tot de roddels beginnen, en alles implodeert…

Nog een boek dat zich afspeelt in mijn lievelingsstad! En het gaat over nanny’s! En de jetset in Manhattan! Dat ik dit ’n goede vond, lijkt me wel duidelijk?

Hebben jullie deze boeken al eens gelezen? Kennen jullie nog toffe chicklits die ik op vakantie kan lezen? 
Xx Hanne

 

bron featured image: Flickr / Steve Bennett

Share:
Hanne
Written by Hanne
Hoi! Ik ben Hanne. Catlover - dansgrage levensgenieter - foodie.