SUMMERTIME, dus de series mogen stilaan vervangen worden door een aantal goede boeken. Door al het schoolwerk kom ik niet aan boeken lezen tijdens het jaar. Niet dat er absoluut geen vrije momenten zijn, maar die moet ik noodgedwongen invullen met slaap (thanks klierkoortsoverblijfselen – of hoe het ook mag noemen). maar better times are coming want we kunnen weer met z’n allen onder het zonnetje kruipen en daar dutten, lekker niets doen, cocktails drinken of een goed boek lezen. Tijdens het jaar zet ik mijn oren open voor goede auteurs, die ik dan neerkrabbel in een willekeurig schriftje. Die kribbels en krabbels legde ik eens samen en dit moeten de meest ‘dringende’ thrillers zijn:

Gone girl – Gillian Flynn

gone girl
Gillian Flynn – Gone Girl

De gelijknamige film moet een van de beste geweest zijn die ik ooit zag. Niet dat ik een goede referentie ben, want zo vaak ga ik nu ook weer niet naar de cinema én ik heb mijn klassiekers gemist. ANYWAY, topfilm! Naar het schijnt is het boek nog een stuk diepgaander dan de film. Dat belooft!

Dark places – Gillian Flynn

dark places
Gillian Flynn – Dark Places

En als de vorige de moeite blijkt, waag ik mij aan deze. Zowel het de moeder als de zussen van het hoofdpersonage worden vermoord, en de dader blijkt haar broer te zijn… Brrr.

Nicci French

nicci french
Nicci French – Blue Monday

“One writer, two minds”. Dat is wat Google mij vertelt wanneer ik deze naam intik. Flo had mij het duo aangeraden wanneer ik vertelde over het boek dat ik laatst las, The Collector van John Fowles. En ja, duo, inderdaad. Nicci French staat voor Nicci Gerrard en Sean French, een Brits koppel. Ik had er al veel over gehoord maar ik kwam er nu pas achter dat het genre me waarschijnlijk echt zou liggen. Vooral aan de reeks met Frieda Klein in de hoofdrol zou ik me wel eens durven te wagen! “a London-based psychotherapist in her mid-30s”. (Bron: www.goodreads.com)

Just kids – Patti Smith

just kids
Patti Smith – Just Kids

Patti Smith, geboren in Jersey, gaat in New York op zoek naar een nieuwe start. Daar ontmoet ze Robert Mapplethorpe… Romances in het New York van de jaren ’60 – ’70, spreekt tot de verbeelding, toch? (Bron: www.nytimes.com)

Carsick – John Waters

John Waters - Carsick
John Waters – Carsick

John Waters wil al liftend Amerika rondtrekken. Met enkel een bordje “I’m not psycho” belandt hij onder andere in Baltimore en San Francisco. Volgens zijn mensen vandaag inderdaad veel angstiger door wat verschijnt in het nieuws. Terwijl ik mij afvraag hoe vaak zoiets als liften écht slecht afloopt voor de chauffeur. Zelden, toch? Net daarom ben ik best nieuwsgierig naar dit boek.

Welke thriller ben ik volgens jullie nog vergeten?

x Layla

(Bron afbeeldingen: www.amazon.com)

Share:
Layla
Written by Layla
Hi! Sinds kort huur ik samen met mijn vriend ons eerste appartementje, in het schone Gent! Vandaar pendel ik naar Antwerpen, waar ik een master volg. Verder ben ik gefascineerd door tekst op alle manieren, kritisch en nieuwsgierig. In combinatie met koffie, taart of sushi minder kwetsbaar. - Layla