Vroeger kon ik wel uren lang luisteren naar mijn papa die verhaaltjes voorlas uit het boek ‘365 verhalen voor het slapengaan’.
Wanneer mijn beste vriendin, Yasmine, bij ons thuis bleef slapen, vroeg ik ook voortdurend of hij ons verhaaltjes wou voorlezen.

Zelf las ik graag stripboeken, waaronder strips van ‘Urbanus’, ‘Kiekeboe’ of ‘De Boeboeks’.

Ik las zelden albums van ‘Suske en Wiske’ omdat iemand van de familie mij ooit de bijnaam Wiske gaf. Deze bijnaam had ik te danken aan een actrice en naamgenote die Wiske vertolkte in een musical.

Een paar jaar geleden lazen we met het ganse gezin het boek ‘De schaduw van de wind’, een roman uit 2001, geschreven door de Spaanse schrijver Carlos Ruiz Zafón. Een echte aanrader! Het verhaal gaat over het geheime ‘Kerkhof der Vergeten Boeken’. Volgens traditie mag iedereen die ingewijd wordt in deze geheime plaats één boek uitzoeken dat hij de rest van zijn leven moet beschermen. Het hoofdpersonnage raakt verstrengeld in een oud conflict dat ooit begon bij de auteur van het boek dat hij gekozen had.
Bij ons thuis las iedere avond iemand een paar hoofdstukken voor uit deze meeslepende bestseller.  Slapen was moeilijk in die tijd, want we verlangden allemaal naar het spannende vervolg van de volgende avond.
‘Het spel van de engel’ is het vervolg van deze roman en staat dan ook op onze boekenplank.

de-schaduw-van-de-wind

Drie jaar geleden las ik de thriller ‘Bloedband’, geschreven door de Vlaamse schrijver Pieter Aspe. Deze misdaadroman draait volledig rond een video-opname van de volkerenmoord in Srebrenica. Dit meeslepende en zeer interessante boek kreeg ik als cadeau voor kerstmis.

CVT_Bloedband_7463

Tijdens de zomervakantie, ergens aan het zwembad van ons vakantiehuisje in Portugal, verdiepte ik mij in de biografische roman ‘Eten, Bidden, Beminnen’. Het boek gaat over het waargebeurde verhaal van de Amerikaanse schrijfster en carrièrevrouw Elizabeth Gilbert. Gedreven door haar geloof beschrijft ze haar diepe innerlijke zoektocht die ze volgens drie grote thema’s heeft opgedeeld: genot, spiritualiteit en balans. Deze drie hoofdstukken spelen zich af op verschillende plaatsen. Ik heb een bijzondere waardering voor deze schrijfster.
Het boek werd tevens verfilmd maar deze bioscoopversie kan dit geweldige boek niet evenaren, zoals dat wel meer het geval is.

ETENBIDDENBEMINNEN2

Een tweede boek dat ik in Portugal las, was de roman ‘Twilight’, maar ik was eerder ontgoocheld over dit eerste werk uit de ‘Twilight-serie’, dat geschreven werd door Stephenie Meyer. Er is een duidelijk verschil in schrijftstijl tussen dit boek en het boek ‘Eten, Bidden, Beminnen’. De manier waarop de auteur je meeneemt in het verhaal vond ik persoonlijk minder goed en ik was dan ook blij toen de laatste pagina van het boek in zicht was.

2283357-9612f943af63c44628dd9f1d2d847cab

De titel van het volgende boek op mijn programma was ‘Het Gouden Kompas’. Het is het eerste boek uit een trilogie, bestaande uit ‘Het Noorderlicht’, ‘Het Listige Mes’ en ‘De Amberkleurige Kijker’. De oorspronkelijke titel van het Engelse boek was ‘Northern Lights’ terwijl de Nederlandse vertaling de titel ‘Het Noorderlicht’ droeg. Later werd deze titel gewijzigd in ‘Het Gouden Kompas’. Het boek is een echte aanrader die trouwens ook voortreffelijk verfilmd werd. Het boek behoort tot het genre van de pure “fantasy” geschreven vanuit een originele verbeeldingskracht. Ik was zo benieuwd dat ik meteen aan het tweede boek begon, en ook het derde stond niet lang te wachten in de kast.

Het-gouden-kompas-Philip-Pullman

Het spiritueel boek dat ik heb gelezen op mijn vakantie in Turkije en dat mij vele inzichten heeft meegegeven, heet “De Celestijnse Belofte’ van James Redfield. Het is geen typisch spiritueel boek, want dat zie ik mijzelf ook niet lezen, het is in een leuk meeslepend verhaal gegoten. Dit boek heeft mijn ogen echt geopend. Ik vind het dan ook persoonlijk een topper maar ik raad hem enkel aan als je openstaat voor stellingen die niet altijd met wetenschap te verklaren zijn.

9085190932

Ook de erotische roman van de Britse schrijfster E.L. James ‘Vijftig Tinten Grijs’ vind je terug op mijn boekenplank. Ik ben dan ook vanzelfsprekend direct naar de verfilming van de bestseller gaan kijken.

9789044621846

 

Ik lees vooral boeken wanneer ik op vakantie ben omdat ik graag de tijd neem om het boek helemaal te doorgronden en te begrijpen. Ik prefereer romans met spirituele elementen of fantasie. In de bibliotheek speur ik in de rekken naar boeken waarvan de kaft, titel of achterflap op één of andere manier mijn aandacht trekt. Vroeger, toen ik nog meer tijd had, was de bibliotheek één van mijn favoriete plaatsen. Tegenwoordig lees ik meer de boeken die mij worden aanbevolen. ‘Where She Went‘ van Gayle Forman ligt nu op mijn nachtkastje. Zij is tevens de schrijfster van de internationale bestseller ‘If I stay’.

 

xxx

 

Share:
Louise
Written by Louise
Veel leesplezier op onze blog! Liefs, Louise