Make-over living

We kochten vorig jaar samen een huis en hoekje per hoekje krijgt alles meer vorm. Ik moet zeggen dat ik het best moeilijk vond om te aanvaarden dat het misschien wel een levenslang project zou zijn; een oud huis dat verre van instapklaar is. Zo kom je soms nog onverwachte zaken tegen. Wij ontdekten op die manier enkele maanden geleden een lek (details in deze story), waardoor Bram het pleisterwerk van bij het raam moest wegnemen en zo te weten kwam dat we een nieuw dak nodig hebben #LOL Ja, soms komen er lijken uit de kast maar aan de andere kant is het echt geweldig om het te zien evolueren tot ons nestje na hard zwoegen!

Hoe onze woonkamer een make-over kreeg

Na maandenlang op de rare vierkante wannabe marmer dingen te kijken was het welletjes en gebruikten we enkele verlofdagen om erin te vliegen. Echt verlof was het dus niet, maar het geeft superveel voldoening! We wisten al heel snel dat de marmeren ondingen weg moesten en dat de zetel dringend aan vervanging toe was. Maar wat met de muren? We zouden met een accentmuur werken, maar we wilden niet te veel licht wegnemen. Na heel wat opzoekwerk op Pinterest besloten we om te werken met twee vlakken en niet met een accentmuur. Zo toont het ruimer en namen we niet te veel licht weg.

Make-over livingMake-over livingMake-over living

Een loos hoekje inkleden

Een huis kopen, renoveren en inrichten is eigenlijk gelukkig leren zijn met kleine stapjes. Zo hadden we boven een loos hoekje, nadat het gat gedicht en geschilderd was, kleedde ik ze beetje bij beetje aan en ben best wel blij met het resultaat. Naast de trap aan de muur had ik het idee om terug een soort van collage te hangen met verschillende fotokaders, maar de doorgang is net niet open en breed genoeg. Het zou te beklemmend voelen en de kans dat er eentje zou afvliegen als je haastig de trap zou op stormen was te groot. Er kwam dus veel hoger een wereldkaart voor extra karakter, zonder dat het druk oogt. Soms is het beter om iets groot te hangen in plaats van verschillende kleine dingen. Zo heb je geen kale muur meer en creëer je meer rust in je ruimte. Niet into grote wereldkaarten of past dat niet binnen jouw inrichting? Dan kan je ook voor een foto op canvas gaan of misschien een foto op hout.

Een andere tip bij het inkleden: think out of the box! Sommige stukken worden een pak interessanter als je het op een andere manier bekijkt. Zo doopte ik onderstaande stoel tot een plantenstaander.

Vintage interieurWereldkaarten.nl

Het kleine kamertje kreeg ook een upgrade

Oh jaaaaa, ook de WC werd in een nieuw jasje gestoken. Er werd geschuurd, opnieuw geplakt, geverfd en Bram legde nieuwe tegels. Een héle verbetering als je het mij vraagt! Ik ben echt superblij met het resultaat.

Toilet inspiratie

Meer interieur?

Lees hier alles over betaalbare interieurshops of kom hier te weten hoe Flo een stukje Gent in huis haalde. Veel leesplezier 😉

Xje

Wendy

 

 

Disclaimer: deze blogpost bevat een samenwerking, maar dat beïnvloedt in geen geval de eerlijkheid en oprechtheid waarmee dit artikel tot stand kwam.

Share:
Wendy
Written by Wendy
30 - Ambitieus - Indonesische roots - Enthousiaste eeuwige twijfelaar Creatieveling met een full-time job in digitale marketing - Vult haar verlofdagen met reizen. Verliefd op desserts, all things aesthetic & mijn furry babies. Send me your love: wendy@shadesofghent.be