Series om te kijken

En toen hadden we plots zeeën vrije tijd door een ‘lockdown’. Het coronavirus forceerde iedereen om thuis te blijven. Geen gezellige onderonsjes met vrienden, geen familiefeesten en geen grote events. Just you en eventuele roomie(s). Netflix & chill it is!

Ontdek hieronder de series to watch van Louise en Wendy. 😉

Series to watch via Netflix

La Casa de Papel

De serie staat er om bekend fans niet lang te laten wachten op nieuwe afleveringen en ook met het nieuwste seizoen maakt de serie zijn reputatie waar. Want ja hoor, er is weer een vierde seizoen van La Casa de Papel! Ik heb het alvast bekeken en je mag me geloven, het is weer een extreem spannend vervolg. De overval gaat er namelijk chaotischer aan toe dan anders. Dat zelfs El Profesor het benauwd krijgt. In het kort: echt een serie to watch!

The Stranger

Deze Netflix serie gaat over begraven geheimen die bloot gelegd worden. Een vrouw duikt plots op, mensen verdwijnen en er gebeuren vreemde dingen. Allemaal geheimen die verweven zijn met elkaar en aflevering per aflevering ontdek je waarom.

Quicksand

Naast Spaanse series doen Scandinavische series het ook heel goed bij ons in de woonkamer. Deze gaat over een schietincident op een school waarbij je pas op het einde te weten komt wie nu eigenlijk de trekker heeft overgehaald. Er is geweld, het wilde studentenleven, er vallen doden en er is veel onzekerheid. Elke keer weer ben je benieuwd wat er de volgende keer aan het licht komt. Een absolute aanrader!

Black Mirror

Gek toch hoe de wereld zo geëvolueerd is van menselijke oerkracht naar geautomatiseerde processen en artificial intelligence. Wat eens zo futuristisch was, is nu realiteit. Gefascineerd door de kracht van technologie? Dan is Black Mirror jouw ding! Deze serie heeft geen verhaallijn, maar bestaat uit verschillende afleveringen met een eigen verhaal. Je kan dus gerust eerst de voorlaatste bekijken en dan de derde aflvering. Het enige dat de afleveringen gemeen hebben met elkaar is de kracht van technologie en de donkere kant ervan.

You

Bijna onmogelijk dat je hierover niets online hebt zien passeren. Vooral vrouwen kijken al mijmerend naar dit mysterieuze geweld, met een knap gezicht. Maar ik, Wendy, stak Bram ook aan zonder dat hij gedwongen mee moest kijken. You gaat over Joe, een stalker die letterlijk een moord zou begaan om bij jou te zijn. Verwacht je niet aan een saaie thriller, dit is écht bingewatching worthy!

Unbelievable

Als het op series aankomt is Netflix tha shit. Er passeerden al heel wat Netflix-series de revue op onze beeldbuis. Onlangs keken we Unbelievable, een serie gebaseerd op waargebeurde feiten. Ben je op zoek naar iets luchtig en grappig, dan sla je deze beter over. 

De serie gaat over een vrouw die verkracht werd, maar ze vinden geen enkel bewijs. De politie insinueert dat het hier om een verzonnen verhaal gaat en ook zijzelf begint te twijfelen…

Dark

Voor wie het wel heeft voor mysterie en rare hersenspinsels is deze serie het kijken waard! Denk aan een zogezegde zelfmoord, tijdreizen en andere onverklaarbare gebeurtenissen. Zoals de naam van de serie al doet vermoeden, is het een donkere serie en je houdt er best je hoofd bij om mee te zijn met de twists van deze serie.

En als je even echt niet meer weet wat kijken dan zijn er nog steeds de series Gossip Girl en Friends. De klassiekers die je gewoon nooit beu wordt en ook deze kan je bingewatchen via Netflix.

Series to watch via Telenet Play

Onderstaande series zijn te zien via Telenet Play.

His Dark Materials

Misschien dat je de serie His Dark Materials al wel zien passeren hebt? Het is de ultieme serie voor fantasy-fans en liefhebbers van series als Game of Thrones, Harry Potter, The Chronicles of Narnia of The Witcher. In de serie volgen we het dappere en pientere meisje Lyra tijdens haar zoektocht naar haar beste vriend Roger en andere kinderen die op mysterieuze wijze verdwenen. Bovendien wordt in het universum van His Dark Materials iedereen te allen tijde vergezeld door hun eigen Daemon oftewel een dier die iemands ziel belichaamt. Dat kan allerlei vormen aannemen: van een muis, een aap tot een tijger.

Ikzelf heb vroeger als tiener de trilogie waarop de serie gebaseerd is, gelezen. Ik was dan ook grote fan van de film ‘The Golden Compass’.

Insecure

De rode draad doorheen de reeks is de ervaringen van een moderne Afro-Amerikaanse vrouw in een Amerikaanse grootstad/dominante blanke maatschappij. Daarnaast is de serie ook een uithangbord van millennials, waarbij de rommelige en onzekere leefwereld van moderne twintigers wordt uitgelicht.

Een ander thema in deze dramady is muziek. Het hoofdpersonage Issa ambieert namelijk een muzikale carrière en heeft een duidelijke voorliefde voor rap en hiphop. Natuurlijk werd de soundtrack ook in een Spotify-playlist gegoten.

Kortom, het leven van Issa is grappig, herkenbaar en pittig dus wij zijn alle twee grote Insecure-fans! And yes, nu is er ook een seizoen 4 van de hilarische HBO-reeks! Can’t wait!

West World

Via Instagram vernam ik een heleboel positieve feedback over deze scifi-knaller, van de makers van Star Wars en The Dark Knight. Dus ik ben beginnen kijken and I’m hooked! Het was wel even onduidelijk in het begin, maar hoe langer je begint te kijken naar de moordzuchtige robots, heldhaftige cowboys, knappe moordgrieten, indrukwekkende plottwists hoe beter het wordt!

And guess what, het scifi-fenomeen is terug met een nieuw seizoen voor degene die de serie al kenden.


Voor meer what to watch kan je hier terecht.

Liefs,
Wendy & Louise

Share: