Knokke-Heist

Ons weekendje Vlissingen werd noodgedwongen vervangen door de Belgische kust. Het stukje Nederlandse kust kleurde jammer genoeg net oranje en we wilden het zekere voor het onzekere nemen. We lieten ons oog vallen op Knokke-Heist. Het is een stad die je misschien kent van het karikaturale Knokke-le-Zoute-syndroom, maar ik ervaarde het als een badstad vol hippe winkeltjes & Instagram-waardige eetplekjes. Ondertussen zijn we helaas terug verwikkeld in strengere maatregelen, maar ik wil jullie deze tips zeker niet onthouden!

Lunchen in Marie-Rose Bakery Café

Op onze eerste dag gingen we lunchen bij het Pinterest perfect lunchplekje Marie-Rose Bakery Café. We hadden gereserveerd, zoals het betaamt in corona-tijden, maar bij aankomst bleek het nog vol. We kregen dus de vraag of we niet een kwartier later konden komen. Als je gereserveerd hebt, is dat wat jammer om te horen maar gelukkig was de honger nog niet te groot. We trokken de winkelstraten in en die wachttijd was zo voorbij.

Al snel waren we de extra wachttijd vergeten toen al dat heerlijks op onze tafel verscheen. Ik koos een signature koffie en die was héérlijk! Ook over het eten dat volgde, heb ik niets dan goed te vertellen. Heel het gezelschap genoot, tot op de laatste kruimel. Daarnaast was het ook een vriendelijke bediening en kwamen we niets te kort. Op vlak van prijs-kwaliteit zat het ook zeker goed.

Marie-Rose Bakery Café

Doe-tip: de Instagram-route

Typisch dat wij weer aan zee waren terwijl storm Odette door ons Belgenlandje raasde. We kregen te maken met stevige windstoten, maar dat weerhield er ons niet van om toch de straten te verkennen. Bij de dienst Toerisme kregen we drie plannetjes mee. Er was een TikTok-, Instagram- en LinkedIn-route. Door de aanhoudende regen en wind konden we de hele wandeling niet doen, dus we kozen een paar plekjes uit die ons het tofste leken en we zijn die gaan bezichtigen. En eerlijk? Knokke mag er verdomme zijn! Ik kom zeker nog eens terug op een stormloze dag 😉

Diner in L’Abbiocco

Ronddolen en à la minute een restaurant binnenstappen is geen goed plan in deze rare tijden. We gingen op voorhand dus op zoek naar enkele aanraders op het wereldwijde web. Tijdens de zoektocht vonden we een artikel met Rik Verheye waarin hij L’Abbiocco aanraadde, een Italiaans geïnspireerd restaurant. Ook hier kregen we bij aankomst niet meteen een tafel aangewezen omdat er nog niets vrijgekomen was, we hadden nochtans wel gereserveerd. Na hun verontschuldigingen vroegen ze ons of we even aan de bar konden wachten en ze wilden graag de wachttijd compenseren met een cocktail van het huis! Een prachtig staaltje klantvriendelijkheid, als je het ons vraagt! We hadden er alle begrip voor en gingen dan ook met plezier in op het aanbod. De cocktails smaakten ons heel erg en niet lang na het leeg drinken van mijn cocktail kregen we met ons viertjes een tafeltje aangewezen.

We bestelden een lekker bord tapas en kozen ons hoofdgerecht. Onze absolute aanrader? De pasta funghi, het is een veggie gerecht maar als je het lief vraagt kan je er ook spekjes bij krijgen. Houd je van champignons en pasta? Bestel dan geen carbonara of pizza, maar neem dit gerecht! #Thankmelater Als dessert koos ik de sabayon en man, wat is hun versie lekker! Sabayon bestel ik altijd met een bang hartje want de alcohol kan soms nog te hard door smaken voor mij. Ze combineerden de sabayon hier met romig vanille-ijs, he-mels! Op Instagram vind je hun menukaart en die is op vlak van prijzen dik oké 😉 Daarnaast mag je je ook neervlijen in een mooi en gezellig interieur, ik ben fan!

Brunchen in Roots

Als foodie kom je in Knokke-Heist zeker aan je trekken! Deze badstad barst van de hippe eetplekjes. Op zondag gingen we brunchen bij Roots. Het interieur is een streling voor het oog en je kan hier terecht voor ontbijt, brunch, lunch en voor koffie en zoetigheid. Hun menukaart stond vol met lekkers en kiezen was best moeilijk! Gelukkig kan je ook kleine porties to share bestellen. Zo kan je meerdere dingen proeven zonder dat je je overeet. Wij kozen verschillende dingen zoals naanbrood met hummusdip (YUMMY), taco pulled chicken (lees: superlekker!) en nachos met guacamole.

De zoetebek in mij bestelde ook nog een bordje met american pancakes en de topping banaan vergezeld van dulce de leche. Ik heb een grote zwakte voor dulce de leche, dus vol ongeduld begon ik al te watertanden. Helaas bleek de dulce de leche vervangen door chocoladesaus. Ik was een beetje teleurgesteld, maar ik genoot nog steeds van mijn zoet bordje. American pancakes kunnen soms te droog zijn, maar hier waren ze net goed.

Daarnaast bestelde ik ook matcha latte en vroeg of ze niet te veel matcha wilden gebruiken. Ook daar ben ik redelijk kieskeurig want de matcha mag voor mij niet té dominant zijn en niet smaken alsof het een of andere groentensmoothie is. Ze hebben me weten te bekoren! Iedereen likte duimen en vingers af en ook hier was de prijs-kwaliteit in orde. De porties waren rijkelijk dus de kans is klein dat je met honger naar huis gaat! Op vlak van bediening kan ik niets opmerken en nu en dan vroegen ze of alles naar wens was. Dat was het zeker 😉

Roots Knokke
Roots Knokke

Meer staycation tips?

Xje,

Wendy

Share:
Wendy
Written by Wendy
30 - Ambitieus - Indonesische roots - Enthousiaste eeuwige twijfelaar Creatieveling met een full-time job in digitale marketing - Vult haar verlofdagen met reizen. Verliefd op desserts, all things aesthetic & mijn furry babies. Send me your love: wendy@shadesofghent.be