Ons sociaal leven is op dit moment niet meer wat het was door corona, maar gelukkig leven we in 2020 en doet de beeldbuis goed dienst als bezigheidstherapie. Weet je niet goed wat kiezen? Ik lijst met plezier enkele series op die je nu kan kijken via Telenet Play (Streamz) & Netflix!

Netflix

The Haunting of Bly Manor

You love it or hate it, deze Netflix-serie is niet voor iedereen weggelegd. Het is geen ordinair horrorverhaal, maar ik heb me meerdere keren verscholen achter mijn dekentje of kussen. Het verhaal gaat over een au pair die intrekt in een gigantisch landhuis met twee kinderen, die hun ouders verloren tijdens een ongeluk op reis. Dani, de nanny, rouwt zelf nog om haar verloofde. Wie naar Haunting Hill house heeft gekeken weet dat details belangrijk zijn. Zo start The Haunting of Bly Manor ook met subtiele enge details die later opgehelderd worden. Naast de subtiele griezelige toetsen laat de serie zich ook kenmerken door de mysterieuze Lady of the Lake. Dit schepsel jaagt de stuipen op je lijf, maar laat je niet te hard afschrikken want er zit een sterk verhaal achter dit personage. Ik ga nog niet te veel verklappen, maar deze serie is een ware aanrader voor zij die houden van pychologische mindgames en een griezelig mooi verhaal dat ook over ware liefde gaat.

Ratched

Ik moet zeggen dat de trailer me niet veel vertrouwen gaf en ik de serie een paar keer terug heb weggeklikt. Je kent het gevoel wel, je zoekt naar een nieuwe serie, bekijkt de trailer, daar is het déjà-vu gevoel en je weet weer waarom je ‘m niet wou zien. Ik ken Ryan Murphy zijn werk en was bang dat deze serie iets te veel weg zou hebben van zijn laatste The American Horror Story seizoenen. Ik was grote fan van het eerste seizoen, maar het seizoen met de vreemde circusartiesten was me iets te hard van de pot gerukt. Op een zwak moment besloot ik Ratched een kans te geven en we hebben nog geen spijt gehad! Het is een psychologische drama over Mildred Ratched die overduidelijk een grote interesse heeft voor de moordenaar Edmund Tolleson. Daarnaast sla je ook aan het huiveren door de afgrijselijke lobotomie en andere misselijkmakende tactieken om geesteszieken te ‘genezen’.

Telenet

Band of brothers

Ik heb een zwak voor oorlogsfilms gebaseerd op waargebeurde feiten. Deze serie kon ik dus niet onaangeroerd laten toen ik ontdekte dat-ie in het aanbod zat van Telenet. De serie dateert al van 2001 en vertelt het verhaal van Easy Company binnen het 506th Parachute Infantry Regiment tijdens de Tweede Wereldoorlog. De serie start iedere keer met de echte (gepensioneerde) soldaten die vertellen over hun ervaringen tijdens de oorlog. Band of Brothers heeft niet alleen een boeiend verhaal maar hij barst ook van de geweldige acteurs. Zo krijg je Damian Lewis (ook bekend van Homeland), Michael Fassbender, Matthew Settle (Rufus uit Gossip Girl), Ron Livingston en zelfs David Schwimmer (Ross uit Friends) op het scherm te zien. Ook niet onbelangrijk: deze serie was een co-productie van Tom Hanks en Steven Spielberg.

Albatros

Albatros gaat over mensen met overgewicht die op kamp gaan om aan hun lichaam te werken. Ik wist niet zeker wat ik moest verwachten van de serie, maar uiteindelijk bleek het een mooi verhaal over selflove. Elke aflevering kom je steeds iets meer te weten over een van de kampleden. Deze Vlaamse serie wordt op een rauwe manier gebracht met hier en daar sarcastische humor. De cast is zeker geen misser met favorieten als Ruth Beeckmans en Janne Desmet (uit Studio Tarara).

The undoing

Deze serie is net verschenen op Streamz, maar nu al een topper in onze huiskamer en in die van anderen als ik Instagram mag geloven. Elke week wachten we vol ongeduld op een nieuwe aflevering. De hoofdrollen worden vertolkt door Hugh Grant en Nicole Kidman. Net zoals in Big Little Lies speelt Nicole Kidman ook hier een gebroken vrouw en wat doet ze dat schitterend! Daarnaast heb je Hugh Grant, een acteur die me compleet koud liet en films met hem in de hoofdrol kregen nooit een kans bij mij. Is het zijn gezicht, zijn cliché rollen, ik weet het niet… Maar na al die jaren weet hij mij te charmeren met zijn rol als vader en verdachte in een moordzaak. Ben je een fan van Big Little Lies? Dan is deze serie je op het lijf geschreven!

Nog meer kijkplezier?

Xje,

Wendy

Share:
Troch
Written by Troch
31 - Ambitieus - Indonesische roots - Enthousiaste eeuwige twijfelaar Creatieveling met een full-time job in digitale marketing - Vult haar verlofdagen met reizen. Verliefd op desserts, all things aesthetic & mijn furry babies. Send me your love: wendy@shadesofghent.be