Beste bingewatchers en serie-addicts, de tijd is aangebroken voor nog meer kijkplezier. Ik besloot na mijn eerste portie aanraders een tweede post te schrijven. Je kan nooit genoeg series kijken, am I right?

Stranger Things

ST1

Yes! Eindelijk ben ik eens mee met de hype. Ik hoorde tal van goede dingen vallen over de Netflix-serie Stranger Things via YouTubers en besloot meteen de eerste aflevering te kijken. Ik vond het zo ontzettend spannend dat ik in full bingemode ging.. Als je van thriller-achtige huivertrip houdt, is Stranger Things absoluut iets voor jou. We volgen een klein stadje waar opeens een jongetje verdwijnt zonder enig spoor. Dat is maar het eerste van vreemde (en paranormale) gebeurtenissen.. De sfeer in deze serie geeft honger naar meer. Je wordt meteen in het verhaal gekatapulteerd zonder hints. Mij hoor je ook niks verklappen. Zo spannend!

Silicon Valley

Sv

Als je de spanning even niet meer aankan, is het tijd voor komisch vermaak. Silicon Valley werd me aangeraden door een vriend en ik moet toegeven dat ik eerst wat sceptisch was. Een komedieserie over 5 nerds die per ongeluk iets fantastisch ontdekken waardoor iedereen opeens zaken met hun wil doen. Klinkt weinig veelbelovend he? Wel ik heb tranen gelachen. Elk personage wordt zo perfectly awkward vertolkt (mijn favoriet is Jared). Er zit simpele slapstick en erg droge humor in, wat het gewoon een meesterwerk maakt. Ik keek de 3 huidige seizoenen uit op 5 dagen… Als je even iets licht en hilarisch nodig hebt, ben je bij Silicon Valley aan het juiste adres.

Breaking Bad

Breaking-Bad

Ja ik ben een beetje laat op deze trend gesprongen maar wow, wat een serie. Mijn vriend forceerde me bijna hiernaar te kijken, dus begon ik om hem een plezier te doen gewillig aan aflevering 1. Ik werd meteen weggeblazen door het verhaal, het grote acteertalent van beide hoofdpersonages. Breaking Bad heeft het allemaal. Plot, humor, spanning en fantastisch character development. De setting wordt op zo’n duizelende manier in beeld gebracht dat je niet anders dan respect en bewondering kan opbrengen voor de man achter dit meesterwerk, Vince Giligan. Gedurende 5 seizoen wordt chemieleraar Walter White  in beeld gebracht. Hij krijgt te horen dat hij kanker heeft en zijn dagen kan tellen. Uit schrik dat hij zijn gezin geen waardige erfenis te bieden heeft, probeert hij snel geld te verdienen, op een illegale manier natuurlijk.

Parks and Recreation

PARKS AND RECREATION -- "One Last Ride" Episode 712/713 -- Pictured: (l-r) Chris Pratt as Andy Dwyer, Aubrey Plaza as April Ludgate, Retta as Donna Meagle, Rashida Jones as Ann Perkins, Nick Offerman as Ron Swanson, Aziz Ansari as Tom Haverford, Rob Lowe as Chris Traeger, Amy Poehler as Leslie Knope, Adam Scott as Ben Wyatt, Jim O'Heir as Garry Gergich -- (Photo by: Colleen Hayes/NBC)

Als ik een top 5 moet maken met all time favorites dan verdient P&R hier beslist een plaats in. Deze serie liet me lachen, huilen en huilen door het lachen. Het eerste seizoen is vreemd en een beetje ongemakkelijk maar geef niet op, vanaf seizoen 2 hebben de regisseurs het over een andere boeg gegooid. Parks and Recreation is geweldige komedie. Alle acteurs zijn fenomenaal, de humor is simpel en heeft de vreemdste personages ooit. P&R heeft 7 seizoenen die me erg nauw aan het hart liggen. Alle personages staan elke op een andere (onrealistisch grappige) manier tegenover het leven dat je niet anders kan dan lachen. Toen de reeks eindigde liet het een grote leegte in mijn leven achter. We volgen Leslie Knope die werkt op de afdeling Parks and Recreation voor de overheid, ze is enorm ambitieus, overenthousiast en grappig. De serie gaat over haar en haar collega’s op de afdeling.

Share:
Flo
Written by Flo
Hi! Ik ben Flo, une petite Gantoise die behoorlijk veel passies heeft. Noem mij een beauty geek, & Other Stories addict, gamer en blogger. I love all of it!