Complimentjes krijgen, wie vindt dat niet tof? Wij van SoG krijgen er elke dag wel tientallen te horen! Nee, fopje flauw mopje :p Maar dat neemt niet weg dat we ze wel graag krijgen én graag uitdelen. Wanneer je eens een dipje hebt, kan zo’n complimentje wel eens deugd doen. Het zorgt soms ook voor dat extra duwtje, een extra boost om iets door te zetten. Helaas geven en krijgen we allemaal veel te weinig complimenten en daar willen we vandaag verandering in brengen. Brace yourselves!

compliment

Wendy

Ik vind complimentjes krijgen heerlijk. Ik word er instant gelukkig van. Mijn ogen glinsteren meteen en ik haal de breedste glimlach ever naar boven. De beste vind ik eigenlijk die van vreemde mensen, mensen die je helemaal niet kennen. Zo complimenteerde een verkoopster mij over een lange rok en vroeg me vanwaar ik die had. En onlangs zat ik op de bus en kwam er een oud dametje naast mij zitten. Ik had panty’s aan met hartjes op en ze vroeg me of ze speciaal voor Valentijn waren en zei dat ze het mooi vond. Komaan, een omaatje die ook nog eens schattig was? Ik smolt.

Zelf zou ik ook wel graag complimentjes willen uitdelen aan strangers. Maar ze zomaar uit het niets aanspreken? Daarvoor moet ik nog wat meer lef kweken. Ik zou wel 1 000 complimenten kunnen uitdelen, maar vandaag gaat die naar verpleegsters en verplegers. Zij doen crazy shiften, verzorgen mensen, doen shitty werk (letterlijk soms) en moeten bestand zijn tegen zoveel. Ik zou het niet kunnen, dus een dikke dankjewel!

Layla

Schrijven is voor mij een van de fijnste dingen die er zijn. De leukste complimentjes zijn daarom denk ik degene die over mijn teksten gaan. Wanneer iemand bijvoorbeeld zegt dat we een fijne blog uit de grond hebben gestampt, doet me dat wel iets. Ook hoor ik wel eens dat mijn tweets best lachwekkend zijn, wat mij ook weer vleit.

Mensen krijgen sowieso te weinig complimentjes. Maar ik heb nu ook niet de meeste guts om zomaar tegen eender wie te zeggen wat ik denk. Gelukkig is er world compliments day én deze post om dat wel te doen. Mijn complimentje gaat daarom uit naar mijn meest favo koffiebars, zoals Bar Jan Cremer, Vos en Emmy’s om mij op te kikkeren en op maandag mijn blues weg te werken. Merci!

Flo

Ik geef heel graag complimentjes! Zeker aan mensen die het niet verwachtten, fantastisch om te zien hoe ze lichtjes verlegen worden. Als ik een compliment krijg is het altijd: je bent zo schattig! Maar een compliment dat ik onlangs kreeg en wel heel mooi vind is van mijn vriend. Hij zei dat hij me sociaal intelligent vindt, dat ik een sterk karakter heb en hij dat erg aantrekkelijk vindt. Dat was erg leuk om te horen, veel mensen vinden mij namelijk “fel” of “agressief”. Het is leuk om te weten dat hij me graag ziet om een karaktereigenschap die anderen niet altijd appreciëren.

Als ik iemand wil complimenteren vandaag zijn het mijn ouders. Cliché misschien, maar ze zijn er altijd voor mij, hebben eindeloos geduld en geven het beste advies. Ze zijn er altijd om me in goede banen te leiden! Ik wil hen daarom nooit vanzelfsprekend nemen, ze zijn er twee uit de duizend. Dankjewel mama en papa!

Floriane

Eerlijk, mannekes? Ten eerste geven we mekaar tegenwoordig toch echt te weinig complimenten… Wanneer zei jij voor het laatst dat iemand anders er goed uitzag? Of wanneer zei je nog eens dat iemand goed bezig was? Ten tweede aanvaarden we complimenten ook gewoon niet meer en dat is zonde. Want als ik tegen je zeg dat je straalt, dan meen ik dat ook echt! Het enige wat je dan moet antwoorden is: ‘Bedankt!’.

Zelf geniet ik er met volle teugen van dat iemand me een complimentje geeft en het geeft me zoveel zelfvertrouwen. Zelfs als een leerkracht zegt dat ik m’n taak epic was of als vrienden zeggen dat ik lekker gekookt heb en als ze dan ook effectief alles opeten, dan weet ik dat mijn missie geslaagd was. Ik denk dat iedereen stiekem wel erg van complimentjes houdt!

Daarom wil ik vandaag een complimentje geven aan mijn vrienden en familie (jullie weten wie jullie zijn!).

Jullie zijn allemaal geweldig op jullie eigen manier. Laat niemand je ooit iets anders wijsmaken! Bedankt om altijd eerlijk te zijn, om me altijd te steunen, om me te laten lachen, om mijn tranen af te vegen,… Kortom, bedankt om te zijn wie jullie zijn.

Louise

Lieve woordjes kunnen nooit kwaad, zo denk ik erover. Nu ja, er is natuurlijk ook nog een verschil. Een spontaan welgemeend compliment telt voor duizend oppervlakkige opmerkingen. Ik vind ook dat een complimentje over je karakter en je inzet veel meer waard is dan één over je uiterlijk. Dat neemt niet weg dat, wanneer iemand bijvoorbeeld een complimentje geeft over mijn ogen, ik meteen begin te glunderen.☺

Zo als ik al in het begin zei: verspreid complimentjes net zoals confetti, ongeacht welke dag.
→Maar sta vandaag op deze complimentendag eens extra stil bij de diepgang en formulering van je attente woorden.
BE CREATIVE ! De persoon in kwestie zal zo je warmhartige uitspraak langer onthouden en er misschien af en toe aan terugdenken.

Mijn complimentje gaat vandaag naar mijn vijf medeblogsters van ShadesofGhent omdat we toch al een jaar succesvol aan het bloggen zijn. Ik hoop dan ook dat er nog vele jaren mogen volgen ♥

compliment
Share: