Na de Kerst WoW konden ook onze verhalen over Nieuwjaar natuurlijk niet uitblijven! En omdat we tussen het studeren door graag wat nagenieten van de feestdagen, delen we vandaag ons Oudejaarsavond en Nieuwjaarsdag met jullie. Hopelijk hadden jullie ook een spetterend Nieuwjaar ;).

Louise

wowNY

Oudejaarsdag was geen productieve studiedag. Vanaf één uur ’s middags was ik continu vriendinnen aan het opmaken, die er extra fabulous wouden uitzien op oudejaarsavond. Links zie je mijn tafel vol make-up en enkele foto’s van het resultaat. Ikzelf moest me klaarmaken in tien minuten tijd (the perks of being a make-upartist, I guess). Het deed me wel bijzonder veel deugd om al mijn vriendinnen (en mama) zo te zien stralen!

Oudejaarsavond was super gezellig en er kwam geen einde aan de cadeautjes. Ik kreeg onder andere Kusmi Tea en een super mooi dekentje ( ik en het dekentje zijn sindsdien onafscheidelijk ). Daarna ben ik uiteraard nog gaan feesten!

FRINGES-NECKLACE-BLUE-500x500Mijn outfit ben ik helaas vergeten fotograferen…

Het was een tijdloze zwarte jumpsuit met een zeer opvallende turquoise ketting van
Love & Harmony.
Ik had zeer bewust voor mijn nieuwe jumpsuit gekozen want ik moest fietsen.
En omdat ik deze statement ketting droeg, heb ik geen andere juwelen aangedaan behalve
mijn horloge dat ook goud met turquoise is.

Op Nieuwjaarsdag heb ik heerlijk uitgeslapen en de rest van de dag met mijn familie doorgebracht.

Wendy

Nieuwjaar bij Wendy

Oudejaarsavond vierden we bij vrienden van Bram in Gent. Het was een gezellig rustig avondje met lekker eten. We wilden met z’n allen naar het vuurwerk gaan kijken bij Portus Ganda, maar eenmaal de deur uit, hield de regen ons tegen. We hebben dan maar naar vuurwerk in Australië gekeken op groot scherm, op veilige afstand van alle nattigheid. Links zie je mijn outfit voor die avond. Bij gebrek aan budget heb ik een topje uitgezocht in mijn kleerkast en gecombineerd met mijn lange zwarte rok. Close enough. Na het etentje trokken we met een ander koppel de stad in. Ready to party! Maar onze vermoeide ogen, de blaren op mijn voeten en de lange wandeling naar het centrum zorgden ervoor dat er van dansen niet veel meer in huis kwam.

Op Nieuwjaar zelf kwamen mijn ouders, broer en zus eten in Gent. Bij mijn ouders geven we pakjes met Nieuwjaar en niet met Kerst dus hoera, weer cadeautjestijd! Rechtsonder zie je wat ik kreeg van mijn zusje en broertje. Leuke Body Shop productjes en een witte muts van Carhartt. Ja, nu ik die muts heb, mag het van mij wel nog winteren. Van mijn ouders kregen we ook een cadeautje speciaal voor onze beloved ones, de katjes. Onderaan zie je ook mijn homemade dessertje dat ik die avond voor iedereen maakte. Een trifle met mascarpone, speculoos, blauwe besjes en frambozencoulis. Het was een eerste poging, maar werd aan tafel enthousiast verorberd :D.

 

Flo

nyewow

Oudejaarsavond werd bij mij thuis gevierd, er kwam elf man en ik was de gastvrouw. Ik moet  toegeven dat ik niet zo’n fan ben van het hele nieuwjaarsgedoe. Toch wou ik het dit jaar nog eens proberen door het zelf te organiseren. Never again. Gastvrouw zijn is niet om mee te lachen en ik heb respect voor iedereen die het graag en goed doet! Ik hoor alleszins niet bij die club. Natuurlijk was ik blij mijn maatjes te zien en was de gourmet  ook erg lekker. Kim heeft mij ook een mooi en lief cadeautje gegeven: een armbandje met een ster en een maan en maanoorringen, nog eens bedankt daarvoor! Ik ben er helemaal verliefd op. Verder verbrandde ik mijn haar aan een kaars. Geen zorgen: ik ben niet kaal, alleen licht getraumatiseerd. Zoals gewoonlijk vertrokken we veel te laat en waren we pas rond 3 uur in centrum Gent waar we dan nog 2 uur lang op café gezeten hebben.

Op Nieuwjaarsdag was het uitslapen en kateren. Een deel van mijn gasten bleef slapen dus had mijn mama drie pakken pannenkoeken gekocht. Helaas werden er niet veel pannenkoeken gegeten, de mannen hadden namelijk om 5 uur ’s nachts een boefke gedaan en frieten gegeten!

 

Floriane

nyeCollage

Call me crazy, maar ik vind Oudejaarsavond echt totaal overrated! Ik ben vroeger nog uit geweest, maar nu ik al een dagje ouder ben, voel ik me al doodop om middernacht! Daarnaast heb ik een ontzettend druk examenrooster en feesten zag ik dus echt niet zitten. Als kers op de taart had ik donderdag superveel migraine, waardoor ik de helft van de tijd ziek in bed lag. Voor NYE bleef ik dus gezellig thuis met mijn ouders. We aten fondue, genoten van een lekker stukje versgemaakte tiramisu (no need to argue, die van mijn momma is de lekkerste ter wereld) en keken naar Mary Poppins! Ik had ongetwijfeld de leukste outfit van ons allemaal aan, nl. mijn leuke Mickey & Minnie Mouse pyjama! Ohja, mijn papa had een roosje gekocht voor me, superlief toch?

Nieuwjaarsdag bracht ik door met mijn handboek Economie. Dolle pret! Gelukkig sloot ik de avond af door samen met mama en broer lekkere Belgische schuimwijn te drinken (Papa moest helaas werken)!

 

Layla

PicMonkey Collagelayla

Op Oudejaarsavond had ik het geluk rustig mijn voetjes onder tafel te mogen schuiven bij een geweldige gastvrouw (én -heer!). ‘Rustig’ is misschien niet het juiste woord om mijn zwijnvriendjes en -vriendinnetjes te omschrijven, want de buren zullen het geweten hebben. We trokken lotjes en kochten cadeautjes. Er werden zelfs nieuwjaarsbrieven voorgelezen, jawel (ik bleek natuurlijk de braafste geweest te zijn afgelopen jaar). Na 12 uur trokken we naar een feestje in Deinze, dat ook dik in orde was.

Op Nieuwjaarsdag moest ik toch even bekomen. In de namiddag werden we alweer verwacht bij familie. Dankzij de ‘memetaart’, veel koffie en goed gezelschap was ik er al gauw weer bovenop.

Hanne

collage nieuwjaar

Normaalgezien ben ik niet voor dat nieuwjaarsgedoe. Ik ga niet zo heel graag uit op nieuwjaar (teveel drama) en vind het best gezellig om gewoon met mijn lief films te kijken en hapjes te eten tot we niet meer kunnen.

Dit jaar deden we het echter anders en gingen we toch uit. Op Oudejaarsavond was ik, net zoals Flo, gastvrouw. De vrienden van Jonas zouden bij ons komen eten om daarna uit te gaan in Gent. Iedereen zorgde wel voor iets, waardoor ik eigenlijk een heel rustige en relaxte Oudejaarsavond had! We begonnen met lekkere hapjes, daarna volgden soep en scampi diabolique als voorgerecht en als hoofdgerecht aten we -je raadt het al- gourmet. Het eten was erg geslaagd en de opkuis was snel gedaan (altijd fijn). Omdat we daarna in Gent zouden uitgaan en Nevele nu eenmaal niet zo makkelijk te bereiken is, kwam de taxi ons om elf uur ophalen. Aangezien we met acht waren en daardoor niet in een ‘gewone’ taxi pasten, kwam een minibusje ons ophalen. Hilariteit alom, ik voelde me precies alsof ik op schoolreis zou gaan. Het dessert, een lekker stuk taart, en het ‘indrinken’ hielden we voor op het kot van de jongens. Rond een uur of twee vertrokken we richting ‘Pop Life’ dat plaatsvond in de Vooruit.  Uiteindelijk was het feestje best leuk, maar wel vrij duur (zowel de inkom als de drankjes) en misschien niet echt de moeite… Een paar uurtjes later hadden we er genoeg van, en gingen we -duh- slapen.

Nieuwjaarsdag was weer een drukke dag vol familiefeestjes. Eerst lekker uitslapen, en vanaf de namiddag hadden we nog 3 ‘stops’ bij familie. Een leuke dag, maar wat was ik blij toen ik mijn bedje terugzag!

SoG wenst je een crazy 2016 waarin al je dromen mogen uitkomen!

Kusjes SoG

Share: