De 52e WoW is er nog eens eentje van mij, long time no see! Deze week was natuurlijk een extra leuke week, dankzij het verlengd weekend. Om dat te vieren trokken mijn vriend en ik erop uit en deden we een klein tripje naar het ijskoude maar mooie Budapest. Ik neem jullie graag mee naar het Parijs van Oost-Europa en vertel natuurlijk ook wat meer over de rest van mijn week 😉

Woensdag was een drukke dag. We stonden erg vroeg op om op tijd op het werk te zijn, want ’s avonds was het zover: we vertrokken naar Budapest! We hadden een extra dagje vakantie genomen op donderdag zodat we optimaal van het verlengde weekend konden genieten. We namen, na een dagje werken, de vlucht van 21 uur naar Budapest vanaf Charleroi. Dat ging niet zonder slag of stoot, want de gebruikelijke file op de Brusselse Ring gooide roet in het eten. Tot overmaat van ramp vonden we ook onze vooraf geboekte parking niet, en misten we bijna onze vlucht. Help! Gelukkig kwam alles nog goed en konden we nog net op tijd inchecken.

img_4105

Een dagje werken & content managen

 

We vlogen met WizzAir, een Hongaarse low-fare luchtvaarmaatschappij die vooral naar steden in Oost-Europa vliegt. Basic en weinig beenruimte, maar over een retourtje voor 25 euro ga ik niet klagen. Dan trek ik mijn benen wel een uurtje in ;).

img_4131

 

Eens aangekomen op onze bestemming was het al vrij laat, daarom namen we de taxi in plaats van het openbaar vervoer naar onze AirBnB. Die bleek trouwens een schot in de roos: erg charmant, mooi en modern ingericht, super centraal gelegen (zo goed als naast het metrostation!) en helemaal ‘van ons’. Snel onze mooi opgemaakte bedjes in, want op donderdag zouden we de stad gaan verkennen.

 

img_4146

 

Donderdag besloten we de dag te starten met een wandeling door de stad. We waren beiden enkele jaren geleden al een paar dagen in Budapest na het bekende Balaton-festival en hadden dus wel al een aantal bezienswaardigheden gezien. We liepen vanaf ons appartementje in Pest naar de Donau, bezochten het Parlement en gingen daarna naar ‘Castle Hill’ in Buda. Voor wie het nog niet weet: Budapest bestaat eigenlijk uit twee delen, Buda en Pest. Pest zou je het nieuwere, modernere deel kunnen noemen terwijl de oude bezienswaardigheden eerder in Buda liggen. Daar wandelden we langs het Vissersbastion (een aanrader!) en sloten we af met koffie in het oudste koffiehuis van Budapest, Gerbeaud. Een beetje overrated (en overpriced, most definitely) maar ach, we zijn op vakantie ;).

Processed with VSCO with g3 preset

Hier sliepen we! 😉

 

img_4174

 

’s Avonds aten we in een restaurantje dat ons was aangeraden door familie. Het werd Italiaans, want dat smaakt altijd. Ik had zin in vis en nam een lekker stuk zalm met gegrilde groentjes, Jonas ging voor een reuzenpizza. We sloten de avond af met een aflevering van één van onze nieuwe favoriete series: Westland. Meer daarover in mijn volgende Sharing Sunday!

Op vrijdag startten we de dag met een heel toffe activiteit, we speelden een Escape Game. Daarbij word je opgesloten in een kamer en moet je je door middel van verschillende raadsels proberen vrijspelen. En we haalden het! Joepie!
Absoluut een aanrader, zeker als het buiten regenachtig en koud is. Je kan in Budapest verschillende Escape Games spelen, wij kozen voor het ‘Medieval’-spel bij de organisatie Trapped. Het spel kan gespeeld worden met 2-4 personen en kost 40€ voor een uurtje.

img_4193

’s Middags probeerden we een toffe hummusbar uit, en dat viel in de smaak. Daarna even terug naar ons appartementje, want we gingen in de vooravond nog naar de bekende Széchenythermen. Heerlijk om in dat lekker warme buitenbad te dobberen terwijl het buiten superkoud is. Dit vind ik echt een must-do voor iedereen die naar Budapest gaat, zowel in de zomer als in de winter!

img_4196

 

Zaterdag was meteen al onze laatste dag in Budapest, want ’s avonds vertrokken we alweer terug naar huis. We bezochten onder andere de dierentuin en deden nog een mooie wandeling door de stad. We aten taco’s in een schattige taqueria en vertrokken met het openbaar vervoer terug naar de luchthaven. Bye bye Budapest!

15126211_10154771818344275_1767018873_o

14975896_10154771818264275_423341568_o

Eigenlijk was het wel fijn om op zondag nog een dagje ‘gewoon’ thuis te zijn voor onze werkweek weer begon. Hier even geen foto’s van, want we deden saaie dingen (wassen, opruimen en poetsen) maar gingen onder andere ook een lekker stukje taart eten bij mijn ouders.

Maandag werkte ik bij Veritas in Kontich, en dat betekent vroeg opstaan. Nu het zo snel avond wordt, sta ik altijd in het donker in de file, niet zo fijn dus. Gelukkig had ik iets om naar uit te kijken, want ’s avonds maakten we taco’s klaar. Weer taco’s? Jep, alweer taco’s. Dat word ik echt nooit beu.
Heb je er ook zin in gekregen? Hier kan je mijn recept terugvinden.

DSC_0133bew

Op dinsdag probeerde ik, naast dit blogje te typen, ook wat voor school te werken. Ik liet ook mijn gelnagellak bijwerken en koos voor een klassieke, rode kleur. Classy, toch?

Processed with VSCO with hb1 preset

Woensdag hadden alle SoG’ers een superdrukke dag voor de boeg, want een aantal persbureaus in Antwerpen organiseren pressdays! We had so much fun :). Maar meer daarover in de volgende WoW van Flo ;).

Hoe zag jullie week eruit? Genoot je ook van het extra lange weekend?

Xx

Hanne

 

Share:
Hanne
Written by Hanne
Hoi! Ik ben Hanne. Catlover - dansgrage levensgenieter - foodie.