Hi iedereen!
Woensdag betekent niet alleen de helft van de werkweek, maar ook een weekoverzicht van een van ons. Ik neem je terug mee naar Antwerpen voor een ‘gemiddeld’ weekje: werken voor school, naar de les gaan, op tijd ontspannen, en véél koffie.
Vorige week woensdag sleurde ik mezelf uit bed met als motivatie mezelf een koffie van Kaffeenini te trakteren. Ik krijg mijn koffiezet op kot niet volledig ontkalkt, dus is dit een welgekomen afwisseling. ’s Middags ging ik groepswerken bij Coffeelabs, een fijne plek om even te vergaderen en het nuttige aan het aangename (oeps: alweer koffie) te koppelen. Het gerechtje rechts eet ik de laatste tijd veel als avondmaal of lunch: een italiaanse pistolet met feta, tomaatjes, een hoop kruiden en rucola. Snel en gezond (denk ik).
Met enkele koelkastrestjes toverde ik donderdagmiddag nog even deze pasta op tafel. De saus maakte ik van tomatenpulp, mascarpone, gedroogde oregano, pikante sambal, cayennepeper, peper en zout. De pasta die ik gebruik is volkoren spirelli. Op het einde nog even afwerken met verse tomaatjes, basilicum en parmezaanse kaas, en klaar!
Goed dat ik de koelkastrestjes kon opgebruiken, want donderdagavond vertrok ik naar huis. Ervoor sprong ik nog rap eens binnen bij & Other Stories, waar je nu een pop-up vind van Bloomon! Fijn om de bloemen waarvoor ik zo veel publiciteit zie, ook eens in het echt te bewonderen. Ook langs Lush passeerde ik nog eens om er wat verwennerij voor het weekend te shoppen.
Vrijdag kon het weekend dus al beginnen, maar ’s ochtend kreeg ik niet zo’n fijn nieuws te verwerken. Om dat even door te spoelen, trakteerden Frederik en ik onszelf op een lunch bij Sapporo in Latem. Sushi à volonté voor zo’n 17 euro, yes please! We besloten er meteen een heel relaxed dagje van te maken, waarbij deze pinguin uit de kerstcollectie van Lush zeker bij geholpen heeft. Verder probeerde ik wat te werken voor school, maar ik lag alweer snel geveld in de zetel, gelukkig met een goed boek en mijn geweldige e-reader van Kobo.
Zaterdag begon zoals een zaterdagochtend hoort te zijn: met enkele goede weekendmagazines en een lekker ontbijtje. ’s Namiddags trokken we even de stad in om wat boodschappen. ’s Avonds sprak ik met enkele vrienden af om naar Frederik z’n voetbal te gaan kijken. Even de gedachten verzetten en zoals het als voetbalvrouw dan hoort, focus 100% op de match. Ze deden het weer super en konden zelf een puntje meepakken vanop het veld van de klassementsleider. Feest!
Zondag deed ik… Euh, bitter weinig. In ieder geval gingen we ’s avonds frietjes eten om het weekend af te sluiten! ’s avonds treinde ik nog naar Antwerpen.
Maandag ging een nieuwe week van start en ik besloot er maar eens goed in te vliegen. Veel spannends gebeurde er dus niet, wel ging ik naar de les, deed ik boodschappen, werkte ik voor school en kookte ik ’s avonds m’n potje.
Dinsdag startte ik de dag met m’n lievelingsontbijtje van het moment: kiwi, yoghurt, granola en extra zwarte chocolade. Zonder twijfel was er ook koffie, maar da’s niet nieuw.
’s Avonds stond er – zoals mijn mama het zou zeggen – luiewijvenkost op het menu: lasagne van de traiteur. Nu de blok en examens dichterbij komen, is knallen voor school én energie steken in koken en de afwas doen, geen werkende combinatie. Dus doen we het maar zo. Maar ik zou mezelf niet zijn, mocht ik er niet nog een heleboel kruiden tegenaan gooien en de boel nog wat versieren met verse kerstomaatjes.
Zo, dat was het alweer wat mijn weekoverzicht betreft. Zoals ik zei, niet veel spannends, right? Maar zonder volgepropte agenda mag het ook wel eens. Dit zou ongeveer de beste benadering van een gemiddelde week voor mij moeten zijn, het leven zoals het is, dus.
Vanavond ga ik koken met een vriendinnetje, en morgenavond alweer naar huis. Dit weekend plan ik lekker veel tijd door te brengen met mijn lieve familie en vriend én een beetje te knallen voor school.
Hoe ging jouw week tot zover? Al plannen aan het maken voor het weekend? Let us know!
x Layla
Leave a Comment