Hi iedereen!

Aan het begin van dit weekoverzichtje geniet ik nog met volle teugen van de paasvakantie. Maar begin deze week was het dan toch gedaan met de pret. Ik trok terug naar Antwerpen en na een welverdiende rust moest ik er alweer dubbel en dik invliegen. Vandaar dat deze WoW terug iets later komt. Voor de rest krijg je in deze WoW wat je ondertussen al verwacht van mij: een fooddagboek, haha! Kijk gerust even mee 🙂

En wat food betreft, begint deze WoW met een absoluut hoogtepunt. Ik ben DOL op sushi en het is dan ook een schande dat ik niet eerder langs ging bij Yammi Yammi in Gent. Maar donderdagmiddag was het eindelijk zo ver! Goede sushi voor a volonté voor 15,75 euro (’s middags, incl 10% studentenkorting), need I say more?

 

Met ons buikje vol, trokken we nog even de stad in. En wat was ik content om nog eens in Gent te zijn! Mijn lieve vriendinnetjes namen me er de dinsdag ervoor ook al mee naartoe, als een verrassing (te schattig, ik weet het) voor mijn verjaardag. En ook donderdag maakte ik er nog een wandeling met mijn vriend. We gingen onder andere langs in het Oude Postgebouw, naar de Men at Work, op zoek naar een jas voor meneer. Erna dronken we ook nog koffie bij Het Paard Van Troje, want met mij kun je geen stad intrekken zonder in een koffiebar te stranden (sorry aan alle slachtoffers). ’s Avonds ging ik nog met vriendinnen op café in hometown Deinze.

Vrijdag vond ik dat het nog eens tijd was voor taco’s. Receptje nodig? Bij Shades of Ghent hebben we wel raad! Ik koos voor een iets eenvoudigere versie dan Hanne en verving de pulled porc door varkenshoarma. ’s Avonds sprak ik opnieuw af met vriendinnen, deze keer om te gaan bowlen. All credits gaan naar Jozefien voor het fotograferen van mijn (niet-bestaande) bowlskills.

Wie dacht dat ik de foodheaven deze week ondertussen al bereikt had, heeft het serieus mis. Want ik durf wel zeggen dat zaterdag een minidroom in vervulling ging. Als grote fan van het programma mijn Pop-uprestaurant wil ik al erg lang in een van de pop-ups gaan eten. Maar op een of andere manier slaagde ik er altijd in om niét achter mijn computer te zitten op het moment dat er gereserveerd moest worden. Dankzij een vriendin is het nu eindelijk toch gelukt om langs te gaan bij een van de pop-ups, Meat en Griet in Blankenberge! (Dank u Charlotte!)

Het concept is duidelijk: surf en turf, ofte: vlees en vis. En jee, wat is dat meegevallen! ik vond alles erg lekker. Na een cocktail en enkele amuses, had ik als voorgerecht de kalfscarpaccio met paling, als hoofdgerecht de open lasagne met kalfswangetjes en langoustine en als dessert ananas en witte chocolade. Voor mij mogen ze gerust het hele boeltje winnen, want ik vond het fantastisch!

Als afsluiter gingen we met de crew op de foto. Fangirl over here!

Op zondag maakte ik geen foto’s. Misschien had ik een foodcoma, misschien was ik lui, en heel misschien was ik voor school aan het werken. (Nee, twee weken paasvakantie waren niet voldoende om ook maar een beetje op schema te geraken met schoolwerk.)

Maandagochtend trokken mijn vriend en ik naar Antwerpen. Ik kuiste mijn kot wat op om erna een grote wandeling door de stad te maken. Uiteindelijk belandden we bij Nata Lisboa, waar ik (uiteraard) een koffie dronk en Frederik (uiteraard) voor bier ging. En daarbij hoorden ook de beroemde Portugese pastei de nata! Voor wat uitleg over deze lekkernij en meer Portugese vibes moet je bij Wendy zijn.


Dinsdag maakten Frederik en ik soep voor zowat de rest van de week. Dankzij de ferme hoeveelheid cayennepeper, sambal en pikante chorizo doopten we het tot een ‘duivelse’ groentensoep. Wie wil een recept? 

Zo, dat was het! Veel food, right? Hopelijk vonden jullie ‘m fijn om te lezen.

Tot de volgende!

x Layla

Share:
Layla
Written by Layla
Hi! Sinds kort huur ik samen met mijn vriend ons eerste appartementje, in het schone Gent! Vandaar pendel ik naar Antwerpen, waar ik een master volg. Verder ben ik gefascineerd door tekst op alle manieren, kritisch en nieuwsgierig. In combinatie met koffie, taart of sushi minder kwetsbaar. - Layla