Afgelopen week was werken, werken, werken. Én ik ging op citytrip naar een van mijn favoriete steden… Ook om te werken. Maar gelukkig ook om heel hard te genieten, samen met mijn lieve zus, Soraya. Benieuwd? Hier komt ie!

WOW #7 selectie1

Woensdagochtend begon zoals vele ochtenden… Mailtjes checken, beetje plannen, kleine to do’s afvinken,… en dit keer ook een cityripje plannen! Lekker relaxed, in pyjamabroek en met een koffietje erbij. Helaas was het al gauw gedaan met de pret. Telenet kwam net deze week, in de herfstvakantie dus, sleutelen aan het internet. Toptiming als je het mij vraagt. Ik verstuurde dan ook de snap rechts… Via 3G weliswaar. Great.

24-12231227_10208339703396087_2001385005_n

Dat ik moest vluchten, was dan weer geen drama. Ik trok met een vriendinnetje naar de Backstaybar in Gent. Als student kan je er spaghetti en lasagne eten voor 6 euro. Een echte aanrader. We planden om wat te groepswerken, maar uiteindelijk werd het een tetterpartij. Ach ja.

3-WOW #7 selectie3

Woensdagavond had ik een onverwachte mini-date met mijn vriend. Ik wou iets gaan drinken, hij voetbal kijken, dus trokken we naar een café/tapasbar waar ze ook het voetbal uitzonden: Chloé’s in Deinze. Mooie compromis als je het mij vraagt. We keken er naar de match Gent-Valencia. Superplezant: in de pauze kreeg iedereen een blauwe mini-cocktail ‘op de goede afloop’. En ja, het liep goed af ook!

WOW #7 selectie2

Donderdag ging ik dan weer werken voor school bij mijn vriend, want het internet lag nog steeds volledig plat. Wat een tijdverlies, telkens al mijn spullen pakken en met mijn fiets naar de andere kant van Deinze. Maar goed, zo was het toch ook weer opgelost. Mijn namiddag kon ik onverwachts invullen met heel wat lekkers. Hehe. Altijd fijn om samen met mama koffie (of koffie verwend in dit geval, hoho) te gaan drinken.

31-12242234_10208339698515965_87618940_n

’s Avonds, toen er weer internet was, maakte ik foto’s en schreef ik nog rap-rap een blogpostje dat de volgende dag online moest. Al gelezen? 😀

32-12231274_10208339698035953_626789121_n

Juhj, vrijdag kwam de Zalandoman. AAAAH! Ik bestelde drie kleedjes en ben er very happy mee.

4-WOW #7 selectie4

’s Avonds een -wel geplande- date! We aperitiefden bij Het Spijker en aten bij de Wok Away in Gent. Absoluut een van onze favorieten, YUM. Met een bon uit de guidogids kreeg ik een gratis home made lemonade. Ik koos er eentje met appel en citroen. Best lekker, maar misschien iets te flets.

01-DSC_0016

Daarna gingen we kijken naar Son of Saul in de Sphinx cinema op de Korenmarkt en nam ik nog enkele foto’s van the beautiful city <3. Thuis raapte ik ’s avonds laat nog rap wat spullen bij elkaar. De volgende ochtend om 8u stond namelijk ons vertrek gepland!

35-12226592_10208339697195932_27652207_n

En de reis ging naar… Amsterdam. Jaaaaa! Fietsen in de auto en hup, weg waren we voor twee dagen interviews en observatie voor mijn bachelorproef, maar ook voor twee dagen genieten van veel lekker eten en drinken.

16-DSC_0063

Een eerste -en meteen ook het belangrijkste- interview namen we af in de Berenstraat 24. We parkeerden de auto in de stad en betaalden 5 euro voor een uurtje (echt waar). Na het interview parkeerden we gratis buiten de stad (tip: Diemen Zuid), laadden we de fietsen uit en zetten onze tocht zo verder. Dat stond al meteen gelijk aan een fijn fietstochtje door gezellige parkjes.

WOW #7 selectie3

’s Middags genoten we van heerlijke toasts als lunch bij 100&1. Ik koos iets met pikante kip en Soraya iets met kip en avocado. Er kwamen ook takken uit Soraya’s thee, haha. We kwamen er meteen ook een geweldige quote tegen die helemaal bij ons past. We love to eat, dat zal je nog wel merken in deze post, of misschien wist je dat ondertussen al van mij. De foto rechts boven zit ertussen omdat ik belachelijk lang heb gedacht dat het mijn zus was die op de foto stond. Normaal gezien zie ik niet dat we op elkaar lijken, maar hier écht wel! Verder duiden Nederlanders op een grappige manier de weg naar het toilet aan, vonden we.

WOW #7 selectie4

In de namiddag bezochten we onder andere de Albert Cuypmarkt. Daar was ik een andere keer -tijdens een nog kortere citytrip- ook al geweest. Ik vind het er zo gezellig! Je vindt er kraampjes met schoenen, tassen, stoffen,… aan lage prijzen. En ook stroopwafels én ‘Vlaamse friet’, haha.

WOW #7 Layla
WOW #7 selectie5

We zetten de avond in met fancy cocktails bij Vesper. Super plezante plek. De bar zelf is super cosy, het personeel is super vriendelijk en het hele plaatje klopt. Daar zochten we meteen ook naar een restaurant om te dineren. Uiteindelijk kozen we voor pasta in de Spaghetteria. Soraya was erg te spreken over haar pasta vongole, maar ik vond de saus van mijn pasta met scampi wat ‘flauwkes’.

We konden overnachten bij een vriendin van Soraya, in ‘De Baarsjes’. Dat viel weer mee voor de portemonnee. Wat helemaal geweldig was, is dat diezelfde vriendin ons op de guestlist kon zetten van de Museumnacht in het Stedelijk Museum van Amsterdam. Nu ben ik niet echt een cultuurmens en ik zal het ook niet meteen worden. Toch vond ik het een heel fijne avond. We wandelden eerst even de ZERO tentoonstelling door. Daarna volgde ik twee masterclasses over pionieren, wat me best interesseert. Verder liep er ook een heel interessante tentoonstelling over de geschiedenis van de typografie, wat meteen ook heel relevant was voor onze opleiding. Zo zie je rechts een advertentie anno 1930, heel fascinerend vind ik dat.

2-WOW #7 selectie2

Verder bezochten we het hele weekend door retailconcepten die relevant zijn voor mijn bachelorproef. In het heel kort gaat die over vaste locaties die ruimte geven aan verschillende (startende) ondernemers die elkaar aanvullen of afwisselen.

WOW #7 Layla1

Nog enkele sfeerbeeldjes om het hoofdstukje Amsterdam in deze post af te sluiten. Zondagavond reden we op ons gemakje naar Deinze. Hopelijk hebben jullie wat gehad aan de citytrip-tips!

WOW #7 selectie6

Vraag me niet waar ik de energie haalde, maar maandagochtend bakte ik havermoutpannenkoeken. Ik was dan ook duidelijk erg in de war want toen ik bijna in Gent was, had ik door dat ik een uur te vroeg op de trein was gestapt. Helemaal efficiënt van mezelf, in deze tijden van totale drukte. Ik volgde een les die vrij tijdverspillend aanvoelde. Daarna vergaderden we voor groepswerk van content- en accountmanagement. 

WOW #7 selectie7

’s Avonds waren we redelijk braindead. Een erg goede remedie daarvoor was Seli’s Noodlebar. Mij heeft het in ieder geval enorm gesmaakt! Wil je meer lezen, houd dan zeker de blog in de gaten, want Hanne schrijft hier binnenkort een stukje over. O ja, de twee spookjes op de achtergrond, rechts, zijn Celine en Flo!

12244104_10208344508316207_1808815853_n

Dinsdagvoormiddag ging ik naar een erg interessante spreker over creativiteit bij copywriting. Funny: in het midden van de les stonden we ineens allemaal samen een Sinterklaasliedje te zingen. Echt waar. ’s Avonds ging ik babysitten. Eens de kindjes in bed zitten, eist Bert de hond alle aandacht op. Schattig!

WOW #7 Layla3

Vandaag bezochten we dan weer deze cutie én kreeg ik van mijn papa mijn droomauto! … in miniatuurformaat.

Wat een drukke week was me dat! Op sommige momenten weet ik echt niet waar eerst te kijken. Gelukkig ben ik enorm graag bezig met alles wat ik doe: bloggen, mijn studentenjobje, het onderwerp van mijn bachelorproef… Dus het is allemaal heel goed te relativeren!

Planden jullie ook een uitje in de herfstvakantie, of werd alle tijd opgeslokt door schoolwerk? En vinden jullie het ook zo fijn om kijkjes te nemen in het leven van random personen? Wij van Shades of Ghent wel, in ieder geval!

x Layla

Share:
Layla
Written by Layla
Hi! Sinds kort huur ik samen met mijn vriend ons eerste appartementje, in het schone Gent! Vandaar pendel ik naar Antwerpen, waar ik een master volg. Verder ben ik gefascineerd door tekst op alle manieren, kritisch en nieuwsgierig. In combinatie met koffie, taart of sushi minder kwetsbaar. - Layla