Hi all! Een beetje sneller dan verwacht een nieuw weekoverzicht van mij, dat komt omdat er afgelopen week een heleboel leuke dingen op het programma stonden. Een weekendje Marseille, Gentse Feesten en een leuke vriendinnendate met de meisjes van SoG, ik genoot. Al eindigde de week nogal in mineur…

Donderdag

Mijn weekoverzicht start heel vroeg op donderdagochtend. Layla en ik waren door NMBS uitgenodigd om de Interrail pass uit te proberen, een treinpas waarmee je heel Europa kan rondreizen voor een vaste prijs. Je kiest je aantal reisdagen binnen een periode (bijvoorbeeld 15 dagen binnen een maand) en kan dan onbeperkt rondreizen met de trein. Echt een héél interessante formule, vooral wie wat langer op vakantie wil gaan en houdt van rondtrekken. Maar meer daarover in een aparte blogpost!

We besloten met de TGV naar Marseille te gaan, en vertrokken ’s ochtends erg vroeg naar Rijsel. We mochten eersteklas reizen en stonden een uurtje of 5 later in het zonnige Zuid-Frankrijk. Het hotel waar we sliepen, Mama Shelter Marseille, was prima. Vrij kleine kamers maar überhip en netjes.

De eerste dag maakten we ineens een mooie wandeling langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Marseille. Met Layla’s nieuwe Fitbit waren we niet te stoppen 😉

Vrijdag

Op vrijdag, de tweede dag van onze minitrip, bezochten we de mooie Calanques tussen Marseille en Cassis. We bereidden ons voor op de tocht met een lekker hotelontbijt (aren’t they the best?) en namen de bus naar het Parc National des Calanques. We wisten dat het een behoorlijke hike zou worden, maar ik schrok toch toen ik zag hoe hoog de berg was die we op moesten. Maar boy, was dat het waard. We werden getrakteerd op prachtige uitzichten en beloond met een heerlijke duik in een turquoise blauwe zee.

Op de terugweg konden we een lift versieren (yes!) en hoefden we dus niet het hele eind terug te lopen. Score!

’s Avonds maakten we wat foto’s voor een OOTD die er binnenkort aankomt en genoten we van aperitieven en lekker eten.

Zaterdag

Zaterdag was onze derde en meteen ook laatste dag in Marseille. We wilden graag een dagje naar het strand, maar toevallig passeerde de Tour De France die dag in Marseille. Gevolg: veel straten afgesloten en het openbaar vervoer was helemaal omgegooid. Change of plans dus, daarom gingen we van terrasje naar terrasje en namen we ook een kijkje bij de Tour.

Om 17u namen we de trein terug naar Rijsel. De terugweg met veel regen en zelfs wat storm was niet veelbelovend. Gelukkig hebben we er weinig last van gehad, en eens terug in België heb ik geen regen meer gezien.

Ik was best moe van de reis, maar had toch nog zin om een laatste keer naar de Gentse Feesten te gaan. Het werd behoorlijk laat maar ik had een erg leuke avond. Een wazig sfeerbeeldje hieronder 😉

Zondag

Zondag sliepen we heerlijk lang uit en deden we de rest van de dag eigenlijk niks. Heerlijk, haha!

Maandag

Ik was in Marseille begonnen in het nieuwe boek ‘Goede Dochters’ van Karin Slaughter en las het op maandag uit. Best wel een aanrader, maar zeker niet haar beste boek. Ik hou van ‘vrouwelijke‘ thrillers zoals die van Karin Slaughter en Saskia Noort en lees ze vaak in één ruk uit. Heb jij nog tips voor me?

’s Avonds hadden we een kleine meeting voor Shades of Ghent, en bestelden we lekkers bij Deliveroo. Ik had niet zoveel zin in pasta en bestelde daarom mijn nieuwe favoriete pizza ‘Little Red Courgette’ bij Otomat. Als dessert deelden we uiteraard ook de pizza met Nutella. Yum!

’s Avonds sloeg het noodlot toe (oké, da’s misschien een beetje overdreven) en viel ik van de trap. Ik verstuikte mijn enkel en ben sindsdien weinig mobiel. Pijnstillers en een goed verband helpen gelukkig, maar ik kon de rest van de week niet echt meer iets doen. Meteen het einde van mijn weekoverzichtje dus!

Hoe was jouw week? Hopelijk heb je ervan genoten!

Xx

Hanne

 

Share:
Hanne
Written by Hanne
Hoi! Ik ben Hanne. Catlover - dansgrage levensgenieter - foodie.