Hi iedereen!

Deze WoW zou je kunnen opsplitsen in twee delen: het eerste deel van de week ging ik op een superfijne en ontspannende citytrip en het tweede deel… was iets minder exciting. Nu ja, lees vooral verder!

Wat woensdag tot vrijdag betreft neem ik je mee naar pretty pretty Amsterdam. Ik ging er heen met twee vriendinnen en ook al was het al niet meer mijn eerste keer, ik blijf het geweldig vinden om er te zijn. Lekker eten, fijne terrasjes doen, nieuwe plekjes ontdekken, straatje in, straatje uit…

Woensdag

De eerste dag was vooral gevuld met onderweg zijn, ons rustig settelen, wandelen en heerlijk bijkletsen. Mood? Good to be back! In een van mijn lievelingssteden en met twee toppers van vriendinnen!

Donderdag

Donderdag volgden we opnieuw enkele wandelingen uit het boekje 100% Amsterdam. Doelloos kuieren kan fijn zijn, maar wanneer je helemaal nergens uitkomt of achteraf beseft dat je vanalles net gemist hebt, is de pret er ook wel weer af. Erg leuk om te doen dus, en zo denkt m’n Fitbit er ook over! Verder bezochten we ook het woonbootmuseum en maakten we een boottocht op de grachten.

Vrijdag

Vrijdag vertoefden we vooral in de buurt van de Negen Straatjes en het Museumplein. En natuurlijk gingen we niet naar huis zonder enkele souvenirs: stroopwafels en kaas (what else?). Die kochten we dan weer op de gekke maar o zo gezellige Albert Cuypmarkt.

Zo waren we alweer aan het einde van ons uitje, maar ik heb er enorm van genoten! Voor de oplettende lezer van mijn WoW’s én blogposts in het algemeen ontbreekt natuurlijk één ding: food! Uiteraard zijn de nieuwste en plezantste eetplekjes het eerste wat ik opzoek ter voorbereiding van een citytrip of reis. We zochten en vonden dan ook heel wat leuke brunch- apero- en dinnerplekjes, die ik misschien binnenkort voor jullie op een rijtje zet.

En een special thanks voor deze twee fantastische miekes <3

Zaterdag

De rest van mijn WoW is helaas back to reality… Ik heb deze zomer mijn eerste tweede zit ooit en ik heb ‘m meteen niet mals gemaakt. Drie examens van elk zes studiepunten, die alle drie in dezelfde week vallen… In combinatie met een laag concentratievermogen bezorgt dat mij toch wel de nodige stress. Gelukkig zorgt mama zoals elke examenperiode voor leven op mijn bureau met schattige bloemetjes.

Zondag

Zondag kneep ik er toch even tussenuit door naar een thuismatch van de voetbal van m’n vriend te gaan kijken. “Die van mij” mocht er een penalty in knallen, maar het mocht niet baten: 1 – 2 was de eindstand. Na de voetbal besloten we nog frietjes te gaan eten, maar aangezien heel veel frituren gesloten waren, belandden we uiteindelijk in het toch wel chiquere Latem. Omdat we geen zin hadden om onze frietjes binnen op te eten, zochten we een plekje langs het water uit. Een mooi beeld moet dat geweest zijn, want daarvoor moesten we eerst voorbij de erg deftige restaurants, ik op sneakers, hij in training… Whoops.

 

Maandag

Maandag kroop ik achter mijn bureau in de hoop er heel wat pagina’s door te jagen, voorlopig zonder veel succes. De thee die je trouwens op de foto ziet, is er eentje met verse munt, gember, honing en citroen. Een gelijkaardig recept deelde ik al een hele tijd geleden!

Dinsdag

Dinsdag (en waarschijnlijk ook heel wat komende dagen) zag er eigenlijk hetzelfde uit als maandag. Met die afwisseling dat papa zichzelf overtrof met heerlijke paella! Met een glaasje rode wijn erbij waande ik me volledig terug in Malaga. Enfin ja, wat meer zonnestralen zouden het waarschijnlijk nog net iets beter maken.

En tussendoor: heerlijk ontspannen met Grey’s Anatomy én overschotjes paella.

 

Tot de volgende!

x Layla

 

Share:
Layla
Written by Layla
Hi! Sinds kort huur ik samen met mijn vriend ons eerste appartementje, in het schone Gent! Vandaar pendel ik naar Antwerpen, waar ik een master volg. Verder ben ik gefascineerd door tekst op alle manieren, kritisch en nieuwsgierig. In combinatie met koffie, taart of sushi minder kwetsbaar. - Layla