Hi there! De zomervakantie is ondertussen een goeie 3 weken bezig en in deze WoW lijst ik enkele highlights van de afgelopen weken op! Benieuwd?

 

Reisje naar Frankrijk

Op dinsdag 2 juli vertrokken mijn broer en ik naar Frankrijk om er enkele dagen op ons gemakje een beetje te genieten vooraleer het zomerseizoen aan de kust begon. Mama en papa gingen met een andere auto, omdat zij een dagje langer bleven. We gaan al jaren naar hetzelfde hotel en het ligt echt in the middle of nowhere, maar het is er zo gezellig en je hebt er helemaal geen zorgen! Onderweg maakten we een tussenstop in Luxemburg bij Dunkin Donuts, waar ik 6 donuts (om te delen!) kocht en een grote iced coffee, waar ik zelf wat Pure Via stevia aan toevoegde. Hoewel er zoveel kleurrijke donuts bestaan, is mijn favoriet toch nog steeds een glazed donut.

Mama en ik maakten een uitstapje naar Straatsburg omdat ik eens naar Sephora wilde. Voor de rest bestond de vakantie voor mij uit sporten, relaxen aan het zwembad, lekker eten en drinken & vooral genieten!

Ik moet nu wel eerlijk zijn. Ik voelde me nooit echt goed in een badpak. Maar sinds ik bezig ben met m’n weightloss journey, ben ik me nog bewuster van hoe ik eruit zie en zie ik mijn lichaam ook veranderen. Hierdoor voelde ik me momenteel echt op m’n ongemak. Hopelijk verdwijnt dat gevoel, samen met de kilo’s. Op reis besloot ik om te genieten met mate en mezelf niets te ontzeggen waar ik echt zin in had. Ik vind namelijk dat ik nog steeds het recht heb om net zoals iedereen te genieten van eten en ‘eten’ niet als een last en als iets slecht te zien.

 

Werken bij Le Chevalier

Zoals je wellicht al eens las, openden m’n ouders vorig jaar hun eigen restaurant op de Oostendse zeedijk. M’n broer werkt er al sinds dag 1, maar nu werk ik er ook voltijds. Voor even of voor altijd? Dat ben ik nog aan het uitzoeken! In elk geval namen we dus even verlof om op reis te gaan, maar eens we terug in ons Belgenlandje waren, gingen we weer aan de slag. Papa deed z’n mise en place in de keuken, terwijl wij in de zaal alles moesten voorbereiden. Servetten plooien, de bar aanvullen en alles proper poetsen, de zaal indekken,… noem maar op!

Donderdag 12 juli ging het restaurant opnieuw open. Ik nam alweer enkele foto’s van de nieuwste creaties gemaakt door ons briljante keukenteam. Ondertussen zit ons eerste vuurwerk op maandagavond erop en zaterdag kreeg ik al een leuk bezoekje van Louise en Toon, die gezellig met z’n tweetjes een weekendje in Oostende waren. Ik denk dat je daar nog een verslagje van mag verwachten 😉 , maar anyway, Louise nam echt een keimooie foto van m’n mama en ik in het restaurant. Danku, Louise! <3

 

Gentse Feesten

Zaterdag 14 juli sprak ik af met m’n beste en trouwste vriendin Cynthia om samen eens naar de Gentse Feesten te gaan. Dat was er in de afgelopen jaren niet van gekomen en we beslisten om er eens van te profiteren, nu we mekaar eens konden zien.

Veel alcohol zat er voor mij niet in, aangezien ik met de auto gekomen was. Toch zat de sfeer er goed in & ging dat roséwijntje te makkelijk binnen 😉 ! ’s Avonds bracht ik Cynthia terug naar het station en vertrok ik met de auto terug naar Oostende. Tot snel, mooi Gentje!

 

Eten & Drinken in Oostende

Ik geniet heel erg van m’n rust, maar ik geniet er nog meer van om samen met vrienden of familie een lekker hapje te gaan of gezellig een glas te gaan drinken.

Ik ging met het gezin lekker eten bij Ensorito op Mariakerke in Oostende. Ja, hier hebben we ook een Mariakerke 😉 We deelden een pizza als starter en als hoofdgerecht ging ik voor de penne all’arrabiata en ik ging zelfs nog voor een dessertje. Onder het motto: ‘we gaan niet elke dag uiteten hé!’.

Ik ging ook enkele keren naar Vines in Oostende. Dat is de wijnbar van mijn oom, tante en neef. Ik vind het zo’n leuke plek om op m’n gemakje te zitten met een glas Californische wijn of een heerlijke cocktail gemaakt door m’n neef Axel. Het is geen reuzegrote wijnbar en er zijn een aantal leuke elementen te vinden, zoals een schilderij die vroeger bij m’n grootouders thuis hing. Je kunt er zelfs genieten van een glas wijn terwijl je in m’n grootouders hun salonzeteltjes zit. Misschien is het de familiaire en nostalgische toets die het hem doet voor me, maar ik vind het ook gewoon leuk om locals te steunen die 100% achter hun product staan. Ohja, mijn favoriete drankje? Da’s Axel’s heerlijke Gin Fizz! Yum!

 

Filmpje hier, filmpje daar

Toen ik terug kwam van reis, ging ik ’s avonds solo kijken naar Adrift. Een hartverscheurend én waargebeurd verhaal die op zo’n respectvolle manier verteld wordt. Prachtig, zo aangrijpend! Snacks raad ik persoonlijk niet aan tijdens deze film, sommige zaken zijn nogal goor om aan te zien, just sayin‘ 😉

Samen met mijn mama ging ik naar Mamma Mia: Here We Go Again! kijken. Ik was vooraf een beetje sceptisch over deze film, omdat ik vond dat Mamma Mia! niet vroeg naar een tweede film. Ik ging ‘m toch bekijken en ja, het is een mooie film. Lily James zet echt een goeie prestatie neer als Donna, zeker als je je bedenkt welke schoenen ze moest vullen. De film heeft wel een iets triestere ondertoon dan de voorganger, waardoor er minder meezingers van Abba aan bod komen.

Ik ging verder ook nog naar Ant-Man and the Wasp kijken, samen met mijn broer. Hilarische Marvel-film! Ik moet toegeven dat ik de eerste film ervan nog niet had gezien, maar dat stoorde totaal niet! Als je van humor, spanning en Paul Rudd z’n droge humor houdt, is het zeker iets voor jou!

 

Heb jij momenteel ook vakantie of ben je (helaas) aan het werk tijdens dit prachtige weer?

xxx Floriane

 

 

 

 

 

 

Share:
Floriane
Written by Floriane
Hoi! Ik ben Floriane. Ik ben een Ostendaise die haar hart verloor aan Gent, Londen en Disneyland Parijs. Ik leef op koffie, lekker eten, goed gezelschap en goede boeken.