Disney

Hi there! Hoewel ik al sinds zondag terug ben uit Orlando, blijf ik met m’n hoofd in de sfeer van Disney World en de aangename temperatuur zitten. 25 graden in Orlando terwijl het hier sneeuwt en regent? Yes, please!

Lees zeker mijn Week on Wednesday verder, want je kunt mijn laatste dagen volgen in The Sunshine State. Was jij er zelf al eens?

Woensdag

Onze laatste dag in Walt Disney World!  Aangezien het er zo als thuis aanvoelde, viel het afscheid me vrij zwaar! Nadat we onze bagage hadden ingepakt, vertrokken we naar Epcot om er te ontbijten. Dat deden we bij Garden Grill. Daarna gingen we nog even naar Animal Kingdom om er een laatste souvenirtje te kopen, nog eens op Dinosaur te gaan en daarna namen we de monorail naar Magic Kingdom om er onze dag in stijl af te sluiten. Nadat we een laatste keer op ‘Journey under the sea’ van The Little Mermaid gingen, namen we afscheid van Walt Disney World, bij mij was er zelfs sprake van enkele traantjes.

Donderdag

We ontwaakten in het Hard Rock Hotel vlakbij Universal Studios.  We besloten naar Islands of Adventure te gaan. Mijn broer en ik hadden meteen een vreemde vibe toen we binnenkwamen in het park, het was er totaal niet gezellig. We gingen o.a. op The Hulk en Harry Potter: Forbidden Journey. Dat waren meteen ook de enige twee leuke attracties. Je merkt het al, ik was niet echt onder de indruk van Universal Studios.

Vrijdag

We trokken weg uit Orlando en maakten we een ritje van ongeveer een uur naar Cape Canaveral. Gaat er geen belletje bij je rinkelen? Bij mij eerst ook niet hoor, maar daar is dus het Kenny Space Center! Broer wilde dat heel graag eens bezoeken en hoewel ik zoiets zelf nooit zou kiezen, vond ik het echt heel interessant! We zagen o.a. de platformen waar de raketten vertrekken, maar ook waar ze geassembleerd worden. Het is echt een aanrader! ’s Avonds aten we een hapje in The Kitchen, een van de drie restaurants in het Hard Rock Hotel. Dat het gesmaakt heeft!

Zaterdag

Wat gaat de tijd snel! Alweer onze laatste dag in Orlando. We gaven het andere park van Universal nog een kans, en het zag er best veelbelovend uit toen we er binnenkwamen, maar al snel beseften we dat het park eigenlijk een hoopje lucht is, want er waren amper attracties. We bezochten wel Diagon Alley in de Wizarding World of Harry Potter, maar we kwamen van een teleurstellende reis terug. Het was er zo hectisch en het was pure geldklopperij. Heb je interesse in Harry Potter? Plan dan liever eens een reisje naar Londen en breng er een bezoekje aan The Harry Potter Studios. Dat is pas een onvergetelijke ervaring!

’s Avonds vertrokken we uit Orlando richting Dublin. Tot ziens, Orlando! Ik kom zeker nog een keertje terug!

Zondag

’s Morgens landden we in Dublin waar we nog 3 uurtjes moesten wachten op onze vlucht naar Zaventem. Mama en papa stonden ons al op te wachten en het was dus een blij weerzien! ’s Avonds gingen we nog een hapje eten in Oostende, waarna we nog even passeerden bij VINES, de nieuwe bar van m’n neef, in Oostende. Ik dronk er een heerlijke Cosmopolitan (boy knows how to make a drink, alright!) en kroop nadien onder de wol. Letterlijk, want ik ging bijna bevriezen. Ahja, ik bespaar je trouwens de foto’s van mijn kop nadat ik meer dan 24 uur wakker ben. You’re welcome!

Maandag & Dinsdag

zijn eerlijk gezegd niet de moeite om over uit te wijden. M’n dagen bestonden vooral uit jetlaggen. Slapen en uitzieken dus.

Gisteren was het eindelijk zover! Broer en ik gingen naar de nieuwste Star Wars film! We zagen het volledig zitten, maar helaas viel de film na een kwartier al uit. Na nog een kwartier werd de film gelukkig voortgezet. Foto’s nam ik daar niet, maar als compensatie kun je deze belachelijke GIF van ons aanschouwen. Enjoy!


Lees je graag meer over m’n avonturen in Orlando?

xxx Floriane

 

Share:
Floriane
Written by Floriane
Hoi! Ik ben Floriane. Ik ben een Ostendaise die haar hart verloor aan Gent, Londen en Disneyland Parijs. Ik leef op koffie, lekker eten, goed gezelschap en goede boeken.