Kerstmis is naast de geboorte van Jezus, een ontspanningsmoment tijdens de blokperiode.

Wil je weten hoe wij Kerst hebben gevierd? Lees even verder.

Floriane

KERSTCollage

Mijn mama’s grootste trots met Kerstmis is haar kerstboom! Ieder jaar opnieuw zoekt ze de leukste boom die ze dan ook prachtig versiert! Mijn opa woont sinds enkele maanden in een rusthuis en op kerstavonddag (hoe noem je 24 december eigenlijk????) gingen we met ons gezinnetje iets drinken bij opa. ’s Avonds kwam er familie eten en dat was reuzegezellig! Mijn ouders hadden een verrassing voorzien voor broer en mij. We gaan na mijn examens naar Disneyland Parijs en we verblijven in het Disneyland hotel! Voor een heuse Disneyfan als mezelf is dat echt Supercalifragilisticexpialidocious! Van mijn broer kreeg ik een Minnie Mouse horloge en een iPhone cover!

Bij het ontbijt op Kerstdag wachtte er ook nog een grote Minnie Mouse knuffel op me! Nog een cadeautje van broer!

Wendy

Kerst bij Wendy

Ik vierde kerstavond en Kerstdag bij familie van Bram, mijn lover. De hapjes die je hierboven ziet zijn getrokken op kerstavond. Superlekker en er was die avond zeker geen eten te kort, zoals altijd op zulke feestjes, too much foooood. Op kerstavond geven Bram en ik elkaars cadeautjes. Ik gaf hem een Bialetti koffiemaker, verse koffie van Or en Copperhead gin (FYI: zit in de mooiste fles EVER) en kruiden om ermee te combineren. Het was even stressen, want ik was bang dat hij het niet zou appreciëren. Maar hij was er echt blij mee! Ik kreeg van hem de allercoolste unicorn pantoffels en een witte Marshall koptelefoon. YAY.

Op Kerstdag aten we wafels en pannenkoeken bij Brams mama en speelde ik voor de eerste keer het spel ‘De grote Dalmuti’. Rechtsboven zie je mijn outfit die ik op Kerstdag aanhad, sorry voor dat bitchy gezicht. Deze keer was het niet opzettelijk, echt waar.

Louise

kertwowfinalDe feestdagen zijn echte lichtpuntjes tijdens de donkere blokperiode daarom keek ik bijzonder hard uit naar de kerstdagen. Kerstavond was zeer sfeervol en hartelijk. Ik zag die avond veel verrukkelijke hapjes en lekkere drankjes passeren (je zou voor minder van achter je bureau komen). Daarnaast was het hoofgerecht TOP en in kerstsfeer, zoals je kan zien op de foto (kerstboomkoekjes). Het eten kreeg van mij zonder twijfel een dikke tien & sfeer en gezelligheid uiteraard ook, zoals ze bij ‘komen eten’ zouden zeggen. Verder zat ik dit jaar, in vergelijking met andere jaren, echt in de kerstvibe…de kerstboom stond veel vroeger dan gewoonlijk (direct na de Sint), ik was er vroeg bij om cadeautjes te kopen en liet me helemaal gaan. Zelf kreeg ik ook ontzettend leuke cadeautjes!

Mijn outfit was vrij klassiek, een zwart kleedje, pumps en sprekende oorbellen… Ik was wel helemaal in het nieuw..maar toch moet ik toegeven dat ik later op de avond iets gemakkelijker heb aangetrokken 

Op kerstdag heb ik uitgeslapen en ’s avonds was ik weer aanwezig op een overheerlijk etentje!

Hanne

PicMonkey Collage

Mijn kerstavond en kerstdag? Vooral lekker eten, niet al te speciaal maar dat moet voor mij helemaal niet, en gezellig samenzijn zijn met familie. Aangezien die laatste niet zo graag op de foto staan, zit mijn deeltje van deze WOW propvol met food photos. Kerstavond vierden we bij ons thuis, mijn gezin kwam langs en bracht het eten mee. Mama had gezorgd voor heel veel hapjes, zodat we eigenlijk daarna niet veel honger meer hadden. Een hapje gourmet kon er toch nog wel bij, en ’s avonds zijn we zelfs nog aan het pannenkoeken bakken geslagen!

Op kerstdag sliep ik heerlijk uit, iets wat ik door de blokperiode al lang niet meer gedaan had. Daarna vertrokken we naar Jonas zijn familie, waar we opnieuw aperitieven en daarna héél erg lekker eten. Kroketten! Nog een heerlijk (en superschattig) stukje ijstaart (precies het neusje van een ijsbeer… hihi!) en nog even naar huis. Een klein dutje en een aflevering van Sons of Anarchy (what else?) later, was het alweer tijd om te vertrekken naar het volgende familiefeest. We sloten af bij Jonas zijn oma met lekkere hapjes bij het aperitief en daarna wraps. Een beetje minder zwaar, na al dat feesteten!

Ik kreeg ook enkele leuke cadeautjes! Van Jonas kreeg ik Apple TV, zodat we nu zonder gedoe met HDMI-kabels naar Netflix kunnen kijken (tja…) en onder andere ook een restaurantbon, cinemabon, suuuuperschattige kousen en een battery pack. En nu hop, terug blokken tot nieuwjaar!

Layla

kerstavond

Kerstavond vierde ik zoals elk jaar met mijn ouders, vriend, zus, haar vriend en nog twee goede vrienden van mijn ouders. Het gekke kantje van mijn schoonbroer en het uitgelaten gemoed van mijn vriend die eindelijk van achter zijn bureau kwam, zorgden ervoor dat de mossels van het voorgerecht al gauw in de kerstboom belandden. De ‘kerstige’ colaflessen vind ik megaleuk bedacht! Al gezien? Toegegeven: ik was niet meteen met het systeem weg. Frederik lijkt soms enthousiaster over mijn recent verdiende rijbewijs, vandaar dat dat kaartje ook even moest poseren.

Op Kerst nam ik geen foto’s. We aten ’s middags bij Frederik zijn mama, daarna reden we door naar mijn meme, en daarna stopten we nog eens bij mijn peter. Een hele toer dus! ’s Avonds was ik bekaf, dus van studeren is niet veel meer in huis gekomen.

Flo

kerstcoll

Kerstavond is voor mij iets waar ik het hele jaar naar uitkijk. De familie komt samen, er zijn heerlijke hapjes, fondue en supertoffe cadeautjes! Ik droeg op kerstavond een fluwelen kleedje van &OtherStories met allemaal kleine gegroefde lijntjes in. Helaas niet al te duidelijk op de foto. Kerstavond wordt bij ons thuis gevierd met de hele familie. Ik vind het dan ook een fantastisch zicht om onze boom omringd door cadeautjes te zien.

Ik kreeg veel leuke cadeautjes maar mijn 2 favorieten waren toch het Naked palette van Urban Decay en mijn rode baret. Beide van de mama gekregen. Ik heb ondertussen een zwarte, een beige en nu ook een rode baret… het is een obsessie aan het worden. Kerstdag vierde ik met mijn vriendje en zijn familie. Ze namen me zelfs mee naar de Brusselse kerstmarkt! We gingen samen op het grote rad en hadden een fantastisch zicht, mijn schoonzusje trok wel de foto want ik was te bang om recht te staan in het rad! Wat zijn de feestdagen toch plezant!

Hoe zag jullie kerstavond en kerstdag eruit?

Fijne feestdagen van Shades of Ghent!

tumblr_static_sclingerman-timestandstill-swirl

Share: